Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


STANDARDIZAREA IN TELECOMUNICATII

Comunicatii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Reteaua GSM - Canalele logice, Organizarea canalelor
Tipuri de retele de comunicatii mobile (GSM, TDMA, GPRS)
DIFFERENTIAL GPS
ACHIZITIA SI URMARIREA SEMNALULUI SATELITAR - RECEPTORUL GPS
Lassen LP GPS - PROTOCOALE DE INTERFETE
SISTEME DE COMUNICATII PENTRU TRANSPORTURI
Termenologie in telecomunicatii
Protocolul TSIP (Trimble Standard Interface Protocol)
Componentele telefonului Nokia N96
Nokia 6120 classic - Memorie, Ecran , baterie

STANDARDIZAREA IN TELECOMUNICATII


Dezvoltarea rapida a tehnologiilor electronice si a mediului de telecomunicatii impune o organizare a activitatii de standardizare capabila sa urmareasca realizarea retelei globale care sa asigure orice tip de telecomunicatii.
Standardizarea este orientata pe doua planuri: spre aplicatiile noi care utilizeaza reteaua de telecomunicatii exista (PSTN–Public Switched Telecommunications Network) si asupra retelei de telecomunicatii bazata pe B–ISDN (Broadband Integrated Services Digital Network) si ATM (Asynchronous Transfer Mode).

Noile aplicatii impun metode de codare a vocii, tehnici noi de modulatie, divizarea informatiilor in pachete de date, controlul ecoului, comunicatii personale, etc.

Standardele internationale noi elaborate trebuie sa asigure interconectarea echipamentelor de diverse proveniente la reteaua internationala de telecomunicatii.
    In 1820 a aparut serviciul telegrafic iar in 1825 s-a infiintat o organizatie internationala pentru a discuta modul de acces al publicului la serviciul telegrafic international.
    In 1876 a aparut serviciul telefonic, iar ulterior in cadrul unei organizatii internationale s-au desfasurat conferinte care au avut drept scop discutarea accesului publicului si coordonarea planului de frecvente pentru comunicatii radio.In 1920 s-au creat doua comitete de standardizare: CCIT (Comité Consultatif International Télégraphique) si CCIF (Comité Consultatif International Téléphonique) care in 1956 au alcatuit impreuna CCITT (Comité Consultatif International Télégraphique et Téléphonique). CCITT a realizat standardizarea pentru toate tipurile de comunicatii, cu exceptia comunicatiilor radio incluse in activitatea CCIR (Comité Consultatif International Radio). La 28 februarie 1993, CCITT si CCIR si-au incetat activitatea, competentele lor fiind preluate de ITU-T care devine sectorul de standardizare in telecomunicatii al ITU.
ITU (International Telecommunications Union) este o organizatie ce raspunde de standardizarea, coordonare si dezvoltarea telecomunicatiilor internationale, precum si de armonizarea politicilor nationale in domeniul telecomunicatiilor. ITU-T este organizat in 15 grupe de studii (SG – Study Grup).loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 890
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site