Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Programul ACCA - Ce este ACCA?

afaceri+ Font mai mare | - Font mai micProgramul ACCA

1. Ce este ACCA?

ACCA este o organizatie profesionala cu sediul in Marea Britanie, avand o traditie de peste 100 de ani, care si-a inceput activitatea in anul 1904 ca asociatie a contabililor londonezi si s-a extins la nivel international, devenind in 1996 Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). Aceasta organizatie este recunoscuta de statele membre ale Uniunii Europene si de Organizatia Natiunilor Unite.In prezent, ACCA este cea mai importanta organizatie mondiala a profesionistilor contabili, care numara peste 320.000 de membri si studenti din 160 de tari, avand o retea de 70 de birouri in toata lumea. Pana in prezent, in Romania sunt certificate ACCA 250 de persoane si sunt in studiu pentru examinare peste 1500 de cursanti, dintre care majoritatea sunt absolventi ai Academiei de Studii Economice. Exista, de asemenea, Societatea romana a profesionistilor contabili certificati ACCA si intr-o perspectiva imediata se va infiinta la Bucuresti un birou ACCA.

ACCA, prin programele sale de pregatire, prin reputatia, influenta si dimensiunea sa, a devenit liderul mondial al formarii profesiei contabile.

Asemenea mediului universitar, ACCA ofera 2 categorii de programe: pentru formarea profesionala initiala completa sau punctuala pe anumite teme si  formarea continua dupa certificare, care este obligatorie pentru mentinerea acesteia. Programul de pregatire oferit de ACCA asigura cunostintele si aptitudinile necesare unui profesionist contabil, capabil sa raspunda celor mai mari exigente ale practicii economice.

2. Ce este acreditarea ACCA?

Acreditarea ACCA reprezinta o recunoastere a unui program universitar (specializare) care se desfasoara in conformitate cu standardele si exigentele impuse de aceasta organizatie. Acreditarea se obtine in urma unor evaluari complete a regulamentelor ce guverneaza programul, a continutului sau si a modalitatilor de evaluare. ACCA acorda acreditarea programelor organizate de institutii educationale si profesionale din intreaga lume.

ACCA ofera studentilor posibilitatea de a echivala o parte din examenele sustinute pe parcursul studiilor universitare cu examinarile corespunzatoare din cadrul programelor ACCA. Procedurile ACCA de inscriere si exceptare de la sustinerea unor examene presupun o evaluare individuala a competentelor fiecarui student. Acest proces necesita insa, o perioada indelungata de timp, dezavantaj care poate fi inlaturat prin intermediul acreditarii institutionale.

3. Acreditarea facultatii CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

In urma demersurilor facute de conducerea facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune pe parcursul anului 2005, la departamentul de acreditare ACCA din Glasgow, s-a obtinut echivalarea noului program de licenta cu durata de 3 ani, care a inceput in 2005, cu partea 1 si 2 din programul de certificare profesionala  ACCA (Professional Examination Scheme).

4. Avantajele acreditarii

  • Recunoasterea internationala a Academiei de Studii Economice, facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune, ca institutie capabila sa ofere programe universitare de pregatire a profesionistilor contabili.
  • Incepand cu prima promotie care va termina studiile universitare in 2008, studentii facultatii Contabilitate si Informatica de Gestiune,  care doresc sa se certifice ACCA, vor fi scutiti de examenele din partea 1 si 2, urmand sa promoveze numai examenele pentru disciplinele prevazute in partea a treia din programul Professional Examination Scheme. Conform regulamentului ACCA, partea a treia nu poate fi echivalata prin studii universitare.
  • Acreditarea este un punct de atractie pentru candidatii la admitere, care sunt astfel informati cu privire la avantajele ACCA inca de la inceputul studiilor.
  • Reducerea cheltuielilor de pregatire pentru certificarea ACCA cu aproximativ 60%.
  • Actualizarea permanenta a programelor analitice din planul de invatamant al facultatii, in functie de modificarile produse in programele ACCA, si care concorda cu cerintele organismelor internationale de reglementare in domeniu.

Pentru mai multe informatii privind ACCA puteti  consulta site-ul  www.accaglobal.com.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4187
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved