Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

MANUAL DE UTILIZARE - APARAT DE RECICLAT SI INCARCAT REFRIGERANT PENTRU INSTALATII DE AER CONDITIONAT

diverse

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
LUCRARE TEHNICIAN DESIGNER VESTIMENTAR - TEHNOLOGIA CONFECTIONARII IMBRACAMINTEI DE ZI PENTRU ADOLESCENTI - FUSTA SEMICLOS
A existat holocaust in Romania
PROIECT Tehnician poligraf PROIECTAREA REALIZARII UNOR ETICHETE AUTOADEZIVE PE HARTIE IN ROLA
CALCULUL NUMERIC AL STRUCTURILOR
Lingvistica, structuralism si semiologie
EXPRESII CELEBRE (din limba engleza)
PROIECT PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI DE COMPETENTE PROFESIONALE NIVELUL 2, MESERIA : PATISER- COFETAR
CAIET DE PRACTICA PIONEER
AXIOLOGIE – Teoria generala a valorilor – Filosofia valorii –
SCURT ISTORIC AL FOCULUI
MANUAL DE UTILIZARE

APARAT DE RECICLAT SI INCARCAT REFRIGERANT

PENTRU INSTALATII DE AER CONDITIONAT

 


Informatii despre siguranta

Socuri electrice

 • Pentru a reduce riscul de socuri electrice, deconectati aparatul de la sursa de curent inainte de a executa orice operatie de mentenanta sau reparatie. Intreruperea alimentarii de la panoul de control nu reduce acest risc. Nu operati aparatul cu cablul de alimentare avariat – inlocuiti cablul imediat. Pentru a reduce riscul de a avaria cablul de alimentare nu-l deconectati de la priza tragand de el, ci de mufa. Un prelungitor nu trebuie folosit decat daca este absolut necesar. Folosirea de prelungitoare necorespunzatoare poate rezulta in socuri electrice sau incendiu.

Riscuri la deplasare

 • Partile motorului sunt piese in miscare,. Si deplasari neasteptate pot provoca raniri sau pot fi fatale. Cand lucrati langa motor, purtati imbracaminte stransa pe corp, si tineti mainile si degetele departe de partile in miscare. Tineti furtunurile si uneltele departe de partile in miscare. Intotdeuna stati departe de componentele in miscare ale motorului. Sculele si furtunurile pot fi aruncate prin aer daca nu sunt tinute departe de partile in miscare.
 • Deplasarea neasteptata a autovehiculului poate rezulta in raniri sau poate fi fatala. Cand lucrati la un vehicul, intoteduna trageti frana de mana sau blocati rotile astfel incat sa nu se miste accidental.

Vapori

 • Fumul, gazele si vaporii pot crea disconfort, imbolnaviri sau chiar moartea! Pentru a reduce riscul de disconfort, imbolnavire sau moarte, cititi, intelegeti si urmati instructiunile de siguranta. De asemenea asigurati-va ca toti care lucreza cu aparatul cunosc si urmeaza instructiunile de siguranta.
 • Evitati inhalarea de refrigerant pentru aerul conditionat sau vapori de lubrifianti. Expunerea  poate irita ochii, nasul si gatul. Pentru a indeparta HFC-134a din aparatul de aer conditionat, folositi echipament ce intruneste standardele SAE J2210. Mai multe informatii despre sanatate si masuri de siguranta puteti obtine de la producatorii de lubrifiant si refrigerant.
 • Intotdeauna executati servisarea autovehiculelor intr-o zona bine ventilata. Niciodata nu lucrati la un autovehicul daca acesta nu este conectat la un sistem de exhaustare.
 • Opriti procesul de reciclare a freonului daca suferiti iritatii temporare ale ochilor, nasului sau gatului. Opriti lucrul si luati masurile necesare pentru a spori ventilatia in zona

Incalzire/racire

 • Cand de afla sub presiune, gazele se afla in stare lichefiata. Cand sunt eliberate, se evapora si se transforma in gaze. Cand se evapora, pot sa inghete tesuturile foarte rapid. Daca sunt inhalate, aceste gaze pot produce afectiuni grave ale plamanilor. Daca este inhalata o cantitate suficient de mare, poate aparea moartea. Daca ati inhalat asemenea vapori duceti-va imediat la doctor.
 • Refrigerantii pot cauza degeraturi sau arsuri grave. Refrigerantii sunt stocati sub presiune si din neatentie pot fi imprastiati in toate directiile. Evitati contactul cu refrigerantii si intotdeauna purtati manusi si ochelari de protectie si de asemenea asigurati-va ca toata pielea este acoperita.
 • De asemenea refrigerantii pot cauza raniri grave sau orbire permanenta asupra ochilor neprotejati. Refrigerantii sunt stocati sub presiune si daca nu sunt manipulati cu grija pot fi imprastiati in toate directiile. Evitati contactul cu refrigerantii si purtati intotdeauna ochelari de protectie.

Explozie/ Incendii

 • Niciodata nu recuperati alti refrigeranti decat cei specificati pe aparat. Alti refrigeranti pot contine in compozitie substanta inflamabile, precum butan, propan si pot exploda sau cauza incendii. Recuperarea de refrigeranti alternativi va anuleaza garantia.
 • Din motive de securitate, la sfarsitul zilei de lucru, sau in pauzele de servisare, aveti grija ca toate valvele de la furtunuri si de la containere sa fie inchise.

Introducere

Despre acest manual

Acest manual contine un sumar despre instructiuniile de siguranta, preparatiile dinainte de pornire, procedurile de operare, si instructiunile de mentenanta. Oricine intentioneaza sa foloseasca aparatul trebuie sa se familarizeze mai intai cu toate datele continute in acest manual. Inainte de a executa vreo operatie cu aparatul, urmati toate instructiunile cuprinse in capitolul pregatiri pentru folosire. Daca noul dvs. aparat nu este trecut corect prin faza preparatorie, e posibil ca datele initiale sa fie eronate. Va rugam studiati manualul inainte de a folosi aparatul.

Atentie: aparatul este conceput numai pentru lucrul in spati inchise.

Despre servisarea aparatelor de aer conditionat

Stratul de ozon este un strat protector in jurul pamantului. Actioneaza ca un scut impotriva razelor ultraviolete. Fara stratul de ozon existenta noastra pe acest pamant ar fi pusa sub semnul intrebarii..

Studiile stiintifice arata ca acest strat de ozon se depreciaza cu o viteza alarmanta. S-a stabilit ca emisiile de refrigeranti, precum R-12, contin colorofluorocarburi (CFC), care sunt cauza principala pentru deprecierea stratului de ozon. S-a demonstrat ca o singura molecula de CFC poate distruge pana la 100.000 de molecule de ozon.

Aparatul dvs., incorporeaza un cantar foarte precis pentru determinarea greutatilor de incarcare. Cu ajutorul acestui cantar se pot executa si alte operatii, dupa cum veti afla la procedurile din timpul functionarii. Se poate selecta scara standard sau metrica.. Aparatul a fost conceput numai pentru R-134a, si regimul de lucru specificat prin acordul de la Montreal.

Sisteme de control si indicatoare

Indicatoarele de pe panoul de control sunt ilustrate in figura 1 si listate mai jos:

 1. Supapa presiune a buteliei
 2. Tastatura
 3. Ecran
 4. Supapa parte inalta
 5. Supapa parte joasa
 6. Inlocuiti filtrul: filtrul/uscatorul de pe partea de jos trebuie schimbat cand se aprinde led-ul „Replace Filter”
 7. High Pressure: Se aprinde si emite semnale acustice cand presiunea fluidului in circuit depaseste 17,5 bari. Operatiunea de recuperare este intrerupta imediat
 8. Bottle Full: se aprinde si emite un semnal acustic cand butelia de refrigerant este plina in proportie de 80%, adica 10,9 kg. Operatiunea de recuperare este intrerupta automat, imediat.
 9. Low Refrigerant: Se aprinde si emite un semnal acustic cand cantitatea de refrigerant in butelie este scazuta, adica 2 kg.
 10. Min: cand este aprins arata ca pe ecran valoarea este exprimata in minute
 11. Kg: cand este iluminat indica ca valoarea de pe afisaj este exprimata in kilograme
 12. LB OZ
 13. Sageata: este folosita pentru a naviga pana la cifra ce se doreste a fi modificata
 14. Enter: apasarea acestei taste, permite modificare cantitatatii corespunzatoare unui led care este aprins, dar nu se aprinde intermitent. Dupa terminarea modificarilor apasarea inca o data a acestei taste permite salvarea valorii
 15. : De fiecare data cand aceasta tasta este apasata valoarea de pe ecran corepunzatoare ledului cere este aprins va fi marita cu o unitate
 16. Stop: Apasarea acestei taste face ca operatia curenta sa fie intrerupta, lucru indicat si printr-un led care se aprinde intermitent
 17. Start: Apasarea acestei taste face sa fie executata operatia indicata printr-un led aprins
 18. Sel: selecteaza operatia care sa fie executata
 19. Refrigerant Availability: Cand este aprins, ecranul indica cantitatea de fluid disponibila in butelie
 20. Charging: Cand se aprinde intermitent indica incarcarea
 21. Recovery: Cand se aprinde intermitent indica recuperarea refrigerantului
 22. Recovery complete – vacuum: Se aprinde intermitent cand aparatul executa operatia de vacumare
 23. Hold: Se aprinde intermitent la sfarsitul fazei de recuperare, in timpul evacuarii de ulei

Componente de baza

Vezi figura 2 si 3:

 1. Panou de control
 2. Valva
 3. Valva
 4. Buzunar lateral
 5. Buzunar lateral
 6. Valva scurgere ulei
 7. Container ulei uzat
 8. Fixare
 9. Furtun butelie
 10. Butelie refrigerant
 11. Condensator
 12. Protectie butelie
 13. Protectie compresie
 14. Roti spate
 15. Valva ulei nou
 16. Rezervor ulei nou
 17. Placa circuitului electronic
 18. Filtru umiditate
 19. Indicator umezeala
 20. Filtru umiditate
 21. Pompa vid
 22. Fixare
 23. Compresor
 24. Celula reincarcare refrigerant
 25. Piulita inchidere butelie
 26. Maner
 27. Manometru
 28. Port serial
 29. Intrerupator
 30. Alimentare


Setari masurare

Cand aparatul este pornit, display-ul de pe panoul de control indica cantitatea de refrigerant din butelie. Display-ul poate afisa fie sistem metric fie standard.

 • Porniti aparatul
 • Apasati simultan tastele SEL, START, ENTER. Aparatul schimba de la un sistem de masura la altul.

Specificatii

Alimentare: 230Vac,8A,50Hz

Temperatura exterioara:  10C-48,9C

Greutate aproximativa:  70Kg

Pregatiri inainte de utilizare

Generalitati

Aparatul de reciclat refrigeranti si incarcat instalatii de aer conditionat este expediat complet asamblat si 100% pretestat

Pregatire

Urmatorii pasi sunt pregatitori pentru folosirea aparatului

Scoateti cartonul din jurul aparatului

Indepartati suruburile ce tin aparatul fixat de palet

Luati aparatul de pe palet si puneti-l pe pamant

Indepartati surubul de siguranta al cantarului, care a fost insurubat la baza cantarului pentru a preveni eventuale stricaciuni ce pot apare in timpul transportului.

Nota: Daca nu desurubati surubul de la baza cantarului, cantarul este inoperabil

Pregatirea buteliei de refrigerant

Atentie: Folositi numai butelia furnizata de producatorul aparatului. Folosirea oricaror alte butelii poate rezulta in operare defectuoasa si nesigura.

Aparatul este livrat cu butelia gata instalata

Butelia contine la livrare aproximativ 0.25 kg de R134a

Nota: Daca nu este indicata vreo presiune pe manometrul buteliei, apelati imediat service-ul. Aceasta indica probabil existenta unei scurgeri de refrigerant. Nu adaugati refrigerant.

 1. Verificati daca valva buteliei este deschisa.

Transferarea de refrigerant in butelie

Atentie: Purtati intotdeauna ochelari de protectie si manusi intotdeauna cand lucrati cu refrigeranti. Neurmarea instructiunilor de siguranta poate rezulta in raniri grave. Dotorita temperaturilor extreme asociate cu folosirea refrigerantilor, contactul cu ochii poate cauza orbirea, iar cu pielea arsuri sau degeraturi.

 1. Valvele de presiune trebuie sa fie inchise
 2. Conectati aparatul la o priza impamantata. Evitati pe cat posibil folosirea de prelungitoare
 3. Porniti aparatul de la intrerupator
 4. Cuplati furtunul de la valva de presiune joasa la butelia care contine refrigerant nou
 5. Folositi adaptoarele de transfer pentru a conecta furtunul albastru de 134a la butelia cu refrigerant nou
 6. Deschideti valva de presiune joasa precum si cele de la furtun
 7. Inversati butelia cu refrigerant nou
 8. Deschideti valva de pe butelia cu refrigerant nou
 9. Verificati daca valva de pe butelia aparatului este deschisa
 10. Tineti apasata tasta SEL pana se aprinde LED-ul din dreptul functiei Recovery. In timpul incarcarii este afisata cantitatea incarcata in butelia aparatului
 11. Compresorul va porni si va incepe procesul de extractie a refrigerantului din butelia cu refrigerant nou si il transfera in butelia aparatului. Verificati indicatorul de umezeala daca refrigerantul este transferat in butelia aparatului. Daca nu, sunati la service.
 12. Cand indicatorul de pe panoul de control indica cantitatea dorita inchideti valva de pe butelia cu refrigerant nou, si asteptati pana ce compresorul trage si refrigerantul de pe furtun, cand se va termina aceasta operatiune compresorul se va opri automat.
 13. Indepartati butelia cu refrigerant nou si opriti aparatul.

Instructiuni de folosire

Indepartarea gazelor necondensabile

Pe masura ce gazele necondensabile se aduna in butelia cu refrigerant se creaza presiune excesiva. Cel mai usor de recunoscut simptom este recuperarea inceata a refrigerantului din sistemul de aer conditionat. Verificati existenta gazelor necondensabile in fiecare zi, inainte de a incepe lucrul sau de fiecare data cand se observa o curgere a fluidului ce depaseste 1,4 kg/cm2. Tabelul in figura 8 va ajuta sa determinati cand exista gaze necondensabile. Pentru ventilarea gazelor necondensabile deschideti in sens antiorar valva de vapori , aproximativ ¼ din tura. Dupa ce s-a terminat de ventilat, inchideti valva.

Recuperarea si reciclarea de refrigerant din sistemele de aer conditionat

 1. Asigurati-va ca valvele de inchidere sunt inchise, asta inainte de a conecta aparatul la sistemul de aer conditionat
 2. Atasati aparatul la conectorii de presiune inalta si presiune joasa ai sistemului de aer conditionat
  • Furtun albastru pentru presiune joasa
  • Furtun rosu pentru presiune inalta
 3. verificati daca valva de scurgere a leiului este inchisa
 4. Porniti aparatul
 5. Porniti motorul vehiculului si porniti sistemul de aer conditionat
 6. Opriti motorul; daca este posibil, tineti ventilatorul pornit la putere maxima
 7. Deschideti valvele de la furtunurile de serviciu, invartind robinetii in sens antiorar
 8. Deschideti valvele de la furtnunurile de presiune joasa si inalta
 9. Apasati si tineti apasat butonul SEL pana ce se aprinde ledul din dreptul la RECOVERY; apoi apasati butonul START
 10. In timpul fazei de recuperare/reciclare pe display va aparea cantitatea recuperata de refrigerant. Aparatul se va opri automat cand recuperarea se termina
 11. Inchideti valvele de presiune joasa si presiune inalta
 12. Inchideti aparatul de la intrerupator
 13. Deconectati aparatul de la autovehicol daca doriti.
 14. Reparati sistemul de aer contitionat daca este necesar

Scurgerea uleiului uzat

Atentie: Evitati inhalarea de refrigerant. Expunerea la vapori de refrigeranti poate irita ochii, nasul, si gatul. Pentru recuperarea de HFC-134a din sistemul de aer conditionat folositi numai aparate de recuperat certificate SAE J2210.

Cand este recuperat refrigerantul din aparatul de aer coditionat se extrage si o cantitate mica de ulei. Uleiul trebuie scurs din aparat dupa fiecare operatie de recuperare.

 1. Asigurati-va ca rezervorul de ulei este montat corect si nu este plin
 2. Deschideti incet valva de scurgere ulei, localizata pe fata aparatului
 3. Inchideti valva de scurgere ulei imediat ce uleiul s-a terminat de scurs
 4. Masurati cantitatea de ulei scursa, si adaugati cantitatea care trebuie pana ce se atinge recomandarea producatorului autovehicolului
 5. Aruncati uleiul contaminat cu refrigerent in concordanta cu legislatia in vigoare

Recuperare – vacuum

Dupa recuperarea refrigerantului sau dupa efectuarea reparatiilor la sistemul de aer conditionat, trebuie mai intai sa extrageti tot refrigerantul si tot aerul si umezeala

Dupa terminarea fazei de recuperare trebuie creat vacuum, folosind compresorul.

 1. Apasati tasta SEL pana ce ce aprinde ledul din dreptul optiunii Vacuum, apoi apasati Start
 2. Compresorul va functiona pentru 5 minute
 3. In timpul operatiunii de vacuumare displayul va indica timpul ramas. Lasati aparatul sa functioneze pana cand displayul indica 0000 moment in care compresorul se va opri automat.

Inchideti toti robinetii si cititi indicatoarele de la presiune joasa si inalta. Asteptati 2 minute si mai verificati indicatoarele inca o data pentru a verifica daca nu a crescut presiunea in acest interval. O crestere in presiune indica o scurgere in sistemul de aer conditionat. Localizati si eliminati scurgerile si repetati faza de vacumare.

Injectarea uleiului

In acest moment puteti injecta ulei nou in sistemul de aer conditionat. Asigurati-va ca containerul de ulei are suficient ulei nou. Cu grija deschideti valva de incarcare cu ulei, pana ce se incarca sistemul de aer conditionat cu acceasi cantitate de ulei ce a fost extrasa.

Reincarcarea sistemului de aer conditionat

Atentie: Intotdeauna purtati ochelari si manusi de protectie cand lucrati cu refrigeranti. Neurmarea acestor proceduri poate rezulta in raniri grave. Datorita temperaturii extreme a refrigerantilor, contactul cu ochii poate cauza orbirea, iar cu pielea arsuri sau degereturi.

Atentie: Aveti grija ca nimic nu este in contat cu cantarul sau cu butelia cu refrigerant.

 1. Apasati tasta SEL pana se aprinde ledul din dreptul functiei Charging
 2. Procedati dupa cum este descris mai jos pentru a selecta cantitatea de refrigerant ce urmeaza a fi incarcata in sistemul de aer conditionat.. prima cifra din stanga va incepe sa se aprinda intermitent. Apasati pana ce cantitatea dorita apare. Lafel apasati tasta pantru a selecta si celalte cifre. Apasati tasta ENTER pentru a confirma cantitatea selectata.. De obicei cantitatea de refrigerant necesara umplerii unui sistem de aer conditionat este mentionata pe o placuta montata in compartimentul motorului.
 3. Deschideti valvele de presiune joasa si presiune mare si apasati tasta Start.

Atentie: Daca presiunea in butelie este mai mare de 8 bari, robinetul de la furtunul de presiune joasa nu se va deschide decat jumatate de tura.

 1. Aparatul se va opri automat dupa ce a fost incarcata cantitatea presetata.
 2. Inchideti robinetii de presiune inalta si joasa
 3. Porniti motorul vehicolului si sistemul de aer conditionat al autovehicolului si lasiti-l sa mearga cel putin 3 minute.
 4. Deconectati numai furtunul de presiune mare (opriti motorul daca este necesar). Apoi cu sistemul de aer conditionat inca pornit, deschideti robinetii de la supapele de presiune inalta si joasa pentru a forta sistemul de aer conditionat sa traga refrigerantul ramas pe furtune
 5. Dupa un minut deconectati cuplajul de presiune inalta si opriti motorul si sistemul de aer conditionat al autovehiculului.
 6. Opriti aparatul! Atentie: pentru cazul in care nu exista suficienta presiune in butelie, se poate forta sistemul de aer conditionat de a trage refrigerantul. Cu cuplarile rapide atasate, inchideti valva de presiune inalta si lasati sistemul de aer conditionat sa functioneze cu valva de presiune joasa deschisa. In acest caz, selectati o cantitate cu 100 g mai mult decat cea nominala, intru cat aceasta cantitate va ramane pe furtunul de presiune inalta

Deconectarea aparatului de la sistemul de aer conditionat

Atentie: Aveti mare grija cand deconectati aparatul de la sistemul de aer conditionat. Purtati manusi si ochelari de protectie. Aveti grija ca refrigerantii sa nu va intre in ochi sau sa atinga pielea, deoarece contactul cu ochii poate cauza orbirea, cu pielea arsuri sau degeraturi, iar daca sunt inhalati chiar moartea.

 1. Asigurati-va ca aparatul este oprit de la intrerupator
 2. Inchideti valvele de service de la vehicul
 3. Deconectati aparatul de la sistemul de aer conditionat al autovehiculului
 4. Porniti aparatul si deschideti valvele de presiune inalta si presiune joasa
 5. Apasati tasta SEL pana ce se aprinde ledul din dreptul functiei Recovery; apoi apasati Start
 6. Cand tot refrigerantul a fost extras din furtunuri, aparatul se inchide singur
 7. Inchideti valvele de presiune joasa si inalta.


Intretinere

Inlocuirea filtrului / uscatorului

Aparatul este echipat cu 2 filtre. Acestea trebuie schimbate cand se aprinde ledul „replace Filter”

 1. Recuperati orice urma de refrigerant din furtunuri
 2. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune
 3. Puneti-va manusi si ochelari de protectie
 4. Inchideti valvele buteliei
 5. Desurubati cele 4 suruburi si scoateti protectia spate a buteliei
 6. Scoateti butelia
 7. Scoateti acoperitoarea spate a aparatului
 8. Lucrand incet si cu atentie indepartati suruburile filtrelor
 9. Slabiti clemele filtrelor
 10. Inlocuiti filtrele avand grija la sens
 11. Strangeti cuplajele si suruburile care tin filtrul
 12. Montati acoperitoarea spate
 13. Reconectati aparatul la sursa de tensiune
 14. In primele 10 secunde de functionare apasati tasta SEL pentru a reseta contorul de gaz recuperat
 15. Recuperati aproximativ 500 g de gaz pentru a amorsa circuitul aparatului
 16. Opriti aparatul
 17. Deconectati-l de la sursa de tensiune

Golirea recipientului cu ulei uzat

Aceasta este procedura cand nivelul uleiului in container depaseste 200cc. Scoateti containerul din locul sau, desurubati capacul. Goliti-l si puneti-l la loc dupa ce ati insurubat la loc capacul.

Mentenanta furtunurilor

Fabricantul recomanda verificarea periodica a furtunurilor dupa semnele de uzura si inlocuirea lor daca se constata uzuri, sau stricaciuni, precum si la inceputul fiecarui sezon

Calibrarea cantarului Aceasta operatiune trebuie executata atunci cand cantitatea afisata nu este in concordanta cu cea stiuta

 • Puneti greutati pe cantar, una la un moment dat
 • Greutatile se plaseaza numai in centrul cantarului

Procedati dupa cum urmeaza

 1. deconectati aparatul de la sursa de tensiune
 2. procurati greutati de 16-18 kg
 3. Inchideti robinetii albastrii si cei rosii de pe butelie; desurubati cele 4 suruburi de blocare ale buteliei
 4. Daca este necesar deconectati butelia de la acoperitoarea posterioara
 5. Scoateti butelia
 6. Buneti butelia pe un stand la cel putin 50 cm
 7. Scoateti acoperitoarea posterioara a aparatului
 8. Porniti aparatul; aveti grija sa nu atingeti vreun fir
 9. Asteptati 10 secunde
 10. Apasati si tasta sageata simultan si tineti-le apasate 5 secunde. Valoarea indicata in acest moment ar trebui sa fie 0
 11. Apasti usor pe cantar, valoarea ar trebui sa creasc; daca nu inlocuiti celula de incarcare
 12. Apasati Enter pentru a memora valoarea
 13. Plasati greutatea pe cantar; si uitati-va la cantar daca s-a modificat in concordanta
 14. Apasati SEL si folosto tata V si sageata pentru a introduce cantitatea de referinta
 15. Apasati ENTER. Display-ul ar trebui sa indice greutatea de referinta – greutatea buteliei goale (6.85 kg)
 16. Indepartati greutatea referinta
 17. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune
 18. Plasati butelia in locul ei pe cantar
 19. Porniti aparatul
 20. Verificati calibrarea
 21. Opriti aparatul
 22. Remontati totul la loc

Pompa de vacuum

Executati operatiile urmatoare pentru a asigura o buna functionare a pompei:

M1. Adaugarea de ulei

Aceasta operatiune trebuie executata cand nivelul uleiului scade sub jumatate din capacitatea containerului. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune, scoateti rezervorul de ulei, desurubati capacul, adaugati ulei si remontati-l.

M2. Schimbarea uleiului

Uleiul pompei de vid trebuie schimbat la fiecare 150 de ore de functionare si de fiecare data cand sunt schimbate filtrele. Pompa de vacuum contine aproximativ 350 cc de ulei

  1. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune
  2. Desurubati capacul rezervorului
  3. Scurgeti tot uleiul
  4. Adaugati ulei nou
  5. Inlocuiti capacul si montati-l la loc

M3. Decontaminare

Culoare inchisa sau o crestere in nivel indica ca uleiul a fost contaminat cu substante straine

 1. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune
 2. Desurubati valva de balast invartind-o 2 ture
 3. Reconectati aparatul la sursa de tensiune
 4. Rulati procedura de vacumare pe furtunuri circa 1 ora cu robinetii deschisi
 5. Deconectati aparatul de la sursa de tensiune
 6. Daca decontaminarea nu a readus uleiul la starea initiala, schimbati uleiul

Probleme posibile

Probleme la recuperare

Ledul de presiune mare

Asigurati-va ca valvele buteliei sunt deschise si furtunurile sunt conectate corespunzator la butelie. Verificati daca exista aer in butelie. Desurubati un pic furtunul albastru pentru a lasa aerul sa iasa

Mesaj „SERVICE”

Inlocuiti filtrele /uscatoarele

Compresorul merge un timp scurt dupa care se opreste

Deschideti ambele valve, si asigurati-va ca furtunurile sunt conectate la butelie

La recuperare apare pe ecran error n.1

Sistemul de aer conditionat este gol

La vacumare apare pe ecran error n.2

Sistemul de aer conditionat nu este gol, faceti o recuperare

Nu apare nimic pe display desi aparatul este pornit

Siguranta principala arsa

Inlocuiti siguranta

Reincarcarea nu se intampla

Butelia de refrigerant este goala

Adaugati refrigerant in butelie

Presiunea in sistemul de aer conditionat o egaleaza pe cea din butelie

Inchideti robinetul de la furtunul de la presiune inalta. Lasati compresorul sistemului de aer conditionat sa-si retraga singur refrigerantul

Valvele buteliei inchise

Deschideti valva rosie si asigurati-va ca este conectata corespunzator la butelie si unitate 
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3829
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site