Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Tehnician in Turism: Comercializarea de produse turistice montane

Turism+ Font mai mare | - Font mai micComercializarea de produse turistice montane pe Valea Prahovei

 

CUPRINS

ARGUMENT

CAPITOLUL 1: Valea Prahovei - Prezentare generala.

1.1. Valea Prahovei - scurta prezentare..2

1.2. Scurta prezentare a statiunilor turistice din Valea Prahovei3

1.2.1. Sinaia..3

1.2.2. Predeal4

1.2.3. Azuga..5

1.2.4. Busteni5

CAPITOLUL 2: Oferta turistica in Valea Prahovei.

Comercializarea si promovarea pachetelor turistice.

2.1. Tendinte in oferta turistica pe Valea Prahovei6

2.2. Promovarea pachetelor turistice pe Valea Prahovei.9

2.3. Comercializarea pachetelor turistice pe Valea Prahovei.14

CAPITOLUL 3: Norme privind sananatea si securitatea in munca in

domeniul Turism.

3.1. Norme de sanatate si securitate in munca - Turism..18

BIBLIOGRAFIE

ANEXEARGUMENT

Turismul reprezinta o activitate permanenta a omului modern, avand implicatii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic, social, cultural si natural.

Zona Valea Prahovei reprezinta un important centru turistic, fiind una dintre cele mai cautate destinatii turistice din tara noastra. Acest fapt se datoreaza in primul rand resurselor naturale si antropice, dar si accesibilitatii zonei. Pe Valea Prahovei intalnim statiuni ce functioneaza in tot timpul anului, ceea ce sporeste rolul turismului in economie.

Desi potentialul turistic, natural si antropic, al zonei este extrem de valoros, in foarte putine locuri este exploatat la maximum.

Resursele naturale reprezinta factorul principal pentru activitatea de turism si totodata resursele turistice puse la dispozitie de cadrul natural al zonei: unitati de relief, clima, ape de suprafata si subterane, flora, fauna.

"Resursele antropice sunt elemente de cultura specifice, create de om, de-a lungul timpului, ele existand pe teritoriul oricarei tari si putand fi valorificate turistic."

Obiectivele turistice antropice existente au fost construite de om din cele mai vechi timpuri in alte scopuri, ajungand in zilele noastre in ipostaza de potential turistic. Ele sunt diverse si pot fi grupate in componente cultural-istorice, pe de o parte si etno-culturale si etno-folclorice, pe de alta parte.

Valea Prahovei detine un imens potential turistic antropic, ceea de demonstreaza evolutia si continuitatea vietii sociale, economice si culturale pe meleagurile prahovene.

CAPITOLUL 1: Valea Prahovei - Prezentare generala.

Valea Prahovei - scurta prezentare

Valea Prahovei este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Romania. Usor accesibila, atat cu trenul, cat si rutier, la o distanta relativ mica de capitala tarii, este deosebit de frumoasa si dispune de numeroase amenajari turistice.

Situata in partea superioara a judetului Prahova, este dominata de abruptul versantilor de est ai muntilor Bucegi si este compusa dintr-un sirag de statiuni climaterice (Sinaia, Busteni, Azuga - judetul Prahova si Predeal - judetul Brasov).

Pe Valea Prahovei, principalele structuri de agrement sunt:

Partiile de schi, partiile pentru sanii, partiile pentru bob;

Mijloacele de transport pe cablu: telescaunul, teleschiul, telecabina;

Patinoarele artificiale;

Saunele, piscinele acoperite;

Terenurile de fotbal, tenis, baschet;

Stadioanele, cinematografele, bibliotecile;

Salile de jocuri mecanice, bowling, popicarii;

Potecile si punctele de belvedere;

Biliardul, discotecile;

Unitatile de alimentatie cu specific, barurile de noapte;

Cazinourile;

1.2. Scurta prezentare a statiunilor turistice din Valea Prahovei

Sinaia - "Perla Carpatilor"

Localitatea Sinaia apare mentionata documentar prima oara in 1690, cand in preajma Manastirii Sinaia (1690-1695), pentru paza sa au fost intemeiate locuinte pentru scutelnici. A fost declarata oras in 1880, cand localitatea a devenit locuinta de vara a regelui Carol I.

Atractii turistice

Castelul Pelisor, Punctul Fosilifer Plaiul hotilor, Rezervatia naturala Aninisul de la Sinaia, Muzeul National Peles, Manastirea Sinaia, Cladirea cazinoului, Festivalul toamnei, Casa memoriala Nicolae Iorga, Casa memoriala George Enescu, Colectia muzeala Rezervatia Bucegilor, Hotelul "Cota 1400".

3

Busteni - "Poarta a Bucegilor"

Strajuit de muntii Caraiman si Costila, strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si al alpinismului romanesc - cunoscut ca "Poarta a Bucegilor" - reprezinta in acelasi timp cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine in Bucegi.

Atractii turistice

Babele, Sfinxul, Biserica Nasterea Maicii Domnului., Castelul Cantacuzino, Casa memoriala Cezar Petrescu, Monumentul comemorativ Crucea Eroilor din Caraiman, Monumentul comemorativ Ultima grenada, Festivalul international al tinerilor dirijori , Cascada Urlatoarea.

   

4

Azuga

Localitatea a fost intemeiata in anul 1830 si a fost declarata oras in 1948. Este situata pe valea superioara a Prahovei, la poalele muntilor Bucegi.

Atractii turistice

Partia de schi; targul de paie.

Predeal

Este situat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intre masivele muntoase Bucegi, Postavaru si Piatra Mare.

