Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

RESURSELE NECESARE DERULARII UNEI AFACERI

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic
RESURSELE NECESARE DERULARII UNEI AFACERI

Derularea unei afaceri necesita atat resurse financiare si materiale, cat si resurse umane, acestea fiind de o importanta esentiala pentru succesul afacerii. Determinarea necesarului de resurse este foarte importanta, aceasta regasindu-se in planul de afaceri. De exemplu, determinarea cat mai realista a sumei necesare evita blocarea afacerii din cauza lipsei de resurse sau cheltuielile inutile antrenate de resurse neutilizate.
Initierea/extinderea unei afaceri implica gasirea angajatilor potriviti. Succesul afacerii va depinde in mare masura de existenta unui personal bine pregatit si motivat. Planul de afaceri va trebui sa prezinte numarul de angajati necesari si calificarile acestora. Angajarea de persoane aflate in somaj poate fi un avantaj in obtinerea unor finantari.

Este de asteptat ca afacerea sa se extinda in anii urmatori; in acest caz, firma trebuie sa arate de unde vor proveni angajatii necesari (eventual, cum va asigura nivelul de calificare corespunzator). In cazul in care firma va organiza cursuri de pregatire, trebuie sa se realizeze si o estimare a acestui tip de cheltuieli. Preocuparea pentru perfectionarea personalului reprezinta un aspect pozitiv, prin care se subliniaza importanta investitiei in oameni; de altfel, investitia in angajati (in capitalul uman) tinde sa devina din ce in ce mai mult una din principalele investitii ale firmei, nemaifiind considerata doar un cost.

ENUMERARE: In planul de afaceri trebuie sa se regaseasca informatii cu privire la:

potentialii furnizori de materii prime, materiale, echipamente;

calitatea resursele acestor furnizori;

distanta la care se afla furnizorii;

preturile practicate de acestia;

disponibilul de forta de munca din regiune;

sistem informational care ar trebui folosit pentru utilizarea optima a resurselor;

sursele de finantare.

In practica, nici o regiune sau comunitate nu are toate elementele de sprijin ale afacerii si nu e necesar sa fie asigurate toate, dar totusi exista un nivel minim de sprijin fara de care nimic nu se poate intreprinde. De exemplu, daca lipseste cu desavarsire sprijinul financiar, este foarte improbabil ca o afacere sa poata fi lansata.

Elemente majore ale infrastructurii de sprijin aferente afacerii sunt prezentate in tabelul de mai jos:

 RESURSE UMANE

IDEI

ALTE RESURSE

Nivelul de educatie si pregatire

Cercetare/Dezvoltare

Imobile

Resurse financiare

Resurse localeAgentii de sprijin

Facilitati asigurate

Scoli profesionale, licee , facultati, universitati

Instruire de specialitate

Mediul familial

Inventii

Expertiza locala

Mediu de afaceri/ industrie

Incubatoare de afaceri

Imobile industriale

Sedii de companii

Capital de pornire

Subventii guverna-mentale

Credite

Sub-contractori

Forte de munca

Materii prime

Agentii guverna-mentale

Cluburi si asociatii profesionale

Servicii de consultanta in afaceri

Cazare

Scoli

Mijloace de recreere

Mijloace de transport

Telecomu
nicatii

Primele doua coloane constituie elementele initiale al unui proces antreprenorial. Oameni si idei pot sa apara de pretutindeni, dar asigurarea unui minim de sprijin creste cu mult sansele ca afacerea sa fie incununata de succes.

Elemente de infrastructura fundamentale cum ar fi atelierul sau biroul pot asigura un sprijin important pentru dezvoltarea afacerii. Fondurile banesti sunt de asemenea cruciale, lipsa lor ducand la esecul acesteia.

Dupa imobile si fonduri, e nevoie de o serie intreaga de alte elemente de sprijin cum ar fi accesul la materii prime si forta de munca necesara la un pret rezonabil. Fara o retea de sub-contractori, o firma trebuie sa faca totul de una singura, ceea ce poate fi foarte ineficient si cateodata chiar imposibil.

Facilitatile cum ar fi spatiile locative, scolile si spitalele sunt de asemenea importante, contribuind indirect la bunastarea fortei de munca si a familiilor pe care aceasta le reprezinta. Transportul si telecomunicatiile, pe de alta parte, contribuie direct la eficientizarea sectorului privat. Daca nu vei servi la timp clientul din cauza unei retele de strazi neadecvate, iar apoi nu poti sa dai un telefon pentru a le explica motivul intarzierii, atunci inseamna ca in curand vei avea mari probleme.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 7306
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site