Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Cerintele principale la conectarea GS in paralel cu reteaua electrica

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micCerintele principale la conectarea GS in paralel cu reteaua electrica

Procesele ce apar la conectarea in paralel a GS se examineaza amanuntit in literatura referitoare la masinile electrice. Aici se prezinta numai cerintele de baza ce trebuie indeplinite la cuplarea in paralel a GS cu reteaua electrica de putere infinita.Conditia de cuplare fara avarie a generatorului la retea este: valorile momentane ale tensiunilor GS pe fiecare faza sa fie egale in momentul cuplarii cu valorile momentane ale tensiunilor de faza ale retelei (fata de intrerupatorul de cuplare ele trebuie sa fie in opozitie de faza).

In acest sens, se realizeaza operatiile pregatitoare care asigura verificarea si indeplinirea acestei conditii care se refera la:

Ø  aceleasi valori efective ale tensiunilor si

Ø  aceleasi frecvente si

Ø  aceasi succesiune a fazelor fata de retea.

Fig.5.18 a) Montaj de verificare a indeplinirii conditiilor de cuplare in paralel a GS cu reteaua de putere infinita; b) forma de variatie in timp standardizata pentru uretea, uq, fretea, fq pentru GS;

c) infasuratoare functiei ΔU=Uretea - UGS

Daca sunt indeplinite conditiile de mai sus, valori momentane identice pentru si , se obtin numai la aceeasi forma de variatie in timp a tensiu-nii, care se standardizeaza in productia de GS (fig.5.18 b).

Daca intre si exista diferenta suma celor doua tensiuni este o functie armonica cu amplitudine variabila. Ea poate fi urmarita prin aparate, exemplu voltmetrul V din fig.5.18 a. Functia si anvelopa curbei sunt aratate in fig.5.18 c. In momentul cuplarii intrerupatorului tensiunea trebuie sa fie nula. Acest procedeu de cuplare, este cunoscut ca metoda sincronizarii exacte. Se realizeaza manual prin sincronoscop sau automat.

Metoda sincronizarii dure este utilizata la pornirea motoarelor sincrone. GS se roteste pana turatia cu ajutorul motorului de antrenare si infasurarea statorului se cupleaza la reteaua electrica.

In procesul tranzitoriu curentul Ia depaseste de multe ori Ian ca la scurtcircuit cand marimea admisa este de Infasurarea de excitatie alimentata, creaza momentul electromagnetic si GS intra in sincronism. Metoda se numeste inca autosincronizare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1213
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved