Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Program turistic de iarna

Turism+ Font mai mare | - Font mai micUNIVERSITATEA BUCURESTI

Facultatea de GeografieProgram turistic de iarna

Program turistic

TRASEU - Bucuresti - Sinaia - Busteni - Azuga - Predeal - Brasov - Bucuresti

TRANSPORT - autocar

NR. TURISTI - 45

SINAIA, oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti. Gara.

Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizand cele mai bune conditii de petrecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate varstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase (media lunii iulie este de 14-16C) si cu ierni nu foarte friguroase pentru o statiune montana (media lunii ianuarie este de -3 C). Temperatura medie anuala este in jur de 6 C iar media precipitatiilor 800-1000 mm anual. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.

Bucurandu-se de excelenti factori de cura (tonic-stimulanti), clima caracterizata de o presiune atmosferica scazuta - 67 mm coloana de mercur, cu o atmosfera puternic ionizata, cu un aer curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon, cu numeroase izvoare cu ape minerale sufuroase, bicarbonate, calcice, cu magneziu, cu oligominerale, statiunea Sinaia, numita si 'Perla Carpatilor', furnizeaza conditii excelente de tratament a neuroasteniei, a tulburarilor aparatului digestiv (in gastritele cronice hipoacide), a tulburarilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colecistita cronica, sechele dupa operatii pe ficat), endocrine (hipertiroidism benign si boala lui Basedow, dupa tratament endocrinologic), respiratorii (nevroze respiratorii) si alte tulburari, dar si pentru odihna si recuperare a potentialului de munca.

Cei interesati de tratamente pot suna la Policlinica din statiune pentru a pune intrebari despre serviciile oferite de personalul medical specializat de la hotelul Paltinis, inzestrat cu aparatura pentru aerosoli si inhalatii, electro, hidrotermo si kinetoterapie, sali pentru gimnastica medicala si izvoare cu ape minerale pentru cyre interne.

Sinaia ofera locuri de cazare in hoteluri ultramoderne (Alpin, Palace, Sinaia, New Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), in multe vile confortabile, in case private, hanuri si popasuri turistice, cabane. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o partie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine), multe partii de schi cu grade diferite de dificultate, partii de sanie, telecabina, telescaun, teleschi. Pentru inotatori si iubitorii de sauna exista bazine la hotelurile Montana si Sinaia. Multe terenuri de sport si sali pentru cinema si alte spectacole.

Inainte de cel de-al doilea razboi mondial, Sinaia reprezenta locul de petrecere al verii pentru aristocratia romaneasca. Primul loc ce merita vizitat in statiunea Sinaia este Manastirea Sinaia.

Urmatorul popas in statiune puteti sa-l faceti la palatul Peles. Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al Romaniei, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita stilul din tara lui natala, creeand un ansamblu bavarian in muntii din Romania. Palatul este bogat ornamentat atat in interior cat si in exterior cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentand scene din operele lui Wagner. Un ghid in engleza este disponibil la cerere.

Pelisor este situat chiar langa Palatul Peles. Acesta a fost resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult comfort. Un ghid in engleza este de asemenea disponibil. Dincolo de Pelisor se afla un alt palat construit mai tarziu de dictatorul Ceausescu. Este construit in stil spaniol si a fost ridicat din dorinta dictatorului de a se plasa deasupra familiei regale. Nu este posibil sa se efectueze o vizita in acest palat, dar este interesant sa-l privesti si sa urci apoi pe o carare de munte ce pleaca chiar de aici (a fost creata ca un drum particular pentru Ceausescu).

In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul. Aici, de la 9 la 16 in fiecare zi, puteti sa porniti intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui. Odata ajunsi aici puteti admira intreaga panorama. Pentru a cobori puteti sa luati iar telecabina sau sa urmati un traseu marcat ce dureaza aproximativ doua ore. Posibilitati de calatorii la cabanele din Muntii Bucegi (Cota 1500, Varful cu dor - la 2000 de m altitudine, Cuibul Dorului - 1200 m, Babele - 2206 m, Omu - 2505 m, Padina 1525 m, Piatra Arsa - 1950 m, Pestera - 1600 m, Piscul Cainelui - 950 m, etc.).

Monumente istorice: Manastirea Sinaia, intemeiata intre 1690 - 1695 de Spatarul Mihail Cantacuzino; Castelul Peles, construit intre 1875 - 1883 in stil german renascentist, cu elemente gotice.

Orasul BUSTENI pe Valea PRAHOVEI

- Busteni, sufletul masivului Bucegi.

Orasul Busteni este poarta Bucegilor fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali; in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

.

Limite Geografice Muntii Bucegi

- Est: Valea Prahovei separa Muntii Bucegi de Muntii Baiului.

- Nord: Valea Cerbului si Valea Glajariei separa Muntii Bucegi de Muntii Diham si mai distant, Muntii Postavarul.

- Vest: Pasajul Bran, Rucar si Muntii Leaota (separati de Bucegi de Valea Bratei).

- Sud: Bucegii se extind pana intalnesc Subcarpatii si Masivul Gurguiatu.

Statiunile Azuga si Busteni sunt recomandate pentru tratament de recuperare (anemie, astenie nervoasa). Asezarea Busteni a fost fondata in jurul Cabanei Salonul de Piatra, in secolul 17. Excursii Montane pe trasee marcate (Cascada Urlatoarea , Platoul Bucegi - Jepi, Monumentul Eroilor, Costila, Varful si Cabana Omu 2,505 m).

Busteni, Oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Masivului Caraiman din Muntii Bucegi (Carpatii Meridionali). Orasul Busteni este situat la o altitudine ce variaza intre 830 si 900 m, la 75 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 135 de km de Bucuresti. Orasul Busteni are o populatie de 18.619 locuitori (la 1 iulie 2000).

Statiune de odihna si tratament accesibila in toate anotimpurile, Busteniul s-a dezvoltat incepand cu a doua jumatate a secolului XIX. Climatul tonic si stimulativ din Busteni, cu aer curat si ozonat este recomandat pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul rahitismului si a problemelor de crestere a copiilor, in convalescente, etc

Temperatura medie anuala a orasului Busteni este in jur de 6C. In Orasul Busteni verile sunt racoroase (media din iulie este de doar 15 C) iar iernile la poalele bucegilor sunt geroase (cu o medie a temperaturii in luna ianuarie de -5C). Umiditatea din Busteni este ridicata (media anuala de 80%), nebulozitatea moderata, precipitatiile abundente (in jur de 900 mm anual) iar presiunea aerului relativ scazuta

In orasul Busteni exista numeroase izvoare cu ape minerale clorate, cu iod, sodice, cu calciu, cu magneziu, carbogazoase, hipotonice au fost captate inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Instalatii pentru bai cu plante, bai cu dioxid de carbon, pentru electroterapie, hidroterapie, masaj, etc.

Busteni este punct de plecare pentru excursii in muntii inconjuratori, ce contin numeroase ciudatenii ale naturii: Busteni Babele - forme modelate de vant in Masivul Bucegi, Sfinxul - rezultatul actiunii combinate a vantului, ploii si zapezii, chei si pesteri, etc. Statiunea Busteni a fost legata de platoul Muntilor Bucegi printr-un funicular inaugurat la 11 august 1978. Exista numeroase partii de schi.

Gara. Casa memoriala a scritorului Cezar Petrescu din Busteni (1892-1961); Biserica. In varful Masivului Caraiman, la 2484 m altitudine se afla un monument in forma de cruce, facut din otel, inalt de 33 de metri, construit intre 1926-1928 in onoarea celor cazuti pentru tara pe campurile de lupta in primul razboi mondial. In Busteni a existat si o gradina zoologica cu animale ce traiesc in Carpati (ursi, caprioare, capre negre, etc)

Lantul de statiuni de pe Valea Prahovei are ca penultima statiune Orasul Azuga. Orasul-Statiune Azuga este situat pe Valea Prahovei (jud. Prahova) intre statiunile Sinaia-Busteni (la 12 km) si statiunea de CazarePredeal (aflata la 6km). Azuga este la piciorul muntilor Bucegi (Carpati - Transylavanian Alps), altitudinea 1.110 m. Sunt 38 km pana la Poiana-Brasov si 147 km pana la Bucuresti. Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru Azuga, localitatea fiind situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei, Valea Prahovei, respectiv pe DN1/E60 si magistrala feroviara dubla electrificata Bucuresti-Brasov, la circa 135 km de aeroportul Otopeni si 36 km de Brasov. Fata de localitatile invecinate distantele sunt reduse : Predeal 6 km, Busteni 4 km, Sinaia 12 km

Azuga este o asezare tipica de munte, teritoriul sau grefandu-se in nord si vest pe muntii scunzi ai Clabucetului Predealului ( alt.max. Clabucetul Azuga 1586 m ) iar in sud si est pe muntii Baiului sau Gabrovei care in Azuga ating altitudini de peste 1700 m ( Vf. Cazacu 1753 m, Vf. Stevia 1901m). In partea de sud-est a orasului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat si dat in exploatare un perimetru schiabil. In Azuga va puteti bucura de cele doua partii de schi ( partia de schi alpin - coborare- si partia de schi-fond ) dotate cu telescaun, teleschi si masini pentru amenajarea partiilor de schi Azuga este recunoscuta pentru partiile sale. Azuga se poate mandri cu alta partie cu teleferic pe langa partia olimpica de la Sorica. Noua partie se numeste Cazacu si are instalatie pe cablu si masini de intretinere a zapezii. De asemenea, in Azuga sunt situate Fabica de bere Azuga si fabrica de sticla. Orasul Azuga se afla intr-o continua dezvoltare si se pare ca in sfarsint turismul montan romanesc se dezmorteste. Cazare Azuga rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Azuga-Busteni sunt recomandate pentru tratament de recuperare (anemie, astenie nervoasa). Asezarea Busteni a fost fondata in jurul Cabanei Salonul de Piatra - secolul 17. Excursii Mountane pe trasee marcate (Cascada Urlatoarea , Platoul Bucegi - Jepi, Monumentul Eroilor, Costila, Varful si Cabana Omu 2,505 m. Daca dorti informatii despre mai multe trasee click aici).

Predeal, oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti; populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.

Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Temperatura medie este de 14 C in timpul verii si -5 C pe timpul iernii.

Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna. 

Conditiile particulare (bioclimatul, aerul curat, concentratia mare de ozon) impreuna cu facilitatile care se gasesc aici plaseaza orasul Predeal printre cele mai importante statiuni din Romania. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.

Urmele istorice ale acestei asezari sunt pe cat de sporadice, pe atat de indepartate in timp. Ca a existat aici o straveche asezare preistorica nu poate fi negat, desi s-au facut mai putine lucrari arheologice decat in alte zone istorice. Putinele sapaturi au confirmat la sfarsitul veacului trecut existenta, in zona Predealului, a unui depozit de bronz datand din neolitic (1200-800 i.H), compus din coliere masive, o sabie frumos mestesugita si un topor cu tortita si gura imbucatoare.

Coincidenta acestui depozit cu cel descoperit la Predeal (unde s-au aflat intre altele 26 de topoare din bronz) permite sa credem ca aceasta zona a Vaii Prahovei era populata in neolitic. Absenta urmelor de arheologie romana presupune ca legiunile romane, speriate de Defileul de la posada, au ocolit zona, preferand Valea Teleajenului si pasul de la Tabla Butii, in trecerea lor spre Transilvania.

Numele asezarii a starnit interes pentru mai multi experti, majoritatea ramanand la concluzia ca este o numire latina, traducand termenul latin 'Pre Deal' prin 'mai sus decat dealul', 'in fata dealului' sau 'mosie dependenta'. Dupa cum se stie localitati cu acest toponim sunt numeroase: 'Predeal' in Plaiul Teleajenului, 'Predeal ul' la Bran si 'Predelus' in partile Bratocei

Soseluirea drumului Ploiesti-Predeal in anul 1846 a contribuit la popularea, mai ales cu graniceri si vamesi, in special a zonei de nord a schitului (fondat in anul 1774). Intrand in circuitul de interes national, orasul Predeal creeaza la 1870, intr-un local situat la raspantia drumului Joita, primul oficiu postal, la numai 16 ani dupa ce s-au introdus marcile postale pentru francarea corespondentei.

Darea in folosinta a caii ferate Ploiesti-Predeal, in 1879, si construirea statiei de calatori aduce Predealului mult mai mare prestigiu. Noua impropietarire din 1881 duce la sporirea numarului de gospodarii, populandu-se mai ales zona de nord a orasului Predeal, la Malul Ursului, apoi catre Valea Joitei, poalele Clabucetului Taurului, Susaiului si Cioplei cu pante mai insorite. Data de 10 iunie 1879 marcheaza aparitia primei masini cu aburi care a circulat intre Predeal si Predeal.

Pana la 1864 orasul Predeal facea parte din comuna Podul Neagului, care cuprindea toate asezarile de pe valea superioara a Prahovei, cu resedinta la Podul Neagului, langa Comarnic, pana in 1833 cand s-a mutat la Busteni. La acest an Posada si Podul Neagului se desprind de comuna si se alipesc la Comarnic. La 1880 Predeal, numita pana la 1874 'Podul Neagului' si unita cu Posada, Comarnic, devine comuna. Predealul, Azuga, Busteni si Poiana Tapului se desprind de aceasta si formeaza o singura comuna sub numele de Predeal, la 7 mai 1885, acoperind astfel o zona de cca. 22 kilometri, pana la apa Pelesului, din varful Bucegiului, pana la varful Unghiei si a sirului de munti din partile Doftanei.

Pana la 1864 orasul Predeal facea parte din comuna Podul Neagului, care cuprindea toate asezarile de pe valea superioara a Prahovei, cu resedinta la Podul Neagului, langa Comarnic, pana in 1833 cand s-a mutat la Busteni. La acest an Posada si Podul Neagului se desprind de comuna si se alipesc la Comarnic. La 1880 Predeal, numita pana la 1874 'Podul Neagului' si unita cu Posada, Comarnic, devine comuna. Predealul, Azuga, Busteni si Poiana Tapului se desprind de aceasta si formeaza o singura comuna sub numele de Predeal, la 7 mai 1885, acoperind astfel o zona de cca. 22 kilometri, pana la apa Pelesului, din varful Bucegiului, pana la varful Unghiei si a sirului de munti din partile Doftanei.

Centrul de Informare si Promovare a Turismului Predeal pe Str. Intrarea    Garii 1 - Telefon +40-268-455330

Ambulanta Predeal Telefon +40-268-456313

Politia Predeal pe Str. Panduri - Telefon +40-268-456119

Pompieri Predeal Telefon +40-268-456212

Salvamont Predeal
Telefon +40-268-455413

Ziua I

ora 10.00 - plecare din Bucuresti cu atocarul spre Sinaia

ora 15.00 - cazare Hotel Paltinis Sinaia

ora 19.00 - cina

program liber

Ziua a II a - Sinaia

8.30 - Mic dejun

9.30 - Vizitarea Castelului Peles si Pelisor

12.30 - Vizitarea Manastirii Sinaia

14.00- Pranz

16.00 - Vizitarea Muzeului Vanotoresc POSADA

19.00 - Cina

20.00 - Program la alegere (bar , discoteca )

Ziua a III a - Busteni

- 8.30 - Mic dejun

- 9.30 - Cazare si sanius pe partia Calinderu

- 14.00 - Pranz

- 16.00 - Vizita Casei Memoriale 'Cezar Petrescu"

- 17.00 - Vizita Biserica Domneasca si Castelul Cantacuzino

- 19.00 - Cina

- 21.30 - Program la alegere

Ziua a IV a - Azuga

-8.30 - Mic dejun

- 9.30 - eliberare camere si deplasare Azuga

- 10.30 - cazare si sanius Partia Olimpia Sorica

- 13.30 - Deplasare la hotelul din Predeal

-14.30 - Cazare si pranz

- 16.00 - Vizitarea statiunii Predeal , cu punct terminus Cabana Trei Brazi

- 19.00 - Cina festiva traditional romaneasca - Cabana Trei Brazi

-22.00 - Transport hotel

Ziua a V a - Predeal

8.30 - Mic dejun

9.30 - cazare si sanius partia Clabucet

14.00 - Pranz

16.00 - program liber

19.00 - cina

21.30 -Program la alegere -disco , bar , jocuri de societate

Ziua a VI a - Brasov

8.30 - mic dejun

9.30 - Deplasare autocar Brasov

10.30- Vizita Piata Sfatului, Biserica Neagra , Bastionul Tesatorilor

14.00 - Pranz in Poiana Brasov

15.30- cazare si sanius pe partia Bradul

18.30 - Deplasare la hotel in Predeal

20.00 - masa festiva cu specific vanatoresc la Cabana Vanatorilor

24.00 - transport cu autocarul la hotel

Ziua a VII a

8.30 - mic dejun

Se predau camerele si se porneste catre Bucuresti cu autocarul.

HGHGHFGHFGH

ZGF

.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1208
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved