Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Meniul Data - Ghidul utilizatorului B PlanÒ Business Planner

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic
Meniul Data - Ghidul utilizatorului B‑Plan Business Planner

  Comenzile meniului Data

Utilizati optiunile meniului Data pentru a introduce informatii despre afacere si despre planul de afaceri.

General Date generale despre afacere si plan

Structure Definirea structurii afacerii

Financial Parameters Date financiare si tendinte

Unit Cost & Price Costuri si preturi de vanzare

Sales Plan Informatii despre vanzarile planificate

Budget Informatii despre buget pe grupe de cheltuieli

Plant and Equipment Investitiile in fabrici si echipament si perioada de amortizare

Capital Sources Informatii despre capital si tabele de imprumuturi

Previous Period Date din perioada precedenta

General

Din meniul Data selectati General pentru a introduce urmatoarele informatii despre afacerea Dvs. si despre plan:

Company Name

Introduceti numele afacerii Dvs.

Plan Name

Introduceti numele planului.

Prepared By

Introduceti‑va numele.

Initial Year

Introduceti primul an al perioadei de previziune.

Initial Month

Introduceti prima luna a perioadei de previziune, care in mod ideal este inceputul anului fiscal.

Discount Rate

Acest camp este activ numai daca a fost validat in fereastra Preferences. Campul reflecta investitia medie necesara, care include factorul de risc. El este utilizat pentru a calcula valoarea neta actuala a afacerii Dvs.

In mod implicit puteti alege rata de scont din urmatorul tabel:

Nivelul de risc

Mic

Mediu

Mare

In timpul derularii afacerii

La inceputul afacerii

Currency Units

Introduceti aici unitatile monetare care vor fi folosite de catre program pentru afisarea sumelor (de exemplu dolari, mii de dolari, lei etc.).

Previous Performance Period

Selectati numarul anilor precedenti pentru care doriti sa introduceti date. Puteti introduce date referitoare la bilant sau la declaratia de profituri si pierderi pentru un numar de pana la cinci ani. Aceste informatii sunt incluse in calcule, rapoarte si grafice. Daca nu selectati Previous Performance Period in fereastra General inainte de a introduce datele pentru perioada precedenta, datele pe care le introduceti raman ascunse pana va referiti din nou la perioada precedenta. Aceasta optiune va permite compararea planului in cazurile in care luati sau nu in conside­rare informatiile din perioada precedenta.

Sales by Units or Cash

Alegerea tipului de exprimare a vanzarilor se va reflecta in modul in care va fi afisata fereastra de introducere a costurilor si preturilor si a planifi­ca­rii vanzarilor

Exista doua cai de a genera previziuni pentru venituri si profitul brut:

1. Exprimarea vanzarilor dupa numarul de unitati – aceasta metoda va cere sa estimati cantitatile de produse care vor fi vandute, pretul unui produs si costul sau de fabricatie.

Exemplu: ABC Inc. este un fabricant de sisteme de conditionare a aerului ale carui vanzari sunt estimate la 1000 unitati pentru 1993 si 1500 unitati pentru 1994. Pretul unei unitati este de 1000 iar costurile de productie sunt de 500 pe unitate.

Previziuni

Cantitati vandute

Pretul unitar (

Costul unitar ($)

Venit

Costul unitatilor vandute

Profit brut

Daca selectati Units, fereastra Unit Cost & Price va permite introdu­cerea datelor referitoare la costuri si preturi pentru fiecare produs sau serviciu, iar planul de vanzari va fi exprimat in numar de unitati.

2. Exprimarea vanzarilor in numerar – aceasta metoda va cere sa estimati veniturile din vanzari si marja de profit (adaosul).

Exemplu: Dl. Joe Brackman intentioneaza sa porneasca o noua afacere, deschizand un magazin universal. El estimeaza ca venitul rezultat din vanzari va fi de 300.000 in 1993 si de 400.000 in 1994. Marja medie de profit pentru acest tip de afacere este de 30%.

Previziuni

Venit din vanzari

Marja de profit

Costul produselor vandute

Profit brut

Daca ati ales metoda numerarului, fereastra Unit Cost & Price va fi denumita Profit Margin si vi se va cere sa introduceti marja de profit sau adaosul in procente pentru fiecare tip de produs sau serviciu, iar in planul de vanzari veti introduce valoarea vanzarilor.

Structure

Din meniul Data selectati Structure pentru a va defini structura afacerii pe grupe de cheltuieli, cum ar fi departamente, sau tipuri de cheltuieli. Grupele de cheltuieli sunt incluse in raportul Profit & Loss si in fereastra Budget.

Expense Groups

Introduceti numele grupelor de cheltuieli daca doriti distribuirea cheltuie­lilor in cadrul bugetului. De exemplu puteti utiliza un departament sau o categorie ca grupa de cheltuieli, cum ar fi departamentul marketing sau categoria deplasari. Fiecare grupa de cheltuieli apare pe o linie individu­ala in declaratia de profituri / pierderi. Puteti deschide pana la sase grupe de cheltuieli continand fiecare pana la treizeci de elemente.

Expense Types

Selectati una sau mai multe din urmatoarele tipuri de cheltuieli, pentru fiecare grupa de cheltuieli:

Fixed Cheltuieli prevazute in valoare fixa

Variable Cheltuieli care variaza corespunzator vanzarilor

Salary Salarii si alte cheltuieli cu personalul

P & L Grouping

Prima grupa de cheltuieli este pentru cheltuieli de productie, iar celelalte (pana la cinci grupe) sunt pentru cheltuieli operationale.

Exemplu pentru un producator

Tip de cheltuieli

Grupa de cheltuieli

Fixe

Variabile

Salarii

Productie

xMarketing

x

x

x

G&A

x

x

x

Exemplu pentru cercetare / dezvoltare

Tip de cheltuieli

Grupa de cheltuieli

Fixe

Variabile

Salarii

Cercetare / dezvoltare

x

x

Marketing

x

x

x

G&A

x

x

x

Exemplu pentru un distribuitor

Tip de cheltuieli

Grupa de cheltuieli

Fixe

Variabile

Salarii

Salarii

x

Operatii

x

Marketing

x

x

G&A

x

x

Exemplu pentru servicii

Tip de cheltuieli

Grupa de cheltuieli

Fixe

Variabile

Salarii

Salarii

x

Marketing

x

x

G&A

x

x

F Nota

G&A reprezinta cheltuieli generale si administrative.

Financial Parameters

Din meniul Data selectati Financial Parameters pentru a introduce informatii financiare si operationale.

Days Payable – Purchases

Introduceti termenele de plata pentru furnizori, fara a include salarii sau echipament. Aceasta influenteaza fluxul monetar. De exemplu, daca va platiti furnizorul la 30 de zile dupa ce ati primit factura proforma, introduceti valoarea 30.

Days Payable – Salaries

Introduceti termenele de plata a salariilor. De exemplu, daca plata salariilor se face de doua ori pe luna, introduceti valoarea 15. Daca salariile sunt platite lunar nu mai devreme de data de 15 a lunii urmatoare, introduceti valoarea 0.

Days Payable – Capital Equipment

Introduceti termenele de plata pentru facilitati si echipament. De exemplu, daca va faceti platile la 30 de zile dupa livrarea echipamentului, introduceti 30.

Inventory Level (Days)

Introduceti numarul de zile in care consumati stocul de marfa, in conditii de vanzari normale. De exemplu, daca stocul valoreaza 50.000 si volumul anual de vanzari este de 600.000 , atunci nivelul Dvs. mediu de stoc egaleaza o luna de vanzari.

F Nota:

Daca sunteti fabricant, nu uitati sa tineti cont in calcule de materiile prime si de lucrarile in curs de derulare.

B‑Plan calculeaza nivelul stocului in fiecare perioada, apoi il include in bilant. De exemplu, daca introduceti 60 de zile de stoc in aprilie, B‑Plan imparte 60 la numarul de zile din aprilie (30) obtinand rezultatul 2. El multiplica apoi costul bunurilor si serviciilor pentru aprilie cu 2.

Cresterea sau scaderea stocului influenteaza graficele de achizitii din raportul Cash Flow.

Income Tax (%)

Introduceti impozitul mediu pe profit platit de catre firma. Acesta include impozitele nationale si taxele locale. Impozitul mediu se calculeaza ca procent din profitul net inainte de impozitare.

Pre-Paid Tax (%)

Introduceti impozitul estimat platit in avans. Valoarea sa este introdusa ca procent din profitul de exploatare. Atata timp cat aceasta nu include deducerea de taxe a platii dobanzilor, reprezinta un calcul rezonabil.

Pre-Paid Tax (Amount)

Daca nu introduceti impozitele platite anticipat ca procent din profitul de exploatare, introduceti aici valoarea baneasca a impozitelor estimate platite in avans.

Interest Rate (%)

Credit: introduceti rata dobanzii medii anuale pentru depozitele Dvs. bancare. B‑Plan utilizeaza aceasta rata pentru calcularea dobanzii incasate in soldul de casa.

Debit: introduceti rata dobanzii medii anuale pentru imprumuturile si soldurile Dvs. debitoare. B‑Plan utilizeaza aceasta rata pentru calculul imprumuturilor pe termen scurt necesare pentru a preveni scaderile de monetar in prognoze.

Salaries Trends (%)

Introduceti (procentual) cresterea salariala pe care va asteptati sa o realizati intr‑o perioada. B‑Plan aplica aceasta rata de schimbare cifrelor din perioada precedenta, asa cum se arata la punctul Product Pricing Trends de mai jos.

Product Costing Trends (%)

Introduceti rata de schimbare pe care o anticipati in costurile de productie sau de manipulare a produselor sau serviciilor Dvs. B‑Plan aplica aceasta rata de schimbare cifrelor din perioada precedenta, asa cum se arata in Product Pricing Trends de mai jos.

Products Pricing Trends (%)

Introduceti rata de schimbare pe care o anticipati in pretul produselor sau serviciilor Dvs. B‑Plan utilizeaza aceasta rata de schimbare pentru a face proiectii. De exemplu, daca pretul unitar al unui produs este 100 si introduceti 10% ca rata de schimbare in Products Pricing Trends pentru aprilie, proiectiile de pret cresc la 110 . Daca introduceti 10% ca rata de schimbare si pentru septembrie, proiectia de pret creste la 121Other Income

Introduceti orice venit suplimentar pe care il asteptati din alte surse, care nu constituie parte a venitului curent din vanzari al afacerii (de exemplu profit derivat din vanzari de active fixe). Acest venit va fi calculat si prezentat in raportul Profit & Loss dupa profitul de exploatare.

Other Expenses

Introduceti orice cheltuieli suplimentare la care va asteptati, care nu fac parte din productia curenta sau cheltuielile de exploatare ale afacerii (de exemplu taxe de inregistrare). Aceste cheltuieli vor fi calculate si prezentate in raportul Profit & Loss dupa profitul de exploatare.

Unit Cost & Price / Profit Margin

Din meniul Data selectati Unit Cost & Price. Daca alegeti in fereastra General sa lucrati cu datele ca unitati, introduceti aici informatii despre unitatile de vanzari. Introduceti apoi cantitatile de bucati vandute pentru fiecare produs in fereastra Sales Plan.

Daca alegeti sa lucrati in monetar, introduceti marja de profit sau adaosul pentru fiecare produs sau serviciu. Introduceti apoi cantitatile banesti de vanzari pentru fiecare produs sau serviciu in fereastra Sales Plan.

Unit Cost & Price (Sales Plan by Units)

Introduceti preturile de vanzare si costurile de productie sau de cumparare pentru produsele sau serviciile pe care planuiti sa le produceti si sa le vindeti. Pentru fiecare tip de produs sau serviciu introduceti pretul de vanzare (Sales Price) si costul, detaliat pe cost al fortei de munca (Labor Cost), cost al materialelor (Material Cost) si alte costuri (Other Costs). Puteti include pana la 30 de produse sau servicii. Puteti de asemenea specifica perioada de incasare acordata clientilor, in zile.

Mark-Up or Profit Margins (Sales Plan by Cash)

Introduceti adaosul pentru fiecare produs sau serviciu, exprimat ca procent din pretul Dvs. de cumparare, sau introduceti marja de profit brut, exprimata ca procent din pretul Dvs. de vanzare.

Atentie! Nu duplicati aceste costuri in alta parte considerandu‑le cheltuieli variabile, ca de exemplu intr‑o grupa de cheltuieli numita Productie .

Notati ca atunci cand deschideti fereastra Profit Margin, se deschide automat si fereastra Sales Plan. Atunci cand inchideti fereastra Sales Plan, se inchide automat si fereastra Unit Cost & Price.

Collection days

Reprezinta numarul de zile al perioadei de incasare si este utilizat pentru a calcula incasarile de monetar provenite din vanzari.

Calculul vanzarilor lunare

1. Daca perioada Dvs. de incasare este intre 0 si 30 de zile, B‑Plan utilizeaza formula urmatoare pentru a calcula incasarile lunii curente:

B‑Plan utilizeaza formula de mai jos pentru a calcula incasarile din luna urmatoare:

2. Daca perioada Dvs. de incasare este cuprinsa intre 31 si 360 de zile:

Fiecare perioada de 30 de zile este calculata ca o luna.

Perioadele de incasare intre 31 si 60 de zile sunt calculate in acelasi mod ca intre 0 si 30 de zile, dar toate vanzarile din luna curenta vor conta pentru luna urmatoare.

Daca perioada Dvs. de incasare este intre 61 si 90 de zile, toate vanzarile lunii curente vor conta pentru a doua luna care urmeaza lunii curente.

Calculul vanzarilor anuale

B‑Plan utilizeaza formula urmatoare pentru a calcula incasarile anului curent:

B‑Plan utilizeaza formula de mai jos pentru a calcula incasarile din anul urmator:

De exemplu, sa presupunem ca perioada Dvs. medie de incasare este de 45 de zile. Venitul din vanzari prevazut si incasarile de numerar prevazute in planul pe cinci ani sunt dupa cum urmeaza:

Perioada

Vanzari (mii

Incasari (mii

Ianuarie 1993

Februarie 1993

Martie 1993

Aprilie 1993

Mai 1993

Iunie 1993

Iulie 1993

August 1993

Septembrie 1993

Octombrie 1993

Noiembrie 1993

Decembrie 1993

Vanzarile lunare conteaza pentru luna urmatoare. Puteti calcula acum incasarile anuale pentru anul 1994.

Presupunem ca incasati 150 din vanzari in decembrie 1993. Din cei 2.000 din vanzari pe 1994, sunt incasati 1.750 in 1994:

Incasarile din 1994 vor fi deci: 150

Sales Plan

Din meniul Data selectati Sales Plan pentru a introduce cifrele vanzarilor planificate. Produsele sau serviciile sunt acelea pe care le‑ati definit in fereastra Unit Cost & Price (sau Profit Margin).

Daca ati ales Units in fereastra General, introduceti planul de vanzari in unitati. Daca in fereastra General ati ales Cash, introduceti planul de vanzari in numerar.

Notati ca atunci cand deschideti fereastra Profit Margin, se deschide automat si fereastra Sales Plan. Atunci cand inchideti fereastra Sales Plan se va inchide automat si fereastra Unit Cost & Price.

Budget

Din meniul Data selectati Budget pentru a introduce informatii referi­toare la buget pentru fiecare din grupele Dvs. de cheltuieli. Selectati o grupa de cheltuieli, apoi va introduceti cheltuielile bugetare.

Ati definit fiecare grupa de cheltuieli in fereastra Structure dupa cum urmeaza:

F – pentru cheltuieli fixe;

V – pentru cheltuieli variabile;

S – pentru salarii.

Selectati o grupa de cheltuieli, apoi introduceti informatii despre buget pentru fiecare tip de cheltuieli. Puteti introduce pana la 30 de elemente de cheltuieli in fiecare fereastra.

Fixed Expenses (

Daca selectati o grupa de cheltuieli pentru cheltuieli fixe, introduceti cheltuielile fixe reale pentru acea grupa.

Variable Expenses (%)

Daca selectati o grupa de cheltuieli pentru cheltuieli variabile, introduceti cheltuielile care se modifica o data cu nivelul vanzarilor. Acestea vor fi introduse ca procente din veniturile din vanzari, pe care B‑Plan le va calcula ulterior.Personnel Plan (Salary & People)

Daca selectati o grupa de cheltuieli pentru salarii si alte cheltuieli cu personalul, introduceti descrierile tipurilor de salariati pe care doriti sa‑i angajati. Pentru fiecare nivel pe care il descrieti introduceti salariul anual si beneficiile. Puteti de asemenea planifica nivelul de personal pe care il veti avea in fiecare perioada. Introduceti numarul de salariati care vor lucra in fiecare perioada.

F Nota:

Nu este nevoie sa duplicati costurile produselor incluse deja in fereastra Unit Cost & Price (sau Profit Margin).

Plant and Equipment

Din meniul Data selectati Plant & Equipment pentru a introduce achizitiile de instalatii, echipament sau alte active fixe pe care planuiti sa le cumparati. Puteti defini si adauga pana la 30 de elemente de investitii.

Pentru fiecare element din Plant & Equipment puteti defini o durata de amortizare. Introduceti apoi sumele pe care intentionati sa le investiti. Amortizarea este calculata prin metoda liniei drepte.

Capital Sources

Din meniul Data selectati Capital Sources pentru a introduce valorile care vor fi investite. Puteti de asemenea utiliza aceasta optiune pentru a determina politica de dividente si pentru a introduce informatii despre alte surse financiare si despre programul de rambursari.

Sursele de capital se impart in:

Owner’s Equity and Other Investitii facute de proprietari, dividente si altele

Loan Tables Tabele de amortizare a imprumuturilor

Owner’s Equity & Other

Din meniul Capital Sources selectati Owner’s Equity & Other pentru a introduce informatiile de mai jos.

Owner’s Equity

Introduceti suma pe care proprietarii, partenerii sau investitorii planuiesc sa o investeasca in afacere.

Dividends – Amount

Introduceti dividentele in numerar pe care va asteptati sa le platiti proprietarilor in fiecare perioada.

Dividends – %

Daca planuiti sa platiti dividente ca procent din profit, introduceti aici rata acestora.

Loans Received, Principal Payments, Interest Payments

Utilizati aceste trei elemente pentru a introduce imprumuturile care nu pot fi specificate in tabela de imprumuturi datorita unor termeni privind cerinte speciale.

Atentie! Nu includeti aici imprumuturile acoperite de tabela de imprumuturi!

Loans Received

Introduceti suma totala provenita din imprumuturi neacoperite de tabela de imprumuturi.

Principal Payments

Introduceti suma de rambursat, fara a include dobanda. Cifra poate include si imprumuturi neachitate, dar nu pe acelea acoperite de tabela de imprumuturi.

Interest Payments

Introduceti suma dobanzii de platit pe durata imprumutului. Cifra poate include si imprumuturi neachitate, dar nu pe acelea acoperite de tabela de imprumuturi.

Credit Line

Introduceti valoarea liniei de credit (de asemenea puteti introduce aici in locul acesteia valoarea soldului debitor, a creditelor reinnoite automat sau a altor credite pe termen scurt). Aceste cifre sunt utilizate in raportul Cash Flow pentru a masura abaterile de la creditul aprobat.

Loan Tables

Din meniul Capital Sources selectati un imprumut. Introduceti informatiile descrise mai jos. B‑Plan construieste apoi o tabela de imprumuturi.

Selectati imprumutul din tabela, apoi introduceti urmatoarele informatii:

O scurta descriere a imprumutului

Valoarea totala a imprumutului

Rata dobanzii anuale pentru imprumut

Numarul de luni dintre plati

Numarul total de plati

Data primirii imprumutului

Data restituirii primei rate si cea a restituirii dobanzii aferente (aceste date de obicei coincid)

Aveti de ales intre doua tipuri de imprumuturi:

Amortized Loan

La fiecare termen de plata se fac plati egale.

Fixed Principal

Valoarea ratei este aceeasi pentru fiecare termen de plata, dar valoarea dobanzii descreste.

Atentie! Nu duplicati informatiile despre aceste imprumuturi in fereastra Other Financial Sources.

Dupa ce ati introdus informatiile despre imprumut aveti urmatoarele optiuni:

Apasati butonul Calc pentru a calcula rata si dobanda pentru restituirea imprumutului.

Selectati butonul Reset pentru a sterge informatiile despre imprumutul curent si/sau pentru a introduce noi informatii.

Previous Period

Daca ati specificat un numar de ani pentru care doriti informatii din urma, selectati Previous Period din meniul Data. Introduceti apoi informatiile despre profitul, pierderile si bilantul din anii precedenti. Puteti introduce de asemenea influentele perioadei precedente asupra celei viitoare, cum ar fi rambursarile de imprumuturi.

B‑Plan include aceste date in calcule, in rapoarte si grafice.

Datele despre perioada precedenta includ:

Previous Profit & Loss Informatii despre profit si pierderi din anii precedenti

Previous Balance Sheet Informatii despre bilanturile anilor precedenti

Opening Balance Influences Valori care afecteaza bilantul urmator si fluxul monetar

Previous Profit & Loss

Din meniul Data selectati Previous Period, apoi deschideti fereastra Previous Profit & Loss pentru a introduce informatii despre profit si pierderi pentru anii precedenti.

In continuare sunt explicate elementele care apar in fereastra Previous Profit & Loss.

Revenues

Veniturile totale provenite din vanzari pentru fiecare perioada.

C.O.G.S.

Costul bunurilor vandute (Cost Of Goods Sold) reflecta costul produselor vandute in fiecare perioada. Aceasta linie de tabel va apare numai daca in fereastra Structure nu a fost definita o grupa de cheltuieli de tipul C.O.G.S.

Direct Costs

Toate costurile asociate in mod direct cu bunurile sau serviciile care creeaza venituri pe durata perioadei respective. Aceasta linie de tabel va apare numai daca in fereastra Structure a fost definita o grupa de cheltuieli de tipul C.O.G.S. Aceasta grupa de cheltuieli va apare in urmatoarea linie de tabel.

Depreciation

Amortizarea totala pentru activele fixe pentru perioada data. B‑Plan utilizeaza metoda amortizarii in linie dreapta si nu face o previziune a valorii reziduale.

Gross Profit

Diferenta dintre venituri si costurile directe, cheltuielile indirecte de productie si amortizari. Profitul brut impartit la venituri da raportul marjei de profit brut.

<Expense Groups>

Cheltuielile pe durata perioadei respective, cu referire la tipurile de cheltuieli asa cum au fost acestea introduse in fereastra Structure.

Operating Expenses

Suma costurilor de marketing, generale si administrative, precum si alte cheltuieli neproductive, care nu fac parte din C.O.G.S. (de exemplu costurile de cercetare / dezvoltare).

Operating Profit

Profit din lucrari, inainte de aplicarea de dobanzi, taxe si alte cheltuieli. Este denumit uneori si EBIT (Earnings Before Interest and Taxes – Venituri inainte de dobanzi si taxe).

Interest Income

Dobanda incasata, de obicei produsa intr‑o situatie de credit, de exemplu un flux pozitiv de numerar.

Interest Expenses

Costurile financiare totale din fondurile imprumutate pe durata perioadei respective. Acestea vor include taxe pentru imprumuturi si plati de dobanzi.

Other Income

Acest element include activitati producatoare de profit care nu sunt legate de activitatea principala de afaceri (de exemplu profit din vanzari de active fixe).

Other Expenses

Acest element include costuri care nu au ca scop primar generarea de venituri.

Income Before Taxes

Valoarea profitului inainte de aplicarea taxelor.

Income Tax Provision

Provizionul taxelor este calculat ca procent din profitul dinainte de aplicarea taxelor.

Net Profit

Profitul net, dupa aplicarea taxelor.

Previous Balance Sheet

Din meniul Data selectati Previous Period, apoi deschideti fereastra Previous Balance pentru a introduce informatii despre bilant pentru anii precedenti. Activele trebuie sa egaleze pasivele. Notati ca amortizarea acumulata este negativa atunci cand calculati activul.

In continuare sunt explicate elementele care apar in fereastra Previous Balance.

Cash

Active in numerar sau echivalate in numerar.

Receivables

Creante ale clientilor si ale altor debitori catre afacere.

Inventory

Inventarul materiilor prime, al bunurilor aflate in fabricatie si al produselor finite.

Current Assets

Cash plus Receivables plus Inventory (se calculeaza).

Fixed Assets

Teren, fabrici si echipament detinute de catre afacere.

Accumulated Depreciation

Amortizarea acumulata calculata pentru activele fixe.

Total Assets

Suma activelor de mai sus (calculata).

Payables

Datorii catre furnizori, angajati si alti creditori.

Tax Payables

Datorii catre autoritatile fiscale.

Short Term Borrowings

Imprumuturi pe termen scurt si solduri bancare debitoare.

Current Liabilities

Payables plus Short Term Borrowings (se calculeaza).

Long Term Borrowings

Imprumuturi pe termen lung.

Total Liabilities

Pasive pe termen scurt si lung (calculate).

Owners Equity

Capital investit de catre proprietarii afacerii.

Retained Earnings

Profitul sau pierderile acumulate de afacere in anii precedenti, mai putin dividentele platite.

Liabilities & Net Worth

Suma intre Liabilities si Owners Equity (calculata).

Opening Balance Influences

Din meniul Data selectati Previous Period, apoi deschideti fereastra Opening Balance Influences pentru a introduce informatii despre influentele asupra bilantului. Valorile pe care le introduceti aici vor afecta bilanturile viitoare si fluxul de monetar.

In continuare sunt explicate elementele care apar in fereastra Opening Balance Influences.

Receivables

Plati de la clienti sau alti debitori care ar trebui incasate in timpul perioadei de planificare.

Depreciation

Amortizarea calculata pentru activele fixe, care apar in deschiderea balantei, pentru perioada de planificare.

Payables

Plati care trebuie efectuate catre furnizori si alti creditori, pe durata perioadei de planificare.

Long Term Liabilities

Rambursari pentru imprumuturi pe termen lung si creante (fara dobanzi).

Interest Payments

Plati de dobanzi pentru pasive pe termen lung.

Tax Payments

Plata taxelor catre autoritatile fiscale, in urma profitului pe ultimii ani.

Exemplu de aplicare a Previous Period

In acest exemplu perioada precedenta a fost setata in fereastra General la trei ani. Datele de profit si pierderi precedente sunt utilizate pentru a calcula indicii financiari anteriori, si sunt prezentate ca date anterioare in rapoarte si grafice. Iata un exemplu de date referitoare la profit si pierderi.

Un exemplu de bilant anterior:

Un exemplu de date de influenta asupra balantei:

Notati ca valoarea introdusa in linia Receivables in ianuarie 1998 si februarie 1998 egaleaza cei 500.000 introdusi la Receivables in Previous Balance Sheet. Aceste valori sunt introduse aici pentru a arata cand trebuie receptionata valoarea din balanta. In exemplul de mai sus aceasta inseamna ca jumatate din suma este asteptata in prima luna iar cealalta jumatate in cea de‑a doua luna.

In acelasi fel, valoarea Payables din Previous Balance Sheet este egala cu 500.000 . Valoarea introdusa in linia Payables din fereastra Balance Influences arata cand este datorata valoarea din balanta. In exemplul de mai sus aceasta inseamna ca 200.000 trebuie platiti in prima luna, alti 200.000 in cea de‑a doua luna iar restul sumei trebuie platit in cea de‑a treia luna.

Exemplul de mai sus arata ca exista o rata trimestriala de 30.000 pentru imprumuturile pe termen lung angajate inaintea perioadei de planificare.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1137
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site