Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Generarea ditherului

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micGenerarea ditherului

Acesta poate fi realizat cu o serie de registre si o retea de reactie compusa din porti SAU EXCLUSIV si secventa aplicata la intrarea unui convector D/A produce un zgomot analogic. Acest semnal poate fi adunat la semnalul audio pentru a otine avantajul folosirii ditherului, urmand apoi un convector A/D, din semnalul caruia se scade digital semnalul pseudoaleator, pastrand o scara dinamica a semnalului original. Un benefeciu ulterior este acela ca anumite imperfectiuni in convectorul A/D sunt de asemenea aleatorii.Figura 3.14: Schema pentru generarea dihterului pseudo-aleator digital

Figura 3.15: Schema pentru scurtarea corecta a lungimii cuvintelor esantioanelor

Cand o valoare de esantion este atenuata, bitii de ordin foarte mic utilizati conserva rezolutia semnalului si dihterul la cel mai putin semnificativ bit, care liniarizeaza sistemul. Daca este simplu trunchiat ignorand bitii de ordin foarte mic sub lungimea dorita a cuvantului, vor rezulta distorsiuni de cuantizare, deoarece componenta de dither a fost suprimata.

Lungimea cuvantului pentru un esantion poate fi scurtata folosind ditherul digital. Secventa generatorului pseudoalaeator este comparata cu ultimul bit e trebuie retinut si cu ceilalti sub el. Comparatorul rotunjeste sus sau jos, pentru a rezulta cel mai putin semnificativ bit al cuvantului scurtat, care are o componenta aleatoare de liniarizare.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 607
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site