Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Definirea documentelor contabile

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micDefinirea documentelor contabile

Documentele contabile reprezinta principalele piese prin care sunt consemnate in contabilitate totalitatea tranzactiilor realizate de catre o intreprindere in decursul unui exercitiu financiar.Din punct de vedere al modului de consemnare in contabilitate a informatii1or financiare, documentele sunt:

a. documente tipizate;

b. documente netipizate.

Documentele tipizate

Acest tip de documente se caracterizeaza in principal prin faptul ca formatul in care informatiile sunt prezentate este prestabilit, persoana care le intoccmeste este obligata sa-l respecte.

Documentele tipizate sunt utilizate mai ales pentru consemnarea informatiilor provenite din derularea de catre intreprindere de tranzactii cu mediul sau extern. Ele sunt utilizate pentru a realiza si un control riguros al acestor tranzactii. Pe langa aceste aspecte care demonstreaza utilitatea documentelor tipizate, cele mai multe sunt folosite si datorita impunerii cadrului legal.

Documentele netipizate

Aceste documente reprezinta suporturi informationale care prin forma si continutul lor, folosirea acestora ramane la latitudinea intreprinderii. Ele au un caracter de instrumente de informare interna participand la buna informare a mediului intern al intreprinderii.

Avand in vedere necesitatea si functiile documentelor contabile, acestea pot fi clasificate astfel:

a. documente justificative;

b. registre de contabilitate;

c. documente de sintezasi rapoarte.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1264
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved