Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Importanta cunostintelor de electrosecuritate

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micImportanta cunostintelor de electrosecuritate

Statisticile arata ca, din pacate majoritatea accidentelor prin electrocutare nu se intampla in industrie , unde se lucreaza cu tensiuni si curenti mari, intr- adevar periculoase , ci in gospodariile particulare, la micii consumatori.

In ciuda fapului ca proiectantii si producatorii se ocupa in mod deosebit de securitatea electrica a produselor lor, totusi in randul consumatorilor sunt multe accidente , datorita mai ales lipsei de minime cunostinte in domeniul electric si mai ales a necunoasterii pericolelor si a normelor de conduita corespunzatoare in utilizarea si repararea aparatelor electrocasnice .

Tot din surse statistice provine informatia conform careia referitor la accidentele din locuinte :22% din accidente se intampla din cauza lipsei de intretinere a instalatiei interioare, din cauza unor consumatori defectati, improvizatii electrice

73% din accidente se intampla din cauza lipsei de cunostinte minime de electrosecuritate, si a ignorarii pericolelor

5% din alte cauze vezi bibliografie (6)

Urmatorul tabel arata impartirea pe grupe de varste a accidentelor prin electrocutare.

domeniul de varsta

procentul accidentelor

sub 10 ani

11-14 ani

16-18 ani21-30 ani

31-40 ani

peste 40 de ani

Se poate observa ,cat de periclitata este varsta de gimnaziu, varsta primei pubertati, cand copiii doresc sa-si incerce puterile, sa dovedeasca lumii curajul , priceperea lor. Putem scadea acest procentaj daca in cadrul educatiei tehnologice atragem atentia elevilor asupra pericolelor.

S-a constat de asemenea ca in cazurile de electrocutare la care persoana nici nu s-a gandit ca ar fi pericol si accidentul a fost o surpriza toatala , urmarile au fost mult mai grave ,decat in cazurile in care cineva lucra cu prudenta fiind constient de pericol si a fost electrocutat.

Aceasta lucrare isi propune studiere problemei electrosecuritatii in instaltiile casnice si industriale de joasa tensiune, tocmai ca sa ofere cunostinte ample in acest domeniu. Lucrarea poate fi folositoare pentru oricine care il citeste, dar mai ales pentru profesorii de educatie tehnologica , care prin vocatia lor de dascal au placerea de a-i introduce pe elevi in lumea fascinanta a stiintei si tehnologiei , dar au si obligatia de a-i feri de pericolele care le-ar putea afecta sanatatea in cazul folosirii in necunostinta de cauza a realizarilor practice ale stiintei si tehnologiei.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 834
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site