Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Diskinezia biliara

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Terapia ocupationala
SISTEMUL DIGESTIV
CALCIFICAREA PATOLOGICA
Masajul locoregional: modalitate fizioterapeutica cu aplicabilitate in patologia de specialitate. Tehnici, actiune fiziologica, clasificari, efecte, i
GLANDE ENDOCRINE
EXUMAREA
CATINA (Leacul celor 30 de boli)
CANCERUL DE PANCREAS EXOCRIN
AUTISM (printre care si schizofrenia infantila) - TRATAMENT
SISTEMUL IMUNITAR

Diskinezia biliara

Diskineziile biliare sunt tulburari funcționale ale motricitații veziculei și cailor biliare. Se mai numesc și distonii biliare. Aceste tulburari motorii pot fi pure sau asociate cu modificari inflamatorii. Nediagnosticate la timp și netratate, pot duce la afecțiuni organice.Diskineziile biliare imbraca patru forme principale: atonie sau hipotanie veziculara, hipertonie veziculara, spasm al sfincterului Oddi, insuficiența a sfincterului Oddi.

Simptomele sunt nespecifice, pot merge de la senzații de disconfort abdominal pana la dureri atroce, adesea insoțite de gust amar in gura. Balonari, tulburari de tranzit. Durerile violente cu perioade de acalmie (colici), aparute dupa consumul de alimente ce stimuleaza vezica biliara - alimente grase, oua, ciocolata, cafea - arata o hipertonie biliara, cand colecistul depune un efort marit pentru evacuarea bilei in duoden. Se insoțește de accelerarea tranzitului intestinal, greața, uneori varsaturi.

Exista și situația in care colecistul este mai puțin activ, hipoton și nu elimina suficienta bila necesara digestiei (”bila leneșa”). În acest caz durerile sunt mai suportabile, in schimb predomina simptomele dispeptice: greața, varsaturi bilioase, gust amar, balonare, alternanța constipație-diaree.
Tratamentul va urmari in primul rand ingrijirea afecțiunilor care pot intreține tulburarile diskinetice și va ține seama de factorii neuropsihici, endocrini și alergici. Ca medicamente se prescriu antispastice. Drenajul biliar repetat este eficace. Neurolepticele și tranchilizantele completeaza tratamentul.

Tratamentul chirurgical este recomandat doar atunci cand nu se obțin rezultate dupa tratamentul medical și doar dupa studierea aprofundata a funcționarii cailor biliare.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 569
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site