Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

GENERAL MOTORS: Misiune, Viziune, Obiective

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic



GENERAL MOTORS



Misiune

General Motors este o corporatie multinationala care se angajeaza sa se implice in operatiuni sociale la nivel mondial. Se dedica pentru a-si face produsele si serviciile de o calitate inegalabila astfel incat clientii sa primeasca o valoare superioara, angajatii si partenerii sa se bucure de succesele impresionante, iar actionarii sa primeasca un profit sustenabil superior investitiilor lor.

Viziune

Viziunea General Motors este sa devina liderul mondial al produselor de transport si al serviciilor conexe, castigand entuziasmul clientilor printr-o perfectionare continua bazata pe integritatea, lucrul in echipa si inovatia angajatilor GM.

GM si-a definit 6 valori cheie:

  • Entiziasmul si satisfacerea clientilor;
  • Integritate;
  • Lucru in echipa;
  • Inovatie;
  • Perfectionare continua;
  • Respect individual si responsabilitate;

Obiective




In ianuarie 2008, Bob Lutz,directorul pentru produse al grupului GM, a anuntat ca cele mai importante obiective ale corporatiei sunt calitatea produselor, imaginea companiei si castigurile actionarilor, si nu mentinerea pe pozitia de lider in topul vanzarilor.

Strategii

Principala strategie de dezvoltate a corporatiei GM, pana in momentul izbucnirii crizei financiare actuale, a fost dezvoltarea automobilului non-poluant ce avea 3 stagii:

viitorul apropiat: reducerea consumului de combustibili pentru automobilele produse de GM, apoi implementarea automobilului hibrid care ar reduce si mai mult consumul de carburanti pentru ca mai tarziu sa se dezvolte si sa produca pe scara larga automobilul ecologic.

Insa, odata cu izbunirea crizei fnanciare, GM se confrunta cu o situatie dramatica astfel incat s-a propus chiar o fuziune intre GM si Crysler. In cadrul negocierilor ce vizeaza o fuziune, se crede din ce in ce mai mult ca un efort comun al celor doua, GM si Chrysler, desi descurajeaza prin complexitatea lor, ar putea fi cea mai buna modalitate de a conduce banii guvernului in cadrul unei companii mixte.

Prima solutie ar fi deblocarea a 25 mld. dolari (19,92 mld. euro) dintr-un fond ce urmeaza sa compenseze producatorii pentru costurile asociate cu noile standarde privind eficienta noilor combustibili in industria auto din SUA. Nu este insa stabilit momentul in care acesti bani vor fi oferiti producatorilor. Acestia spera ca o parte din fonduri sa fie expediate pentru a fi utilizate in cadrul acestui acord.

O alta optiune ar fi ca guvernul sa preia actiuni in cadrul companiilor, poate sub forma unor actiuni preferentiale, conform unor surse apropiate producatorilor. Trezoreria a preluat actiuni in cadrul principalelor banci la inceputul acestei luni. Este inca neclar daca va face acelasi lucru si pentru producatorii din industria auto.

O a treia solutie ar fi utilizarea programului TARP pentru a cumpara creditele auto neperformante de la ramurile financiare ale companiilor GMAC si Chrysler Financial.

Ramane insa de vazut ce va face GM.





Politica de confidentialitate



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1885
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved