Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Delta Dunarii. Produs turistic extern

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micMinisterul Educatiei si Cercetarii

Colegiul Economic "Ion Ghica"

Lucrare de specialitate in vederea obtinerii certificatului

de competente profesionale nivel 3Delta Dunarii. Produs turistic extern

Argument

Un tinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de cam 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar).

Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa. Ea acopera o suprafata de 2.681 km2.
In 1990 UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de 'progresul industrializarii', printre rezervatiile biosferei.

Potential turistic natural

Flora

Cercetarile recente au dus la identificarea a 955 specii de cormofite spontane, reprezentand:
elemente eurasiatice (28%)
estice (24%)
europene (14%)
cosmopolite si adventive.


Din punct de vedere ecologic numai un sfert dintre specii (26%) sunt legate de mediul acvatic (hidrofile, higrofile si higromezofile), restul fiind mezofile, xerofile, eurifile, halofile, psamofile. Nota dominanta o dau stuful, papura, salciile, plantele plutitoare (nuferii, cornacii, cosorul). Vegetatia in Delta Dunarii predomina vegetatia de mlastina stuficola, care ocupa cca. 78% din suprafata totala. Principalele specii stuful, papura, rogozul, in amestec cu salcia pitica si numeroase alte specii. Vegetatia de saraturi ocupa 6% din total, dezvoltandu-se pe soluri saliniazte si solonceacuri marine.

Specificul este dat de prezenta speciilor : Salicornia patula, Juncus marinus, Juncus littoralis, Plantago cornuti. Zavoaiele sunt paduri de salcie, frasin, arin, plop, care cresc pe grindurile fluviatile, sunt periodic inundate si se dezvolta pe 6% din totalul suprafetei. Sunt specifice deltei fluviale, unde dau nota caracteristica peisajului. Intalnim patru tipuri de zavoaie : zavoaiele care cresc pe grindurile fluviatile joase, sunt inundate cea mai mare parte a anului si sunt formate mai ales din Salix alba si Salix fragilis; pe grindurile mai inalte cresc zavoaile formate din Salix alba, Populus alba, Populus canescens; pe grindurile fluviatile cele mai inalte cresc zavoaie foarte rar inundate formate din plop (Populas canescens si P.alba), la care se adauga speciile plantate : plopul negru hibrid, artarul american si frasinul de Pensilvania ; un tip de zavoi mai rar este arinisul (predomina Alnus glutinosa) care apare pe grindurile fluviatile din delta marina. Vegetatia pajistilor de stepa nisipoasa este extinsa pe 3% din totalul deltei, dezvoltandu-se mai ales pe campurile marine Letea, Caraorman si Saraturile.Sunt specifice speciile Festuca bekeri, Secale sylvestris, Carex colchica, Ephedra distachya.

Vegetatia pajistilor mesofile de grind se dezvolta pe cca. 3% din totalul suprafetei deltei, in special pe pe grindurile fluviale supuse inundarii periodice. Predomina Glyceria maxima, Elytrigia repens. Vegetatia acvatica din ghioluri, balti si japse ocupa 2% din totalul deltei. Pentru vegetatia submersa sunt specifice speciile Ceratophyllum submersum, Myriopyllum verticillatum, Potamogeton sp., Helodea canadensis.Vegetatia plutitoare este mai variata. Predomina Lemna minor, Salvinia natans, Spirodela polyrrhiza, Nymphoides peltata, Nymphaea alba, Nuphar luteum, Trapa natans. Vegetatia emersa este dominata de stuf (Phragmites australis), papura (Typha latifolia si T. angustifolia), pipirig (Schoenolectus lacustris). Vegetatia tufisurilor dezvoltate pe nisipurile campurilor marine sau pe cele de pe tarmurile marine active se extind numai pe 1% din totalul suprafetei deltei si sunt dominate de Tamarix ramosissima, Elaeagnus angustifolia, Hippophae rhamnoides. Padurile de campurile marine Letea si Caraorman sunt sleauri de silvostepa, numite local hasmace, cu stejar brumariu (Quercus pedunculiflora), stejar pedunculat (Q. robur), frasin (Fraxinus angustifolia), plop tremurator (Populus tremula), ulm (Ulmus foliacea), si cu plantele agatatoare Periploca graeca, Vitis silvestris, Hedra helix. Reprezinta nmai 0 % din totalul suprafetei Deltei Dunarii.

Plaurul

Formatiune specifica stufariilor masive, plaurul este un strat gros de 1 ? 1,6m format dintr-o impletitura de rizomi de stuf si de radcini ale altor plante acvatice in amestec cu resturi organice si sol. Initial fixat, plaurul se desprinde de fundul ghiolurilor si baltilor transformandu-se in insule plutitoare cu diferite marimi care, impinse de vant, se deplaseaza pe suprafata apei.

Vegetatia plaurului difera de restul stufariilor. Stuful (Phragmites australis) se dezvolta aici in cele mai bune conditii, fiind mai inalt si mai gros. Alaturi de stuf intalnim rogozul, menta, feriga de apa (Nephrodium thelypteris), cucuta de apa, troscotul, salcia pitica, precum si plantele agatatoare Calystegia sepium si Solanum dulcamara. Pe plaur se formeaza coloniile de pelicani comun si cret. Tot pe plaur traiesc porcul mistret, cainele enot, bizamul, lutra, nurca, vulpea.

Fauna

Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de odonate, de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode de Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare cum sunt Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris. Vertebratele care, prin prezenta lor, dau nota specifica faunei deltei. Amfibienii sunt reprezentati prin 2 specii de caudate si 6 specii de anure, iar reptilele prin 8 specii, majoritatea serpi (4 specii).

Pestii sunt prezenti prin 65 specii, cei mai multi de apa dulce (60%), restul migrand primavara din Marea Neagra. Intre acestia din urma, sturionii si scrumbiile au rol important, atat stiintific, cat si economic.


Pasarile sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta, inca de la inceputul secolului ca un paradis avian. Renumele se datoreaza celor 327 specii pe care le putem intalni in delta si care reprezinta 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea cuibaresc 218 specii, restul de 109 specii trecand prin delta si ramanand diferite perioade de timp toamna, iarna si primavara. Pasarile acvatice sunt cele mai numeroase : cuibarersc 81 specii si trec prin delta 60 specii, in total 141 specii, ceea ce reprezinta 82% din avifauna acvatica europeana. Avifauna acvatica din Delta Dunarii este alcatuita dintr-un nucleu de specii vechi, bine adaptate la mediul acvatic, la care se adauga, speciile accesorii si speciile cosmopolite. Nucleul avifaunei este format din 75 specii a caror viata este legata de prezenta apei. Acestea se grupeaza in 5 tipuri ecologice principale : specii strans legate de apa, strict stenotope (cufundari, corcodei, furtunari, pelicani, cormorani, unele anatide), specii de stufarii (toate speciile de paseriforme acvatice), specii de tarmuri (starci, lopatari, tiganusi, unele anatide), specii de pajisti hidrofile cu vegetatie bogata continuate cu stufarii (ralide), specii de tarmuri marine (unele laride).


Multe specii, mai ales dintre rate, gaste, pescarusi, apar frecvent in diferiti biotopi. Speciile accesorii sunt cele care se integreaza secundar in avifauna acvatica, devenind din ce in ce mai numeroase pe masura transformarii ecosistemelor acvatice. Zavoaiele sunt populate de silvii, muscari, filomele, pitigoi, cinteze, la care se adauga, in timpul cuibaritului, rate, cormorani si starci. In padurile de pe campurile marine Letea si Caraorman cuibaresc 64 specii tipice avifaunei padurilor nemorale (silvii, mierle, ciocanitori, macaleandru, pitigoi, graur, precum si codalbul (Haliaetus albicilla), gaia bruna, acvila pitica, vulturul pescar etc. Fazanul (Phasianus colchicus) a fost introdus prin colonizare populatia dezvoltandu-se rapid. In pajistile de stepa nisipoasa sunt specifice potarnichea, prepelita, cicarliile, pasarea ogorului (Burchinus oedicnemus). In satele deltei, pe langa gospodarii, sunt frecvente gugustiucul, vrabia de casa, randunica, barza, lastunul. Coloniile de cuibarit.


O serie de specii acvatice se asociaza in timpul cuibaritului formand colonii care sunt aglomerari de cuiburi pe spatii, in general mici. Cauzele asocierii sunt legate de penuria suprafetelor de constructie a cuiburilor, precum si de avantajele oferite de prezenta unui numar mare de pasari in apararea cuiburilor cu oua sau pui. Coloniile de cuibarit au reprezentat dintodeauna atractia deltei. Miile de cuiburi construite pe crengile zavoaielor de salcie sau in stufarii, zgomotul infernal, atmosfera specifica altor ere geologice, zborul sagetator al miilor de pasari care isi hranesc puii, transforma coloniile de pasari intr-un rai nu numai al ornitologilor, dar si al oricarui iubitoar al naturii.


In Delta Dunarii sunt mai multe tipuri de colonii : de starci, lopatari, tiganusi si cormorani, de pelicani si cormorani, de pescarusi, de avoazete si ciocantorsi, de chirighite, de chire. Colonia de pelicani din zona cu regim de protectie integrala Rosca-Buhaiova este cea mai mare din Europa si este un exemplu de colonie mixta*. Aici se asociaza mai multe mii de perechi de pelican comun, cu zeci, pana la sute de perechi de pelican cret si cormoran mare, intr-un peisaj care de aminteste de Jurasic Park. Accesul in apropierea coloniilor este permis numai specialistilor, care au autorizatii speciale obtinute de la ARBDD din Tulcea.

Clima

Delta Dunarii se incadreaza in spatiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice. Spatiile acvatice plane si foarte intinse, acoperite in diferite grade cu vegetatie, intrerupte de insulele nisipoase ale campurile marine, alcatuiesc o suprafata activa specifica deltei si lagunelor adiacente, cu totul diferita de cea a stepelor pontice.

Aceasta suprafata activa reactioneaza fata de radiatia totala receptionata si de circulatia generala a atmosferei rezultand un mozaic de microclimate. Radiatia totala variaza intre un minim de 3 Kcal/cmp inregistrat in lunile de iarna si un maxim de 17 Kcl./cmp, in luna iulie. In functie de intesitatea activitatii centrilor barici principali se instaleaza conditii specifice de vreme : zile de iarna blande (cand activeaza centrul baric nord-est european), zile de iarna geroase, cu vanturi puternice (cand actioneaza anticiclonii nord-atlantici), zile de vara calde si uscate (cand actionaza anticiclonii tropicali atlantici), zile de vara ploioase (cand interactioneaza aerul din bazinul mediteranean cu cel rece din nord-vestul Europei).
Durata de stralucire a soarelui este mare, media multianuala fiind de 2250 ore, dar poate ajunge la 2600 ore in anii cu nebulozitate redusa. Temperatura se distribuie neuniform pe suprafata deltei.
Mediile multianuale indica cresterea temperaturii de la vest spre est. La nivelul varfului deltei (Tulcea) temperatura medie multianuala este de 10,94 C, in delta fluviala (Gorgova), de 10,96 C, pe tarmul marii (Sulina), de 11,05 C, iar in largul Marii Negre (Platforma Gloria), de 11,86 C.


Amplitudinile medii zilnice reflecta diferentele mari datorate naturii suprafetei active : la Gorgova variaza intre un maxim de 9 C (in iulie) si un minim de 3,8 C (in decembrie), la Sulina intre 2,8 C (in iulie) si 1,4 C (in noembrie), iar la statia Gloria intre 2,3 C (in iulie) si 1 C (in decembrie si februarie). Sumele anuale ale temperaurilor medii zilnice efective se apropie de 1600 C. Umezeala aerului inregistreaza cele mai mari valori de pe teritoriul Romaniei. Umezeala relativa a aerului variaza iarna intre 88 - 84% la Gorgova si 89 85% la Sulina si Sfantu Gheorghe, iar vara, intre 69 - 71% la Gorgova si 77 - 80%, la Sulina si Sfantu Gheorghe. Precipitatiile sunt reduse cantitativ si scad de la vest spre est datorita efectului suprafetei active specifice deltei, precum si al Marii Negre. La intrarea in Delta Dunarii (Tulcea) se inregistreaza o cantitate medie multianula a precipitatiilor de 450 mm, iar la Sulina, de 360mm. In cea ma mare parte a deltei cad intre 350 si 400 mm ploaie, iar pe litoralul deltaic si cea mai mare parte a lagunelor, sub 350 mm.


Stratul de zapada este subtire si se mentine perioade scurte de timp, numai in iernile mai aspre.Asemenea situatii s-au petrecut in anii 1928-1929, 1953-1954, 1941-1942, 1984-1985, cand apele marii langa tarm au inghetat timp de 45 - 60 zile. Vanturile dominante bat din sectorul nordic alternativ cu sectorul sudic, cele mai intense accelerari de vant inregistrandu-se iarna si in sezoanele de tranzitie. Sezoanele sunt distribuite foarte neuniform in spatiul Deltei Dunarii. La intrarea in delta, la Tulcea, mediile pe 90 ani releva ca sunt 142 zile de vara si 60 zile de iarna, iar primaverile au durata aproape egala cu toamnele. La Sulina aceleasi medii multianuale indica 145 zile de vara si numai 15 zile de iarna, iar primaverile sunt mai lungi (122 zile) decat toamnele (83 zile).

Locuri de pescuit

1. Canalul Crisan - peste mic sau mare - obisnuit : platica, biban, rosioara. Dimineata trage somnul (1kg ) si stiuca la rama, coropisnita sau broasca respectiv pestisor sau lingurita.

2. Mila 23 - peste mic
Dimineata si seara somotei la momelile de mai sus, stilul la plumb usor in sens de curgere.

3. Fortuna I (Sontea) - locul cunoscut pentru rosioara (stanga) si biban (dreapta), seara si dimineata - crap de 1-2kg la bomba cu mamaliga(specialist Petrica)/productie : 17.00 - 20.00 ~ 7bucati ( 11kg ) biban si rosioara la locurile cunoscute, stiuculite ~ 0.5 - 1kg pe margini, la saritura.

Apele

Sosita la Patlageanca cu 6400m/s (in medie), Dunarea se bifurca in doua brate, Chilia la N si Tulcea la sud, brat ce la Ceatalul Ismail se despleteste in Sulina si Sf. Gheorghe.

Bratul Chilia, cel mai septentrional, formeaza granita cu Ucraina, transporta 60% din apele si aluviunile Dunarii, avand un curs sinuos pe o lungime de 104 Km. De-a lungul sau se insiruie asezarile: Palazu, Pardina, Chilia Veche, Periprava.

Bratul Sulina situate in mijlocul Deltei, are un curs rectiliniu, canalizat permanent dragat si intretinut pentru navigatia vaselor maritime (pescaj minim 7m). Are o lungime de 71 Km si transporta 18% din volumul de apa al Dunarii. De-a lungul sau se insira localitatile: Ilganii de Sus, Maliuc, Gorgova, Crisan, Vulturu, Partisani, Sulina.

Bratul Sf. Gheorghe cel mai meridional, orientat spre sud-est, are un curs sinuos desfasurat pe112 Km si transporta 22% din debit. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.

Sectionarea unor meandre in ultimul timp a micsorat a micsorat lungimea cursului navigabil.

De-a lungul sau se insira asezarile: Nufaru, Mahmudia, Uzlina, Sf. Gheorghe.

Delta este strabatuta de o multime de canale, garle, rezultate prin regularizarea cursurilor, mlastini si mai ales lacuri: Merhei, Gorgova, Rosu, Lumina, etc.

Oferte de pret

Iarna in Delta Dunarii

Majoritatea turistilor viziteaza Delta Dunarii vara dar putini stiu cat este de spectaculoasa in timpul iernii. O excursie pe timp de iarna poate fi o experienta extraordinara cu adevarat de neuitat. Relaxarea este totala la bordul unui Hotel Plutitor ce aluneca usor pe canalele marginite de stuful galben printre sutele de pasari sosite la iernat. Chiar daca este frig vinul fiert va va incalzi si corpul si sufletul in atmosfera intima a salonului cu geamuri mari ce ofera o vedere panoramica peste intinderea de ape. Delta Dunarii este ideala pentru evadarea din stresantul cotidian.

Confort: Hotel plutitor 4 stele
Grupuri de 10 - 20 persoane

Ziua 1: Primirea invitatilor pe hotelul plutitor cu cocktail-ul de bun venit si prezentarea acestora programul pentru urmatoarele zile.

Ziua 2: Dimineata, dupa micul dejun va incepe calatoria pe Dunare si pe canalele acesteia, hotelul plutitor indreptandu-se spre Crisan. In jurul pranzului se va ancora langa satul Crisan unde se va face o excursie cu salupa pe canale. Dupa revenirea la bord se va continua croaziera pe Dunare pana la Mila 8.5 unde se va intra pe Dunarea Veche. Vasul va ancora in apropierea Canalului Magearu. Seara dupa cina se poate opta pentru diverse activitati- relaxare sau seara antrenata de muzica si bauturi incalzitoare de suflet.

Ziua 3: Dimineata dupa micul dejun se va face imbarcarea pe Salupa si se va pleca spre satul Letea, cel mai frumos sat al Deltei Dunarii. Drumul va dura aproximativ o ora si jumatate timp in care salupa va strabate spectaculosul canal Magearu. Pe tot parcursul excursiei se va servi la bord vin fiert sau tuica fiarta iar pentru evitarea frigului vor fi puse la dispozitie paturi. La sosirea in sat se va face o prezentare a locului si se va servi un pahar de vin de Letea. Dupa o plimbare prin sat se va pleca inapoi spre Hotelul Plutitor unde se va servi pranzul. In timpul servirii mesei, Hotelul Plutitor se va deplasa spre satul Mila 23 unde va ajunge seara. Dupa o cina cu mancaruri traditionale va incepe distractia dupa dorinte.

Ziua 4: Dupa servirea micului dejun Hotelul Plutitor se va deplasa catre Lacul Furtuna. Optional se poate vizita satul Mila 23 sau manastirea de pe grindul Stipoc. In zona lacului Furtuna se va lua pranzul si se va face o excursie la Lacul Crulic cu Salupa. Dupa excursie se va pleca cu hotelul plutitor catre Tulcea. Seara se va opri pe canalul Mila 36 unde se va organiza un gratar si un mic foc de tabara stins cu mult vin si muzica.

Ziua 5: In timp ce se serveste micul dejun hotelul plutitor se va deplasa catre Tulcea unde va ajunge in jurul orei 8:30 cand va avea loc debarcarea si plecarea catre casa.

Pret special:

60* EURO/persoana/ zi pentru un grup de 15 - 20 persoane

95* EURO/pesroana/zi pentru un grup de 10 - 14 persoane

Oferta valabila in perioada - Octombrie - Februarie a fiecarui an

Preturile nu includ TVA

Servicii incluse:

excursie in Delta Dunarii cu hotelul plutitor de 4 stele, tractat de salupa BMcazare camere duble, TV, aer conditionat, grup sanitar

restaurant modern cu terasa - acces la sistemul audio-video (dupa preferinte)

pensiune completa - meniuri diversificate

apa minerala, plata, ceaiuri si cafea, vin fiert si tuica fiarta

agrement - barci cu motor - se platesc separat

Pescuit in Delta Dunarii

Pentru cei ce isi doresc cateva zile de relaxare totala, o excursie cu hotelul plutitor este obligatorie. Daca nu veti fi multumiti va vom returna banii. Partidele de pescuit amator sunt un mod ideal de a va relaxa. Pe parcursul unei astfel de excursii deconectarea este totala iar inchiderea telefonului mobil obligatorie.

Plaja si pescuit in weekend la Sfantu Gheorghe

Program de 3 zile cu cazare pe hotel plutitor de 4 stele

Confort: Hotel plutitor 4 stele
Grupuri organizate de 10-20 persoane

Ziua 1: Sosire la Murighiol ora 10:00 si imbarcare pe Hotel Plutitor. In timp ce se face deplasarea spre Canalul Perivolovca se serveste pranzul de bun venit la bordul navei care va ancora pe bratul Sf. Gheorghe in jurul orei 16.00.
Dupa amiaza se poate face o baie in Dunare, plaja pe punte sau se poate pescui. Dupa servirea cinei seara va continua cu dans.

Ziua 2: Dupa micul dejun, pescarii pasionati vor pescui dis de dimineata iar cei care vor sa se bronzeze nu vor pierde ultravioletele de dimineata.
Pranzul va fi urmat de odihna si relaxare in sat sau la bordul Hotelului Plutitor in timp ce acesta se deplaseaza pe canalul Perivolovca spre Crisan. Seara se va ajunge in zona Mila 23 unde sa va face o excursie cu Salupa la o colonie de pasari. Seara festiva cu sampanie si tort se va incheia cu dans.

Ziua 3: Este dimineata in care se mai poate profita de o plaja buna si un pescuit de adio. La pranz Hotelul Plutitor se va deplasa spre Tulcea unde va ajunge in jurul orei 18 cand se va face debarcarea.

Pret special:

120* EURO/persoana/tour pentru un grup de 15 - 20 persoane

190* EURO/pesroana/tour pentru un grup de 10 - 14 persoane

Oferta valabila in perioada - Octombrie - Decembrie a fiecarui an

Preturile nu includ TVA

Servicii incluse:

excursii in Delta Dunarii cu hoteluri plutitoare de 4 stele, tractat de salupa BM

cazare camere duble, TV, aer conditionat, grup sanitar

restaurant modern cu terasa - acces la sistemul audio-video (dupa preferinte)

pensiune completa - meniuri diversificate

apa minerala, plata, ceaiuri si cafea

agrement - barci cu motor

Produs turistic extern

COMORILE AMERICII DE SUD


Perioada: 01.11.2009 - 16.11.2009

(17 zile / 15 nopti

Ziua 1: BUCURESTI - AMSTERDAM -LIMA
(01.11) Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare cursa KLM cu destinatia Lima (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire la Lima la ora 16:50. Transfer la Hotel Faraona 3*.

Ziua 2: LIMA
(02.11) Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur de oras de jumatate de zi in care se vor vizita principalele atractii din Lima: Plaza de Armas (patrimoniu UNESCO) cu frumosul Palat al Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopului si Catedrala. Vizita continua cu o plimbare prin cartierul San Isidro (Parcul Olivar) si Miraflores (Parcul Central), zona rezidentiala si Parcul Iubirii (care are un mic amfiteatru si punct de belvedere catre ocean). Dupa-amiaza se viziteaza Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai importante muzee arheologice din America de Sud. Cazare Hotel Faraona 3*

Ziua 3: LIMA - CUZCO
(03.11) Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Cuzco. Transfer la hotel 3*. Dupa-amiaza se va face un tur de oras de jumatate de zi; se vor vedea centrul Imperiului Incas - Plaza de Armas, catedrala, cladirile coloniale din oras si Marele templu al Soarelui - Korikancha. In continuare se viziteaza runele de la Sacsayhuaman, situate la 3 km de Cuzco si loc de belevedere. La intoarcere se vor vizita Tambo Machay (baia incasilor), Kenko (bloc masiv de piatra sculptat in forme misterioase) si fortul Puca Pucara. Cazare la Hotel Jose Antonio Cuzco 3*

Ziua 4: CUZCO
(04.11) Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la Piata Indiana Pisac si ruinele de la Ollantaytambo (pranzul este inclus). Pisac este situat la 30 km de Cuzco, in Valea Sacra, pe malul raului Urubamba - afluent al Amazonului. Aici are loc un renumit targ indian. Pranzul va fi servit intr-un restaurant traditional. Dupa-amiaza se vor vizita ruinele marii fortarete Ollantaytambo. Intoarcere si cazare la Hotel Jose Antonio Cuzco 3*.

Ziua 5: CUZCO - MACHU PICCHU - CUZCO
(05.11) Mic dejun. Excursie de o zi la una dintre cele mai spectaculoase comori ale Americii de Sud: Machu Picchu. Se ajunge la sit dupa o calatorie de 3 ore si jumatate cu trenul printr-o zona abrupta si cu peisaje deosebite. Trenul coboara in Valea Sacra serpuind pe la poalele Anzilor pana la Aguas Calientes. De aici un autobuz mic va continua traseul in inima muntelui, catre "Orasul Pierdut al Incasilor". Machu Pichu, orasul de stanca al incasilor este considerat o minune arhitecturala a lumii si o sursa permanenta de mistere si ipoteze. Dupa vizita, trenul va va readuce in Cuzco. Cazare la Hotel Jose Antonio Cuzco 3*.

Ziua 6: CUZCO - PUNO
(06.11) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor se va merge toata ziua cu autobuzul peste piscuri si vai situate la altitudini de peste 4300m, cu destinatia finala Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca. Pe drum vor putea fi admirate: orasul Andahuaylillas, ruinele de la Racchi, micul oras Pucara cu alte marturii despre viata incasilor. Pranzul va fi servit intr-un restaurant local si este inclus. Transfer si cazare la Hotelul Posada del Inca 3

Ziua 7: PUNO - LACUL TITICACA - LA PAZ
(07.11) Dimineata devreme se viziteaza zona populata de tribul Uros Indians, renumita pentru insulele sale plutitoare. Apoi se va trece frontiera in Bolivia cu autobuzul cu destinatia Copacabana, cel mai important loc de pelerinaj din America de Sud, si care a dat denumirea renumitei plaje din Rio de Janeiro. Aici ne imbarcam intr-un catamaran si vom naviga pe Lacul Titicaca catre Insula Soarelui. Potrivit legendelor pe aceasta insula s-a nascut Soarele. Pranzul va fi servit la bordul vasului. Dupa-amiaza continuam excursia pana la Chua si de acolo cu autobuzul pana in La Paz (metropola situata la cea mai mare altitudine: 3600m). Cazare la Hotel El Rey Palace 4*.

Ziua 8: LA PAZ
(08.11) Mic dejun la hotel. Tur de oras de jumatate de zi. La Paz a fost intemeiat de catre Capitanul Alonzo in 1548 iar astazi este centrul administrativ al tarii. Orasul are numeroase cladiri coloniale foarte bine conservate si gazduieste multe targuri indiene. Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii (pe cursul raului La Paz) cu relieful sau asemanator celui selenar. Cazare la Hotel El Rey Palace 4*.

Ziua 9: LA PAZ - BUENOS AIRES
(09.11) Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru zbor catre Buenos Aires. Dupa aterizare in Buenos Aires transfer si cazare la Hotel De Las Americas 3

Ziua 10: BUENOS AIRES
(10.11) Mic dejun urmat de un tur panoramic de oras de jumatate de zi in cadrul caruia se vor vizita: Plaza de Mayo, Casa Rosada - cladirea roz a Guvernului, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana - casa arhiepiscopului de Buenos Aires. Turul continua cu vizitarea celor mai frumoase cartiere din oras: San Telmo (una dintre cele mai moderne zone din oras), La Boca, Barrio Norte (in cimitirul Recoleta este mormantul Evitei Peron) si Plaza Lavalle. Optional: Seara, Tango Show cu cina inclusa la restaurantul Viejo Almacen. Cazare la hotel De Las Americas 3*.

Ziua 11: BUENOS AIRES
(11.11) Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la o Estancia argentiniana traditionala cu pranz inclus. In cadrul excursiei se viziteaza Estancia Santa Susana (la 2 ore de mers cu autobuzul de oras) unde vom fi intampinati cu o bautura locala de catre Gauchos. Vi se vor explica stilul de viata al Gauchos si va fi vizitata asezarea, iar la pranz se va organiza un barbeque rustic (Asado). In continuare va avea loc un spectacol de folclor si dansuri traditionale ale acestor cowboys ai Pampasului. Dupa-amiaza se va servi cafeaua si ne vom intoarce in Buenos Aires. Cazare la Hotel De Las Americas 3*.

Ziua 12: BUENOS AIRES - IGUASSU
(12.11) Dupa micul dejun vom lua avionul spre Puerto Iguazu. Dupa aterizare, transfer catre Parcul National Iguassu. Urmeaza un tur pietonal pe partea argentiniana a cascadei. Daca pe partea braziliana exista numeroase puncte de vedere panoramica, pe partea argentiniana exista numeroase poteci care permit vizitarea din apropiere a cascadei. Prima opririe este la Centrul de Informatii pentru Vizitatori, apoi se va merge pe Circuitul Inferior (cascada din avalul raului) si pe Circuitul Superior (cascada din amonte). Cel mai spectaculos puct al cascadei - Gatul Diavolului - va putea fi atins cu Trenul Ecologic din Jungla. Dupa incheierea vizitei se traverseaza granita in Brazilia cu autobuzul. Transfer in Fos do Iguacu. Cazare Hotel Best Western Falls Galli 3*.

Ziua 13: IGUASSU - RIO DE JANIERO
(13.11) Mic dejun si eliberarea camerelor. De dimineata se va vizita partea braziliana a cascadei. Dupa vizita, transfer catre aeroport cu destinatia Rio de Janeiro. Dupa aterizare, transfer si cazare la Hotel Mirador Copacabana 3*.

Ziua 14: RIO DE JANEIRO
(14.11) Mic dejun, urmat de un tur panoramic de oras de jumate de zi in cadrul caruia se vor vizita: Golful Guanabara, Parcul Flamengo, Biserica candelaria, catedrala San sebastian, Arcul Lapa, Teatrul Municipal, Biblioteca Nationala, Muzeul de Arta, Sambadrome - locul de desfasurare a Carnavalului de la Rio. Turul continua cu imbarcarea in telegondola catre Muntele Sugar Loaf. Cazare Hotel Mirador Copacabana 3*.

Ziua 15: RIO DE JANEIRO
(15.11) Mic dejun. Zi libera la dispozitie, sau optional, puteti face o excursie de jumatate de zi la Corcovado (unde se afla statuia lui Iisus si de unde se pot cele mai frumoase fotografii panoramice cu Rio de Janeiro). Cazare Hotel Mirador Copacabana 3*.

Ziua 16: RIO DE JANEIRO - BUCURESTI
(16.11) Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa AIR FRANCE cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Paris). Decolare la ora 18:50.

Ziua 17: BUCURESTI
(17.11) Sosire la Bucuresti la ora 14:20.


PRET / persoana: 3265 EURO+390 LEI loc in camera dubla
Supliment camera single: 560 EURO

GRUP MINIM: 25 persoane.

ORAR DE ZBOR (ore locale):
01.11: Bucuresti 06:00 - Amsterdam 08:00 / 10:00 - Lima 16:50
16.11: Rio de Janeiro 18:50 - Paris 08:35 (+1) / 10:30 - Bucuresti 14:20 a doua zi (pe 17.11

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 15 august 2009.

CONDITII DE INSCRIERE/ RETRAGERE: In caz de anulare, penalizarile sunt: cu 30-40 zile inainte de data plecarii - 40% din valoarea pachetului, 20-29 zile - 60%, 10-19 zile - 80%, sub 10 zile - 100%.

ACTE NECESARE OBTINERII VIZEI PENTRU BOLIVIA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / 2 fotografii tip pasaport / copie dupa cetrificatul de vaccinare impotriva febrei galbene / formular/ copie dupa asigurare medicala.

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile de resort locale
- copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat. In cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, aceste va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- se recomanda imbracaminte adecvata diverselor forme de relief (munte, litoral), respectarea indicatiilor de urmat in zonele cu altitudine ridicata (a se consulta medicul inaintea plecarii).
- taxele de viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi comunicata turistului cu 10 zile inaintea plecarii. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu se justifica pretentii privind eventualele despagubiri. Agentia nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul.
- Pretul excursiei a fost calculat pe baza paritatii euro / dolar valabila in luna februarie 2008. In cazul in care fluctuatia este mai mare de 3%, agentia isi rezerva dreptul de a modifica preturile in concordanta cu rata de schimb la zi.Concluzii si propuneri

In concluzie,Delta Dunarii este un paradis natural unic in Europa,si suntem mandrii ca acesta se afla pe teritoriul tarii noastre.De aceea va sfatuiesc sa nu refuzati o ocazie de a vizita aceasta zona pentru ca veti ramane impresionati de frumusetile acestui tinut extraordinar.

Anexe

   

   

   

   

   

   

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1445
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved