Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Oportunitati potentiale in IT&C

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic
Oportunitati potentiale in IT&C

Pe termen scurt si mediu: se lucreaza la definitivarea cadrului legal necesar pentru a asigura functionarea si dezvoltarea societatii informationale in Romania, pregatirea pentru liberalizarea completa a serviciilor de comunicatii, dar si pentru largirea ofertei de servicii in domeniile telecomunicatiilor si postei. In general, sunt vizate masuri care sa asigure o concurenta loiala in acest sector esential pentru dezvoltarea viitoare a Romaniei, competitia fiind principalul garant pentru a oferi consumatorilor romani servicii de calitate inalta, la un pret rezonabil.
Pentru atragerea de noi investitii, obiectiv prioritar in strategia ministerului, se are in vedere adoptarea de masuri pentru incurajarea dezvoltarii afacerilor. In definitivarea acestor seturi de masuri un rol important il ocupa consultarile cu reprezentanti ai companiilor private care activeaza in domeniu, pentru a asigura stimulente reale si real necesare cresterii volumului investitiilor.

Semnalele primite arata ca, in acest moment, este prioritara constituirea unui cadru legal coerent, cu efect catalizator pentru dezvoltarea domeniului. Este necesara finalizarea normelor legislative cu privire la:

comertul electronic (incluzand reglementarea unor aspecte ca tranzactiile electronice, semnatura digitala, protectia datelor, plata electronica, taxele si tarifele aplicate in acest domeniu, protectia consumatorului, fraudele, jurisdictia etc).

Pentru investitori au relevanta si politicile adoptate in domeniu, acestea aratand sustinerea guvernamentala de care se bucura sectorul, precum si intentia ferma de a crea si mentine un mediu favorabil de afaceri.Cadrul legal al industriei trebuie sa ofere premisele necesare pentru dezvoltarea afacerilor, dar si racordarea la economia comunitara europeana. Sant necesare revizuiri ale unor legi deja existente pentru a asigura armonizarea legislativa cu acquis-ul comunitar si parametrii de functionare solicitati de ultimele evolutii in domeniu.

Ministerul are insa in lucru programe pentru acordarea de facilitati mai usor cuantificabile, incepand cu cedarea sau punerea la dispozitie in conditii speciale a unor spatii comerciale in care sa functioneze afaceri IT&C. Pe langa aceste facilitati de natura imobiliara vor fi oferite cu siguranta si stimulente fiscale, care se afla pe agenda de lucru si se definesc prin consultari cu viitorii beneficiari ai acestora.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 591
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site