Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Transformatorul de sudura - Generalitati

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micTransformatorul de sudura - Generalitati

Transformatoarele de sudura constituie o categorie importanta de surse ce realizeaza alimentarea arcului electric de c.a. Intocmai ca generatoarele de c.c. si aceste transformatoare trebuie sa asigure:Ø     arderea neintrerupta a arcului electric;

Ø     variatia cat mai redusa a curentului de sarcina la variatii oricat de mari ale lungimii (si deci tensiunii) arcului.

In acest scop ele trebuie sa posede o caracteristica externa puternic cazatoa-re, obtinuta cu ajutorul unei bobine montate frecvent in secundarul transfor-matorului. Aceasta bobina permite defazarea corespunzatoare a curentului fata de tensiunea din arc, pentru a asigura reaprinderea arcului la inceputul fiecarei semi-perioade de variatie a marimilor. Transformatoarele prezentate in cele ce urmeaza sunt destinate in mod special sudurii cu arc electric, ce au:

Ø    tensiunea secundara la functionarea in gol necesara aprinderii arcului de 65-80 V;Ø    tensiunea de functionare in sarcina de 15-35 V.

Diferenta relativ mare intre cele doua tensiuni se datoreste caracterului pu-ternic cazator al caracteristicii lor externe. Transformatoarele de sudura se clasifica in functie de modul de realizare al reactantei secundare necesare pentru obtinerea caracteristicii externe de forma dorita.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1613
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved