Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Imbracaminte, incaltaminte, planseta, busola, ceas

Cosmetica frumusete+ Font mai mare | - Font mai micImbracaminte, incaltaminte, planseta, busola, ceas

Receptorul reprezinta principala "arma" a sportivului. Cu toate acestea succesul in competitive depinde de un sir de lucruri marunte cum ar fi:Imbracamintea sportivului. In primii ani se considera ca cea mai buna imbracaminte pentru sportivi este combinezonul din panza impermeabila. Odata cu cresterea vitezelor sportivii au trecut la obisnuitul echipament al alergatorilor. Se alearga in pantaloni lungi, bluze cu maneci lungi si aparatori. Pentru alergarea in padure deasa este potrivita imbracamintea din nailon sau capron. Imbracamintea viu colorata este observata bine de departe, de aceea sunt preferate culorile inchise.

Incaltamintea sportivului. Cei mai accesibili sunt pantofii de gimnastica sau cei de tenis. In pantofii de gimnastica glezna piciorului este mai bine fixate, cu acesti pantofi se alearga mai bine prin terenuri fara drum si fara carari si terenuri foarte accidentate. Pantofii cu crampoane metalice sunt buni pentru trasee scurte cu conditia ca traseul respective sa nu aiba portiuni de teren pietros. Se prea poate ca cea mai universal incaltaminte sa fie pantofii cu crampoane de cauciuc.

Planseta. In planseta se poarta harta si uneori tichetul de concurs, pe ea se deseneaza relevmentul, se fac adnotari.

Planseta trebuie sa fie: usoara sis a permita a aranja si schimba rapid harta, sa prezinte siguranta in pastrarea in orice situatii a hartii (lastaris, ploaie), comoda pentru a trasa prcis relevmentul, comoda pentru a fi folosita in timpul alergarii.

Busola, ceasul. Este de dorit sa avem ceasuri antisoc si ermetizate la actiunea apei, cu secundar central si cu cadran clar care are diviziuni de minute. Pentru calculul relevmentelor folosim busola. Unii sportive isi fixeaza busola pe receptor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1093
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved