Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution)

Comunicatii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Modelul OSI - Modelarea generala a comunicatiilor
RETELE PENTRU COMUNICATII DE DATE
Satelitii artificiali
NOTIUNI FUNDAMENTALE COMUNICATII DE DATE
Raport de monitorizare (Antena 1, B1TV, Prima TV, ProTV, Realitatea TV, TVR 1)
Corespondenta
Transmisia de date in banda de baza (B.B.)
Arhitecturi stratificate si functiile pentru nivelele functionale ale sistemelor deschise
Canale logice in GSM
SISTEME DE COMUNICATII PENTRU TRANSPORTURI

EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) este o tehnologie de evolutie a retelei GSM/GPRS care este destinata sa aduca o imbunatatire in calitatea serviciilor de date

caracteristici

permite o viteza de transmisie de trei ori mai mare decat viteza GPRS
viteza nu este garantata si se imparte intre utilizatorii din aceeasi celula

functionare similara cu tehnologia GPRS - foloseste transmisia de date in pachete cu o adresare IP

retelele EDGE si GPRS functioneaza in paralel, un utilizator se va conecta automat la una dintre retele in functie de tipul telefonului mobil si aria de acoperire

tehnologie adaptata pentru accesul la Internet - permite viteza mai mare pe down-link decat pe up-link

nu se intrerupe comunicarea la trecerea dintr-o zona de acoperire EDGE intr-o zona GPRS sau invers

oferta de date mobile este comuna EDGE / GPRS, nu exista diferente de tarifare intre EDGE si GPRS

viteza de transmisie

Viteza maxima: 210 - 215 kbps.

Viteza de transmisie nu este garantata si depinde de o serie de factori:

numarul de utilizatori simultani dintr-o celula

puterea semnalului, conditiile radio

numarul de canale de transmisie folosite - depinde de tipul de telefon EDGE si de disponibilitatea retelei

viteza este mai mare pe down-link si mai mica pe up-link

setari echipament mobil de conectare

Foloseste aceleasi setari ale echipamentului mobil de conectare (telefon, laptop) ca si tehnologia GPRS - un utilizator existent GPRS nu trebuie sa schimbe setarile.

Pentru a beneficia de viteza maxima permisa de EDGE, este recomandat ca utilizatorul sa descarce si sa ruleze urmatorul software pe calculator: edge.zip (soft pt download)

aria de acoperire

Tehnologia EDGE este disponibila in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Craiova, Oradea, Ploiesti, Iasi, Galati, Arad, Bacau, Pitesti, Braila, Botosani, Tg Jiu, Slatina, Resita, Vaslui, Calarasi, Alexandria, Giurgiu, Slobozia, Zalau, Miercurea Ciuc, Targoviste, Ramnicu Valcea, Suceava, Baia Mare, Sibiu, Drobeta-Turnu Severin, Tulcea, Deva, Tg. Mures, Buzau, Satu Mare, Piatra Neamt, Bistrita, Alba Iulia, Focsani, Sf. Gheorghe si toate statiunile de pe litoral de la Navodari la Vama Veche.

pentru a accesa serviciile EDGE aveti nevoie de:

Mobile Office Card EDGE, modem EDGE USB, telefon mobil EDGE sau orice alt echipament mobil care poate realiza transmisii EDGE

laptop (preferabil) sau desktop

abonament de date EDGE / GPRS

localizare iin aria de acoperire EDGE

servicii disponibile prin EDGE

Toate serviciile disponibile prin EDGE sunt disponibile si prin GPRS.

Acces Mobil Internet

Mobile E-mail

Acces WAPServicii Video

ofertele de date mobile disponibile prin EDGE

Toate ofertele disponibile prin EDGE sunt disponibile si prin GPRS.

Mobile Internet Always-on

  • De ce echipamente si abonamente am nevoie pentru a folosi GPRS?

Ai nevoie de un telefon mobil capabil sa suporte GPRS, de un abonament GPRS si de un laptop sau PDA/Pocket PC. Telefonul si laptop-ul sau PDA/Pocket PC-ul trebuie apoi configurate pentru a putea avea acces la Internet.

  • Unde pot folosi GPRS?

GPRS poate fi folosit oriunde sub acoperirea Vodafone.

  • Ce se intampla cu traficul inclus dar neconsumat in luna curenta?

Traficul (in MB) neconsumat in luna curenta se va reporta pe luna urmatoare. Traficul maxim ce poate fi reportat este egal cu volumul de trafic inclus in pachetul ales. Spre exemplu, daca ai ales un abonament cu 10 MB inclusi si ai consumat doar 3, pentru luna urmatoare se vor reporta 7 MB. Daca in luna urmatoare din cei 10MB inclusi plus cei 7MB reportati vei consuma doar 4MB se vor reporta maxim 10MB, cantitatea inclusa in abonamentul lunar ales de tine.

  • Ce e GPRS?

GPRS, General Packet Radio Service, este un nou mod de transmitere si primire a datelor cu ajutorul telefonului mobil. GPRS face posibila conectarea permanenta la Internet prin intermediul retelei mobile, la o viteza substantial imbunatatita si la un cost ce reflecta cantitatea de date transmise sau primite si nu timpul de conectare.

  • Ce includ abonamentele GPRS?

Majoritatea abonamentelor au inclus trafic masurat in MegaBytes, MB. Exista abonamente cu trafic inclus de 10, 20 si 50 MB. De asemenea exista abonamente si fara trafic inclus pentru care vei plati in functie de traficul efectuat.

  • Ce viteza poate atinge transmisia de date prin GPRS?

Transmisia de date se efectueaza la o viteza de pana la 53,6 Kbps.

  • Care este diferenta intre serviciile GPRS si HSCSD?

Functionalitatile aduse de GPRS vin sa completeze serviciile actuale de date disponibile in reteaua noastra mobila, cum ar fi HSCSD (High Speed Circuit Switched Data). GPRS face posibila conectarea permanenta la Internet sau la reteaua companiei tale prin intermediul retelei mobile. Tarifarea GPRS se face in functie de cantitatea de date transferata si nu in functie de durata conexiunii. De aceea GPRS este ideal pentru sesiuni de lucru lungi, in care e necesar sa fii conectat permanent si in acelasi timp sa poti fi contactat pe mobilul tau, iar sesiunile de transfer al datelor sa fie scurte - cum ar fi primirea sau trimiterea de e-mail-uri. HSCSD ofera o viteza de transfer de pana la 38,4 Kbps prin alocarea simultana a mai multor canale radio pentru un singur apel de date. Tarifarea in cazul HSCSD se face in functie de durata apelului de date. Astfel HSCSD este ideal pentru sesiuni de lucru scurte in care transferul unui volum mai mare de date este necesar, iar controlul asupra costurilor se poate face prin limitarea duratei apelului de date

  • Ce cantitate de informatii poate include un MegaByte?

Ca o aproximare, o pagina WAP ce contine informatii are o marime de 2-3KB, o pagina de internet cu grafica si text are o marime de 50-100KB, iar un e-mail fara fisiere atasate are o marime de 10KB. Un Mega Byte poate reprezenta deci pana la 500 de pagini WAP, 20 de pagini de internet sau 100 de e-mail-uri.

  • Tarifarea GPRS se face in functie de trafic in MegaBytes - MB. Ce este un MegaByte?

1 MegaByte este o unitate de masura a traficului de date. 1 MB contine 1024 Kilo Bytes. 1 Kilo Byte, KB, este unitatea minima de taxare in reteaua GPRS Vodafone.(1MB = 1024Kb)

  • Pot primi apeluri in timpul unui transfer de date prin GPRS?

Telefonul tau nu va suna ocupat in timpul unei sesiuni de date prin GPRS. Vei putea primi apeluri si mesaje text chiar in timpul unui transfer de date prin GPRS. Transferul de date va fi pus in asteptare in momentul preluarii unui apel si reluat din punctul in care a ramas dupa ce apelul a fost terminat.

GPRS – tehnologia care permite accesarea serviciilor WAP, expedierea si primirea e-mail-urilor si MMS.

Tehnologia GPRS va ofera conexiune rapida si permanenta prin intermediul telefonului Dvs., asigurandu-Va libertatea de a lucra si a va distra oriunde si oricand. Denumirea de „GPRS” vine de la General Packet Radio Service. Puteti utiliza GPRS pentru accesarea serviciilor WAP, expedierea si primirea e-mail-urilor si MMS. Deasemenea puteti naviga pe Internet conectind telefonul Dvs. la notebook, PC de buzunar sau PDA.


GPRS Va permite sa fiti permenent conectati la Internet, dar taxarea se efectueaza pentru volumul de date expediate sau primite. GPRS este o tehnologie relativ rapida – viteza este comparabila cu cea a unui modem dial-up pe calculatorul Dvs. de acasa. Pentru a utiliza acest serviciu, aveti nevoie de un telefon compatibil GPRS sau GPRS Data Card.

De avantajele tehnologiei GPRS poate beneficia orice client MOLDCELL fara procedura de conectare. Clientul trebuie doar sa-si seteze in modul corespunzator telefonul.

Ce reprezinta GPRS?

Denumirea de „GPRS” vine de la General Packet Radio Service. GPRS este tehnologia de transmisiuni date prin intermediul telefonului mobil care este utilizata pentru transmisiuni de date fara fir intr-un mod mai rapid si mai eficient. Cea mai importanta caracteristica a telefoanelor si modemelor care utilizeaza GPRS este aceea ca ele pot fi permanent conectate la Internet. Tarificarea este efectuata in dependenta de volumul de date transferate. Respectiv, GPRS este o metoda comoda de a accesa reteaua Internet si WAP.Cine poate utiliza GPRS?

Daca sunteti abonat MOLDCELL si aveti un telefon GPRS-compatibil, atunci puteti utiliza acest serviciu.

Activarea serviciilor GPRS

Pentru activarea serviciilor GPRS este necesar sa acceptati conditiile de prestare a serviciilor. detalii

Pentru confirmarea acceptarii conditiilor de prestare a serviciilor GPRS Va rugam sa expediati un SMS continind modelul telefonului Dvs. mobil la numarul scurt 433. SMS-ul expediat se va taxa conform planului tarifar respectiv, si va fi tratat drept o cerere de activare a serviciilor GPRS. Activarea serviciilor va fi efectuata in decurs de 24 de ore dupa receptionarea SMS. Dupa activarea serviciilor, veti primi un SMS de confirmare.

Pot sa accesez WAP cu GPRS?

Puteti accesa WAP cu GPRS daca dispuneti de WAP support in telefonul Dvs. GPRS.

Pot sa accesez Internet-ul prin GPRS folosind un PC sau un Laptop? Cum sa conectez telefonul mobil la acest echipament?

Puteti accesa Internet-ul prin intremdiul GPRS si sa ramaneti permanent conectati. In plus nu e nevoie sa va conectati prin intermediul unui Internet Service Provider. Daca dispuneti de un telefon mobil GPRS-compatibil puteti sa accesati reteaua Internet prin InfraRed, Bluetooth, USB sau printr-un port RS232.

Care este viteza de conexiune a GPRS?

Viteza de transmisiune a datelor prin GPRS variaza pana la 53.6 kbps in dependenta de nivelul de incarcare a retelelor GSM.

Daca primesc un apel de intrare in timp ce sunt conectat prin GPRS, se intrerupe oare conexiunea?

Daca primiti un apel de intrare in timp ce sunteti conectat prin GPRS, puteti accepta apelul. Conexiunea se va restabili odata ce veti termina convorbirea.

Unde pot sa accesez acest serviciu?

Acest serviciu este disponibil oriunde unde exista acoperire MOLDCELL.

De ce tipuri de servicii bazate pe GPRS pot sa beneficiez?

Prin intermediul GPRS puteti beneficia de WAP, MMS si MMI, download de continut (melodii si logo-uri).

Dispun de un telefon compatibil GPRS. Am nevoie de setari suplimentare?

Telefonul Dvs. trebuie doar sa fie setat corespunzator pentru utilizarea serviciilor MMS si MMI.

Cum este tarifat GPRS?

Nu sunt stabilite tarife aditionale pentru utilizarea GPRS. Serviciul MMI si WAP via GPRS sunt taxate per 100 KB, corespunzator planului tarifar folosit. Serviciul MMS se taxeaza per mesaj corespunzator planului tarifar folosit.

Pentru informatii suplimentare apelati serviciul clintela MOLDCELL: 444 de pe mobil sau 444 444 de pe fix.

Ce este GPRS?

Serviciu de transfer pe pachete de date (GPRS) este o metoda noua de transfer de date adaugata serviciului GSM care permite ca informatia sa fie trimisa si primita de-a lungul unei retele de telefonie mobila. Complementeaza transferul de date rapid (CSD) si SMS-ul. GPRS-ul nu are legatura cu GPS (Sistemul Global de Pozitionare), un acronim asemanator care este des folosit in contextele mobile. GPRS are cateva trasaturi unice, care pot fi rezumate dupa cum urmeaza:

Viteza

Vitezele maxime teoretice pana la 171.2 kilobiti pe secunda (kbps) sunt obtinute cu ajutorul GPRS-ului folosind opt cai de acces in acelasi timp. Acest fapt face ca GPRS-ul sa fie de trei ori mai rapid decat viteza de transmisie posibila pe retelele de comunicatii din ziua de astazi si de zece ori mai rapid decat serviciile de transfer de date rapid (CSD) pe retelele GSM.

Conectarea imediata

GPRS faciliteaza conectarile imediate adica informatia poate fi trimisa sau primita imediat ce apare o necesitate. Nu este nevoie de conectare prin dial-up. De aceea ne referim cateodata la utilizatorii GPRS ca fiind 'intotdeauna conectati'. Viteza este una dintre avantajele GPRS-ului in momentul in care este comparat cu CSD. Viteza mare si conectarea imediata este o trasatura foarte importanta pentru aplicatiile in timp critic.

Aparitia de noi aplicatii

Scopul companiei noastre este acela de a folosi facilitatile GPRS-ului in avantajul clientilor nostri. GPRS-ul creaza contextul necesar dezvoltarii de noi aplicatii care nu au fost disponibile in prealabil peste retelele GSM, datorita limitarilor in viteza a CSD-ului (9.6 kbps) si lungimii mesajelor a SMS-ului (160 caractere). Una din aceste aplicatii este Palm sales 1.0

  GSM (Global System for Mobile Communications) este un sistem de telefonie mobila digitala, ce functioneaza in frecventele 900 MHz (GSM 900), 1800 MHz (GSM 1800), si mai noul sistem in banda 1900 MHz (GSM 1900), pe baza unei cartele cu memorie proprie, numita cartela SIM (Subsriber Identity Module), ce ofera identitatea utilizatorului in retea cu un numar de telefon propriu atribuit.
       GSM ofera in primul rand calitate maxima a convorbirilor si transmisiilor de date, si, mai mult decat atat, afera posibilitatea folosirii aceluiasi telefon mobil (cu aceeasi cartela SIM, si implicit acelasi numar) si in alte retele, pe tot globul (roaming), astfel ca utilizatorul poate fi gasit chiar daca nu se afla in tara.
      Reteaua GSM propriu-zisa se constituie din celule telefonice. Fiecarei celule ii corespunde o anumita antena (statie de baza), amplasata pe turnuri sau cladiri inalte, pentru a se evita accesul intr-o apropiere imediata a acestora, al persoanelor publice.
      Astfel, daca un anumit telefon efectueaza o convorbire, aflandu-se in miscare el poate trece de la o celula la alta; zonele de acoperire ale acestor celule se intrepatrund, tocmai pentru a se asigura o calitate superioara a convorbirii, fara bruiaje sau intreruperi, cauzate de lipsa de semnal.
      In viitor se urmareste inlocuirea sistemului GSM 900 cu cel pe 1800 MHz, sau chiar 1900 MHz, deoarece puterea acestora fiind mai mare, zonele in care nu exista semnal (prin sistemul GSM 900), vor deveni utilizabile (lifturi, beciuri, subsolloading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 635
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site