Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Media Pro Pictures -BROADCASTING TV, RADIO

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai micCompania Media Pro Pictures s-a infiintat in anul 1999 avand ca obiect principal de activitate productia de filme cinematografice si video.

Compania are forma juridica de societate pe actiuni.

Media Pro Pictures este cunoscuta ca fiind liderul productiilor de entertainment de pe piata din Romania, care are ca obiectiv sa devina unul dintre producatorii majori de film si TV de pe piata europeana in urmatorii 5 ani.Compania de productie cinematografica si de televiziune Mediapro Pictures (MPP) utilizeaza resursa reprezentata de Mediapro Studios.

Situate la Buftea,in locurile unde cu zeci de ani in urma au filmat Orson Wells,Rene Clair, Omar Sharif sau Catherine Deneuve,studiourile Mediapro sunt cele care au gazduit,dupa 1990, producatori precum Costa-Gavras si Franco Zeffirelli.

Patrimoniul actual al MPP include 15 platouri de filmare si un lac, plus cea mai mare piscine pentru filmari subacvatice din Europa Centrala si de Est.

Poseda, de asemenea, cea mai mare colectie de costume din Romania (30.000), majoritatea mostenite de la Sergiu Nicolaescu, de pe vremea cand regiza superproductii istorice.

In cadrul firmei exista 6 linii de business. Respectiv, productia de film strain, productie de film romanesc, productii de televiziune, productii de advertising (spoturi de publicitate si produse new media-spoturi pt telefonie), productii de evenimente.si alte servicii studio.

BROADCASTING TV

Pro TV din 1995 este televiziunea lider din Romania. Studiile realizate de Data Media si de CNA, in 2006, arata ca Pro Tv este cel mai vizionat post de televiziune din Romania (93,4%), cel mai credibil (21,5%), are cele mai populare vedete (22,1%), cele mai vizionate programe informative (27,1%), cele mai bune stiri sportive (39,9%), cele mai bune filme (29,8%), cele mai bune seriale romanesti de comedie (51,2%), cele mai bune seriale straine (31,3%).

Acasa TV Acasa TV a fost creat in 1998 ca un post de nisa, destinat femeii din mediul urban. Conceptul a fost dezvoltat de la an la an, fiind in prezent unul dintre cei mai importanti competitori pe piata mainstream. Desi emite doar prin cablu, Acasa TV ocupa locul 3 pe piata de televiziune din Romania, de multe ori fiind lider pe anumite segmente orare din prime time.

Pro Cinema Din aprilie 2004 Pro Cinema difuzeaza filme care te prind si care te surprind. Telespectatorul Pro Cinema este maniac dupa filme si seriale, dupa emisiuni si documentare despre cinematografie, dupa comedie si actiune. El are acum cinematograful lui de acasa: Pro Cinema.

Pro TV International Peste 10 milioane de romani au ales sa traiasca departe de tara. Pentru ei, Pro Tv International a creat programe speciale, care sa le aminteasca de cultura, valorile si spiritul romanesc. Programe care sa ii tina aproape de cei dragi si sa le aduca in case o parte din ceea ce inseamna Romania.

           TV Sport Este televiziunea de adrenalina, televiziunea de miscare, televiziunea de forta. Adica televiziunea de sport. Intr-un sondaj CURS comandat de CNA in luna iunie 2006, la intrebarea Ce post are cele mai bune programe/emisiuni sportive? TV Sport a fost desemnat de o majoritate covirsitoare dintre cei chestionati, 37% (locul doi TVR1 cu 13,1).

BROADCASTING RADIO

Pro FM a inceput sa emita in 1993. De atunci, Pro FM a stiut sa creeze si sa lanseze vedete, sa transforme niste simple melodii in adevarate hit-uri. Din 2006, Pro FM a lansat proiectul Pro FMsCOOL, o retea de statii locale care functioneaza doar in licee.

InfoPRO Lansat pe 1 decembrie 2004, a avut curajul sa se rupa de acel format bazat 100% pe entertainment, adoptat de majoritatea statiilor comerciale din Romania, si a adus combinatia de jurnalism si entertainment: Infotainment.

MediaPRO Music Devenita business integrat al Companiei de Radio Pro in2006, este una dintre cele mai importante case de productie muzicala din Romania. Loredana, Cargo, Timpuri Noi, Talisman, Analia Selis, Keo sunt doar citeva din numele care au adus faima lui MediaPro Music.

ENTERTAINMENT

Studiourile MediaPro Din 1998 pina in prezent, aici s-au realizat cele mai important productii cinematografice romanesti si internationale, programe de televiziune cu audiente record si concepte de entertainment care au revolutionat piata romaneasca de gen, sute de evenimente, spoturi publicitare, videoclipuri, etc.

MediaPro Pictures Cel mai important producator de film si entertainment din Romania si unul dintre cei mai mari furnizori pentru industria de entertainment din Europa Centrala si de Est.

DISTRIBUTIE

MediaPro Distribution unul dintre cei mai importanti distribuitori de filme din Romania, care are in portofoliu cele mai importante titluri romanesti si straine. Incepind din 2006, se alatura circuitului distribuitorilor internationali de filme, beneficiind in prezent si de drepturile pentru cinema, home video si televiziune asupra tuturor titlurilor distribuite, prin extinderea domeniului de activitate in alte 12 tari.

            Pro Video Este cel mai important jucator din domeniul distributiei de home video si muzica, cu o acoperire de 40% din piata romaneasca, si primul distribuitor home video cu solutii integrate pentru DVD authoring, subtitling, DLT si productie mastering.

S-au produs din 1999 pana in prezent peste 80 de filme internationale si mini serii TV.

Cele mai cunoscute productii straine filmate in Buftea: Callas Forever, Modigliani, Amen, An American Hunting , romanesti California Dreaming, Garcea si Olteni, Lacrimi de iubire.

8 coproductii internationale din care JOYEUX NOEL nominalizare la premiile Academiei Franceze de Film in 2006 si   SEX TRAFFIC, BAFTA Best Series catigat in 2005;

California dreamin castiga Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard in festivalul de la Cannes in 2007

Produsele diviziei TV :

produse originale & adaptari

Drama (telenovela, soap-opera, mini-serie, tv movie)

Comedie (sitcom, serial)

Action (serial)

Activitatile diviziei TV sunt:

Productie proprie de fictiune

Productii originale si adaptari pentru PRO TV si Acasa TV

Servicii

Servicii de productie de televiziune pentru toate firmele grupului MediaPro

Consultanta de productie TV pentru clientii externi care cumpara formate/ produse proprii

Achizitii/vanzari

Valorificarea portofoliului de produs propriu pe piata internationala: (formate; programe)

Achizitii de formate tv de succes de pe piete externe

Emisiuni Tv:-miniserie tv: Baieti Buni, Un pas inainte, telenovele Numai Iubirea, Lacrimi de Iubire, Iubire ca in Filme, sitcomuri de comedie: La Bloc, Meseriasii, La servici, Tzaca Paca

Evenimente: Gala Playboy, Promotor,

Spoturi atat pentru piata interna cat si externa.

Media Pro Pictures s-a dezvoltat semnificativ, avand performante deosebite in majoritatea domeniilor in care activeaza si potentialul de a deveni unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de media din Sud-Est-ul Europei

Planificarea de marketing isi bazeaza rezultatele pe analiza situatiei existente la un moment dat prognozand evolutia ei ulterioara, rezultatele acestei analize constituind principalele imput-uri pentru decizia privind obiectivele si strategiile de marketing ale firmei.

Table.1. Companii de productie de televiziune din Romania (2002)

Compania

Cifra de

Programe

afacerianuala

( million)

Media Pro

Divertisment usor

Pictures

(Teo Show, Vacanta

(pentru Pro

Mare)

TV)

Intact

Advertising

NA

NA

(pentru Antena

Creative Vision

Divertisment usor

(pentru Prima

(Vreau sa fiu

TV)

miliardar?, Banc

Show, Copiii spun

lucruri traznite)

PTWB

Divertisment usor

(pentru TVR1)

(Iarta-ma, Ploaia de

stele, Surprize,

Surprize)

SAGITARIUS

Divertisment usor

(pentru Antena

(Din dragoste,

1, B1TV)

Babilonia, Masina

adevarului)

Sursa: IMCA185

1.Analiza mediului extern al firmei

a. Factorii de macromediu acestia influenteaza activitatea intreprinderii, dar nu pot fi influentati de aceasta, fiind o relatie intr-un singur sens; principalele componente ale macromediului sunt: mediul demografic, mediul economic, mediul institutional (legislativ), mediul politic, mediul social, mediul cultural, mediul natural;1.mediul demografic - prima forta care trebuie urmarita in vederea comercializarii produselor societatii este populatia, deoarece oamenii sunt cei care formeaza pietele.

2.mediul economic - alaturi de populatie pietele au nevoie si de puterea de cumparare a acesteia. Puterea de cumparare depinde de veniturile curente pe cap de locuitor,nivelul somajului,cursul de schimb, preturi. Atentia cade in special pe tendintele marimii veniturilor si structurii cheltuielilor de consum ale populatiei.

3.mediul natural - mediul natural se caracterizeaza prin scaderea rezervelor de materii prime, variatia costului energiei.

4.mediul politic - are o mare influenta asupra deciziilor de marketing pe care le ia firma. Acesta se compune din legi, organisme guvemamentale si care influenteaza si limiteaza actiunile firmei.

5.mediul tehnologic-este asigurata o verificare de inalt nivel profesional, firma dispune de echipamente performante.

6.mediul socio- cultural al firmei studiate este influentat de catre credinte religioase,asteptari pe termen lung dorite de firma privind recunoastere pozitiei de lider pe piata, stilul de viata al consumatorului, norme si valori sociale.

b. Factorii de micromediu acestia influenteaza activitatea intreprinderii si la randul lor pot fi influentati de aceasta (de activitatea ei), fiind o relatie in sens dublu ;principalele componente sunt: clientii, furnizorii (de forta de munca, de servicii, de bunuri materiale), concurenta, organisme publice (garda financiara, mass-media).

1.furnizorii ei joaca un rol important in desfasurarea normala, ritmica a activitatii societatii, implicit in derularea proiectelor privind producerea si comercializarea de produse naturiste in vederea satisfacerii nevoilor si dorintelor consumatorilor. Alegerea si selectarea lor are o importanta deosebita. Printre criteriile de

alegere a furnizorilor se numara: puterea economica, imaginea furnizorului pe

piata, seriozitatea, localizarea geografica, facilitati de plata, conditii de livrare,

calitatea produselor si serviciilor oferite.

-Furnizorii de utilitati si servicii:

1. Fdee Electrica SA-furnizeaza energia electrica necesara companiei

2. TASM Romania-se ocupa de colectarea apei deversate

3. Distrigaz Sud SA-asigura alimentarea cu gaz metan necesara incalzirii cladirilor si cantinei

4. Orange-asigura servicii de telefonie

4. Media Sat SA-ofera servicii de telefonie si internet

-Furnizori de servicii financiare si contabilitate

Audit Tax Management-se ocupa cu auditul companiei

-Furnizorii de resurse:

-Litos Prod Sa-material lemons+resurse umane

-Crisdan 95 SRL-material lemons

-Sea Romania-materiale constructii dcor

-Insaterm materiale incalzire+montaj

-Stage Expert-echipamente filmare

-Ager Business Tech Sa-calculatoare sisteme de calcul

-Massiv Forest Romania-inchiriere mijloace auto

-Util Grant SA-chirie automacarale

-Light Food Prod-servicii catering si kraft

-PSV Multiline-prestari servicii

-Levi Company Srl-prestari servicii

2.clientii - reprezinta cea mai importanta componenta a micromediului, find beneficiarii produselor in care se finalizeaza activitatea firmei.

Clientii:

-Zero Production

-Panalight Studio

-Image Promotion

-Intact Advertising

-Castel Film

-Media Pro Pictures

-Media Pro International

-Pro Tv SA

-Domino Film

3.concurenta - produsele oferite de firma difera de cele ale competitorilor, in primul rand prin pret.

Concurentii:

Tandem Production

-Domino Film

-Castel Film

Linii directoare pentru programme

Strategia de programe a Pro TV se bazeaza pe gustul si preferintele publicului larg.

Ea include o gama vasta de programe, de la filme si seriale, stiri, sitcom-uri, telenovele, jocuri si concursuri. Pro TV emite 24 de ore din 24.

2. Totalul bugetelor de publicitate in televiune (brut) detaliate pe posturi 2003

Posturi

Proportie din totalul

cheltuielilor (brut)

Prima TV

Pro TV

Antena 1

Romania

Acasa

MTV Romania

B1 TV

TVR2

Altele

Sursa: AGB TNS International, Alfa Cont Media Watch 174

Tabelul 2 arata cum se distribuie cheltuielile de publicitate (in valori brute) intre principalele canale de televiziune.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2062
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved