Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Formele elementelor nutritive din sol si accesibilitatea lor pentru plante

Agricultura

+ Font mai mare | - Font mai micFormele elementelor nutritive din sol     si accesibilitatea lor pentru plante

In functie de accesibilitatea pentru plante, elementele nutritive se pot gasi in urmatoarele forme:a). forme inaccesibile ( native): in aceasta categorie intra elementele din constitutia mineralelor primare si secundare, inaccesibile plantelor. Din punct de vedere agrochimic prezinta importanta pentru ca furnizeaza elementele in forma fixata, adsorbita si solubila , functionand ca o rezerva pentru aceste forme.

b). forme potential accesibile : in aceasta grupa intra acele forme care, desi nu sunt imediat accesibile plantelor, pot fi puse treptat la dispozitia acestora pe parcursul perioadei de vegetatie. Din aceasta categorie fac parte: elementele retinute prin schimb de complexul coloidal al solului, elemente retinute in compusi chimici usor solubili si in compusi partial solubili, elemente retinute in materia organica a solului.c). forme direct accesibile: din aceasta grupa fac parte toate elementele din solutia solului aflate in dispersie ionica sau moleculara.

Forma direct accesibila si cea mai mare parte din forma potential accesibila sunt denumite forme mobile . Formele mobile reprezinta cantitatile de elemente nutritive extrase din sol cu anumiti solventi conventionali si in anumite conditii standard de extractie.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1071
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved