Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Defecte la termoplonjorul electric

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micDEFECTE LA TERMOPLONJORUL ELECTRICDefectul - Termoplonjorul nu se incalzeste

Cauzele - Legaturile rezistentei electrice cu conductoarele cordonului de

racordare sunt desprinse

- Rezistenta electrica este arsa

Remedierea - Se verifica continuitatea electrica a plonjorulul, prin conectarea ohmetrului la bornele fisei cordonului de racordare si in cazul in care se constata ca rezistenta este intrerupta se procedeaza astfel :

se indeparteaza corpul izolant din bachelita, corp ce imbraca imbinarea capetelor rezistentei cu cele ale conductoarelor

in cazul in care se constata ca legatura rezistentei este desprinsa, se reface prin lipire cu ajutorul pistolului de lipit, dupa care corpul izolant se readuce in pozitia initiala ; in situatia in care corpul izolant a fost deteriorat se face izolarea cu cordon de azbest, dupa care se infasoara imbinarea sub forma de spirala cu cordon izolant

Defectele posibile la vasele fierbatoare electrice si la prajitorul de paine electric fiind asemanatoare cu cele de la plitele electrice, remedierile lor se vor face in mod similar.

3. Tipuri constructive de aparate eleetrocasnice echipate cu motoare electrice pentru pregatirea alimentelor

Din punct de vedere constructiv si al domeniului de folosire in aceasta grupa de aparate eleetrocasnice pentru pregatirea alimentelor echipate cu motoare electrice se cuprind rasnita electrica de cafea, mixerul si aparalul electric universal, ca fiind cele mai uzuale intr-o gospodarie.

a. Rasnita electrica de cafea. Rasnita de cafea este folosita deseori la macinarea boabelor de cafea, intr-un timp foarte scurt si fara efort fizic.

Fig. VII.25. Rasnita de cafea

Acest aparat are urmatoarele parti principale (fig. VII.25) :

Carcasa, de forma cilindrica executata din material plastic, in
interiorul careia se afla compartimentul cu paletele de macinarea boabelor de cafea si compartimentul cu motorul electric, intrerupatorul si conexiunile electrice.

Motorul electric, de tip serie monofazat cu colector, pe axul caruia este montat dispozitivul de macinare.

In plus, aparatul mai este prevazut cu un capac din material plastic, cu un buton de actionarea intrerupatorului, prin intermediul unei tije si cu un cordon de racordare cu fisa.

Punerea in functiune a rasnitei se face dupa ce au fost introduse boabele de cafea in compartimentul de macinare, prin apasare asupra butonului de actionarea motorului electric.

Caracteristicile tehnice:

puterea nominala a motorului electric 110 W;

turatia motorului electric 18000rot/min ;

capacitatea de macinarea boabelor 50 g/min ;

dupa un minut de functionare se face o pauza de 25 min.

b. Mixerul. Mixerul este mai mult folosit pentru amestecarea si omogenizarea lichidelor, a aluatelor, baterea spumei (frisca), amestecarea unor preparate etc., operatii ce se fac cu ajutorul unor dispozitive agitatoare.

Mixerul are urmatoarele elemente componente principale (fig. VII.26)

Corpul de baza, executat dintr-un material plastic dur, in care se afla montat motorul electric si reductorul de turatie.

Capacul, executat din material plastic dur, pe care este montat butonul de actionarea motorului, precum si manerul pentru transportare si manipularea aparatului.

Motorul electric, de tip serie monofazat cu colector, care este cuplat cu un reductor, asezat in fata motorului si care actioneaza asupra axelor bratelor agitatoare. La unele tipuri de mixere motorul electric are doua sau trei trepte de turatii, comandate de un comutator in serie.

Agitatorul, format din doua brate demontabile, care se rotesc in sens contrar.


Fig. VII.26 Mixer

Punerea in funcfiune a mixerului se face prin conectarea fisei cordonului de racordare la priza (de curent), dupa ce in prealabil au fost montate bratele agitatoare necesare respectivei operatii culinare.

Caracteristicile tehnice:

puterea nominala a motorului electric 125 W ;

turatia motorului electric 10000 - 15000 rot/min ;

timpul de folosire de la 5 la 30 min, dupa care urmeaza o pauza de 30 min.

c. Aparatul electric universal. Aparatul electric universal, cunoscut si sub denumirea de robot de bucatarie, este destinat executarii unui numar mare de operatii culinare. Acest robot executa cu ajutorul unor dispozitive cu care se echipeaza, operatii culinare cum sunt taierea si tocarea fructelor si legumelor, macinarea miezilor de nuca, rasnirea piperului si a zaharului; tocarea carnii si altele.   

Pintre aceste operafii culinare, de mare utilitate este aparatul
electric universal la tocarea carnii, aparatul functionand in acest caz
ca o masina de tocat carne.

Partile principale ale masinii de tocat carne sunt (fig. VII.27) :

Fig.VII.27. Masina de tocat carne electrica

Dispozitivul de antrenare, in care este cuprins motorul electric,
de tip serie, monofazat cu colector, avand turatia de 12000-11000 rot/min si reductorul de turatie, pentru reducerea turatiei la 150 rot/min. dispozitivul de antrenare este cuprins intr-o carcasa din material plastic dur, pe care se afla montat intrerupatoruI electric.

Dispozitivul de tocare format dintr-o serie de piese metalice si
anume : corpul tocator ce se cupleaza cu corpul dispozitivului de antrenare, axul melcat ce se cupleaza cu axul reductorului, cutitul de taiat si tocat, sita si piulita de fixarea pieselor in corpul tocator.

In plus, masina mai este prevazuta cu o palnie de umplere cu carne si un dop pentru apasarea carnii in corpul tocator.

Punerea in functiune a masinei electrice de tocat carne se face prin conectarea fisei cordonului de racordare la priza de curent, dupa care se introduc bucatile de carne in masina si se actioneaza asupra intrerupatorului.

Caracteristicile tehnice:

puterea nominala a motorului electric 100 W

durata de functionare 10 min dupa care urmcaza o pauza 30 min.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1419
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved