Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Importanta reactiilor de oxidare pentru organismul uman

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
RECOLTAREA URINEI: de dimineata, din 24 de ore
SISTEMUL CARDIO- RESPIRATOR
TIPURI DE MASURATORI FOLOSITE IN EPIDEMIOLOGIE
FIXAREA MODELELOR in OCLUZOR si ARTICULATOR
Teoria cromozomiala a ereditatii
CEFALOSPORINE SAU CEFEME
INTOXICATIILE CU CIUPERCI
Metabolismul celular
ANTIOXIDANTI - BETA-CAROTENUL
Glomerulonefritele din cursul infectiilor virale

TERMENI importanti pentru acest document

: importanta reactiei de oxidare in organismul uman : importanta reactiilor de oxidare in organismul uman : oxidari in organismul uman : importanta reactiilor de oxidare pentru organismul uman :

Importanta reactiilor de oxidare

pentru organismul uman

Importanta reactiilor de oxidare pentru organismul uman

Oxidarea este operatia chimica prin care oxigenul se combina cu alte elemente. Rugina de fier, untul care reincalzeste sunt rezultate ale procesului de oxidare. Si in interiorul organismului uman se produce procesul de oxidare. Radicalii liberi sunt molecule foarte instabile care au in structura un electron celibatar. Acestia sunt vinovati de oxidarea partilor componente ale unei celule si a membranei acesteia, adica radicalii liberi provoaca dezechilibre in sistemul de aparare naturala a pielii si deterioreaza stratul de suprafata al tenului. Organismul uman dispune de enzime care impiedica si repara efectele nocive dar cateodata ele nu reusesc sa tina pasul cu pagubele provocate de o gramada de factori. Oxidarea normala este accelerata de un mediu bogat in oxidanti exteriori( fumul de tigara, aerul poluat, pesticidele, radioactivitatea, abuzul de alcool si supraexpunere la soare).

La reactia de oxidare pot participa substante apartinind unui mare numar de clase de compusi organici : alchene,alchine,diene,cicloalcani,cicloalchene,arene,alchilarene, alcoli, compusi carbonilici. Ca proces chimic reactia de oxidare poate decurge pe mai multe cai :

a) Oxidarea completa sau arderea substantelor organice ; se obtin oxizii elementelor componente (CO2,H2O,SO2,NO etc).

b) Oxidarea incompleta care conduce la compusi cu functiuni oxigenate (alcoli,aldehide,cetone,acizi etc).

c) Oxidarea degradativa cand, prin ruperea unor legaturi chimice,se obtin amestecuri de compusi cu numar mai mic de atomi de carbon.

d) Autooxidarea in care uni compusi intermediari ai oxidari sunt catalizatori ai procesului (autooxidarea aldehidelor, rancezirea grasimilor).

Oxigenul este esential pentru supravietuire. Este relativ stabil in aer, dar cand este prea mult absorbit in corp devine activ si instabil si are tendinta sa se ataseze de orice molecula biologica, inclusiv de moleculele celulelor sanatoase. Activitatea chimica a acestor radicali liberi este datorata uneia sau mai  multor cupluri de electroni nepereche. Aproximativ 2% din oxigenul pe care in mod normal il inspiram  devine oxigen activ si acest procent creste la aproximativ 20% in cazul exercitiilor aerobice. Astfel de radicali liberi cu electroni nepereche sunt instabili si au un potential de oxidare mare,  ceea ce inseamna ca ei sunt capabili sa fure electroni de la alte celule. Acest mecanism chimic este foarte folosit la dezinfectanti cum ar fi peroxidul de hidrogen si ozonul care pot fi folosite pentru a steriliza rani si instrumente medicale. In interiorul corpului acesti radicali liberi aduc un mare beneficiu datorita abilitatii lor de a ataca si elimina bacteriile, virusurile si alte produse reziduale.

Oxigenul activ in corp  Problemele apar  cand prea multi radicali liberi raman in corp unde pot sa distruga tesuturile normale. Putrefactia apare cand microbii din aer invadeaza proteinele, peptidele si aminoacizii din oua, peste si carne. Rezultatul este o multitudine de substante neplacute cum ar fi: hidrogen sulfurat, amoniac, histamine, fenoli, scatoli, indoli. Aceste substante sunt deasemenea produse in mod natural in tractul digestiv cand digeram mancarea, rezultand un miros neplacut evidentiat in fecale. Putrefactia din mancarea stricata este cauzata de microbii din aer; acest proces natural este reprodus in tractul digestiv de microbii intestinali. Toate aceste reziduuri ale digestiei sunt patogenice ceea ce inseamna ca ele pot produce boli in corp. Hidrogenul sulfurat si amoniacul sunt toxinele tesuturilor care pot distruge ficatul .Histaminele contribuie la tulburari alergice cum ar fi dermatitele atopice, urticaria si astmul. Indolii si fenolii sunt considerati cancerigeni. Deoarece reziduurile cum ar fi hidrogenul sulfurat, amoniacul, histaminele, fenolii si indolii sunt toxice, mecanismul de aparare al corpului incearca sa le elimine eliberand  neutrofile (un tip de leucocite sau globule albe). Acestea produc oxigen activ, molecule de oxigen care sunt capabile sa curete tesuturile adunand electroni de la moleculele celulelor toxice. Problemele apar cand prea multe molecule de oxigen activ, ori radicali liberi sunt produse in corp. Ele sunt extrem de reactive si pot deasemenea sa atace celulele sanatoase distrugandu-le. Acesti radicali liberi fura electroni de la  moleculele celulelor  biologic sanatoase. Acest electron furat de oxigenul activ oxideaza tesutul si poate cauza boala.

Efecte ale oxidarii in organele vitale

Tesut oxidat 

Conduce la: 

Ficat 
Hepatita, ciroza, cancer 

Pancreas

Pancreatita, diabet, cancer 

Rinichi 

Nefrita, nefroza, cancer 

Deoarece oxigenul activ poate distruge tesuturi normale, este esential sa eliminam acest oxigen activ din corp inainte sa distruga tesuturile sanatoase

Pentru a proteja corpul de stricaciunile 
produse de hidrogenul sulfurat, amoniac,
histamine, indoli, fenoli si scatoli 
leucocitele produc oxigen activ pentru a
oxida aceste reziduuri

Excesul de oxigen activ poate distruge 
moleculele celulelor sanatoase si sa le 
altereze codul genetic

Un mod de a proteja sanatatea tesuturilor de distrugerile  oxidarii provocate de oxigenul activ este de a inzestra cu electroni liberi radicalii de oxigen activ, neutralizandu-le potentialul de oxidare si preintampinand reactia lor cu tesuturile sanatoase. Multe din distrugerile cauzate de substantele cancerigene din mancare pot apare datorita reactiilor de oxidare din celula. In acest proces, o molecula  'trasnita' de oxigen poate distruge codul genetic al celulei. Anumiti cercetatori cred ca acele substante care previn oxidarea numite antioxidanti -  pot preintampina distrugerile. Aceasta duce, in mod normal, la teoria ca administrarea de antioxidanti poate fi un aspect important al prevenirii cancerului. Astfel de substante sunt vit. C, vit. E, beta-carotenul, seleniul. Aceste substante sunt agenti de reducere. Ele alimenteaza cu electroni radicalii liberi si blocheaza interactiunea acestora cu tesuturile sanatoase.

Cum putem preveni imbolnavirea  Dupa cum am mentionat mai devreme, prezenta rezidurilor toxice cum sunt  hidrogen sulfurat, amoniac, histamine, fenoli, scatoli, indoli determina leucocitele sa elibereze oxigen activ pentru a neutraliza stricaciunile produse organelor. Dar cand se produce oxigen activ in exces, acesta poate distruge tesuturile sanatoase. Aceasta ne conduce la concluzia ca putem minimiza efectul  nociv al oxigenului activ reducandu-l cu electroni suplimentari.

Apa, solutia naturala Nu exista inlocuitor pentru o dieta sanatoasa si echilibrata, bogata in substante antioxidante ca vit. C, vit. E, beta-caroten. Totusi , aceste substante nu sunt cea mai buna sursa de electroni liberi care pot bloca oxidarea tesuturilor sanatoase de catre oxigenul activ. Apa tratata prin electroliza, pentru a-i creste potentialul reducator, este cea mai buna solutie in problema asigurarii unei surse sigure de electroni liberi care sa blocheze oxidarea tesuturilor sanatoase de catre radicalii liberi. Noi credem ca apa alcalina ionizata , apa cu un exces de electroni liberi pe care sa-i doneze oxigenului activ, este cea mai buna solutie deoarece:

        Potentialul de reducere al apei poate fi crescut spectaculos fata de alti antioxidanti din mancare sau vitamine suplimentare.

        Apa redusa actioneaza foarte repede si ajunge in scurt timp la toate tesuturile corpului datorita greutatii scazute a moleculei.

         

Apa Oxidata Apa oxidata cu un potential redox de +700 -- +800 mV este un agent de oxidare care poate extrage electroni de la bacterii, distrugandu-le. Apa oxidata obtinuta din Ionizatorul de Apa poate fi folosita la spalat pe maini, spalatul ustensilelor din bucatarie, spalatul fructelor si legumelor, si pentru a dezinfecta taieturi si rani minore. Testele au aratat ca apa oxidata poate fi folosita in tratarea boli 'piciorul atletului', arsuri minore, muscaturi de insecte, zgaraieturi, etc.


loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 11244
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site