Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Metode indirecte de orientare de camp

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Metode indirecte de orientare de camp
Pentru operatii la viteza foarte mica si pentru controlul pozitiei folosirea detectiei de flux pe care se bazeaza pe integrare are o tendinta de deplasare nu poate fi acceptabila.

O alternativa adesea folosita este orientarea indirecta, ce nu se bazeaza pe masurarea fluxului in intrefier, dar utilizeaza conditiile ecuatiilor 1.18; 1.22 si 1.23 pentru a satisface conditia pentru orientarea corespunzatoare.

Cuplul poate fi controlat prin reglarea si viteza de alunecare,

we wr

Fluxul rotorului poate fi controlat prin reglajul lui . Date cateva nivele de flux rotoric dorite , valoarea lui poate fi obtinuta din :

Wb rotitor (1.38)

Pentru cuplul dorit T8em la nivelul dat al fluxului de rotor, valoarea dorita ie8qs corespunzator ecuatiei 1.22 poate fi deasemenea scrisa ca:

T8em = (1.39)

}inandu-se cont ca ie8dr = 0 si ledr = Lmieds atunci:

Conditiile de mai sus duc la ecuatia:

(1.40)

care daca sunt satisfacute asigura decuplarea tensiunilor de la rotor.In ce masura este cu adevarat realizata aceasta decuplare depinde de acuratetea parametrilor de motor folositi.

Intrucat valorile rezistentei rotorului si inductanta de magnetizare variaza oarecum mai mult decat alti parametri, tehnicile directe de adaptare a parametrilor sunt folosite adesea pentru a acorda valorile acestor parametrii folositi intr-un controler de camp oscilant indirect pentru a asigura operatiile corespunzatoare.

In fig.1.19 arata o schema de control de camp orientat indirect pentru un motor asincron cu comanda cu control PWM de curent.

Orientarea campului q, este suma dintre unghiul rotorului din senzorul de pozitie qr si unghiul q din integrarea vitezei de alunecare. Daca iesirile perpendiculare ale cos qr si sinqr sunt disponibile atunci cosr si sinr pot fi generate din urmatoarele indentitati trigonometrice:

(1.41)

In simulare, valorile lui cosq si sinq pot fi gradate de la un oscilator cu frecventa variabil Orientarea campului curentilor statorului poate fi deasemenea realizata prin aplicarea tensiunilor statorului corespunzatoare. Deoarece strategia intr-o schema de camp orientat este de a evita perturbarea fluxului de inductie al rotorului pe cat e posibil cand raspunde la o schimbare de cuplu de sarcina, putem folosi un model tranzitoriu descris in legatura cu curentii statorici qd corect orientati si sa se determine tensiunile statorice aplicate.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 544
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site