Obiective turistice

Partii de schi cu pante cu grade de dificultate diferite; telescaun Clabucet Sosire- Clabucet Plecare; trasee montane; Patinoar.

   

5

CAPITOLUL 2: Oferta turistica in Valea Prahovei.

Comercializarea si promovarea pachetelor turistice.

2.1. Tendinte in oferta turistica pe Valea Prahovei

Activitatea turistica din Valea Prahovei s-a dezvoltat creandu-si propria piata de actiune, care, datorita "invizibilitatii" produselor specifice, se caracterizeaza prin faptul ca:

Locul ofertei coincide cu locul consumului, dar nu si cu locul de formare a cererii;

Oferta turistica este perceputa de catre cerere sub forma unor imagini formate prin cumularea tuturor informatiilor primite direct sau indirect de catre fiecare turist potential;

Piata turistica este complexa, datorita continutului sau complex de bunuri si servicii diferite;

Piata este diversa datorita faptului ca se combina in maniere diferite bunuri si servicii turistice, rezultand produse diferite;

Piata turistica este fragmentata, acest aspect rezultand din diversitatea produselor, nevoilor, dorintelor care determina la randul lor aparitia unor forme diferite de turism si implicit mai multe segmente, "subpiete" (piata turismului montan, piata nationala, piata internationala s.a.);

Sezonalitatea activitatii turistice determina modificari in modul de organizare si functionare a agentilor economici implicati;

Este o piata cu o finalitate deosebita, deoarece cumparatorul urmareste procurarea unor satisfactii deosebite, inedite.

Omul modern a inceput sa-si doreasca din ce in ce mai mult sa-si petreaca timpul liber pentru a se relaxa, pentru a practica diferite sporturi, pentru a cunoaste destinatii, obiceiuri si traditii noi. Astfel a aparut cererea de turism materializata prin consumul de turism.

6

Oferta turistica din Valea Prahovei este alcatuita din potentialul turistic natural si antropic, echipamentul de "productie" a serviciilor turistice, bunurile materiale destinate consumului turistic, resursa umana, infrastructura turistica si conditiile de comercializare.

Cele mai importante zone turistice sunt: Sinaia, Busteni, Azuga, Breaza (judetul Prahova), Predeal (judetul Brasov).

Valorificarea potentialului turistic natural si antropic al judetului Prahova a inceput sa se faca din ce in ce mai mult. Consiliul Judetean Prahova a promovat imaginea judetului prin intermediul proiectelor si programelor destinate dezvoltarii turismului in general si a agroturismului in special.

Valea Prahovei dispune de un potential turistic valoros, de o oferta turistica atractiva pentru turistii dornici sa practice aproape orice forma de turism. In ultimii ani, Consiliul Judetean Prahova alaturi de Consiliile Locale si cativa investitori au facut eforturi pentru reconsiderarea locului turismului. Atingerea acestui obiectiv trebuie sa conduca la:

Cresterea numarului de turisti romani si straini;

Satisfacerea cererii turistice potentiale si atragerea unui numar sporit de turisti pentru petrecerea sejururilor;

Sporirea contributiei turismului la veniturile comunitatilor locale prin sustinerea dezvoltarii turismului rural;

Crearea de noi locuri de munca in domeniul turismului.

Una dintre cele mai importante viitoare surse de venituri este turismul. De aceea, punerea in aplicare a unor programe cu finantare interna sau externa, participarea la actiuni de promovare in tara si strainatate, valorificarea potentialului natural si antropic sunt cateva din directiile de actiune in vederea dezvoltarii turismului prahovean.

7

Cu toate acestea, agrementul din Valea Prahovei este sarac, insuficient pentru a satisface cerintele turistilor. Pentru ca oferta turistica a zonei sa devina mai atractiva, trebuiesc facute investitii in agrement, investitii care sa determine dezvoltarea turismului pentru tineret: turismul de aventura, turismul pentru sporturi extreme, turismul pentru echitatie, turismul pentru escala si alpinism.

Programe pentru dezvoltarea si modernizarea bazei turistice:

Organizarea serviciilor "Salvamont" care vor coordona actiunile de prevenire a accidentelor montane si de salvare a persoanelor accidentate;

Refacerea partiei de bob si sanie din Sinaia;

Realizarea unor amenajari turistice complexe pe Valea Cerbului - Busteni;

Realizarea unor trasee turistice cu caracter cultural-istoric;

Reabilitarea zonelor, monumentelor, cladirilor de interes turistic;

Sustinerea initiativei private in crearea si dezvoltarea de unitati turistice cu servicii la standarde internationale;

Amenajarea zonelor cu potential cinegetic, etnografic, cultural si ambiental;

Atragerea unui numar sporit de turisti prin actiuni promotionale in tara si strainatate;

Modernizarea infrastructurii rutiere;

Repararea bazelor sportive existente, precum si amenajarea unor baze noi in Sinaia si Busteni;

Dezvoltarea unor forme noi de turism: bungee-jumping, parapanta, mountain-bike.

8

2.2. Promovarea pachetelor turistice pe Valea Prahovei

Au fost reabilitate si promovate pe piata o serie de pachete turistice, dintre care, cele de pe Valea Prahovei sunt:

- Institutiile publice de cultura s-au implicat in procesul de diversificare a ofertei culturale. Muzeul Judetean de Stiintele Naturii a fost reamenajat. El are sapte sectii, fiecare cu o identitate bine conturata din punct de vedere al tematicei stiintifice si al functionalitatii cultural-educative. Ele sunt amplasate atat in resedinta judetului, cat si in zone geografice cu o deosebita semnificatie culturala si turistica, dintre care, pe Valea Prahovei, se afla Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi - Sinaia.

- A fost pusa in functiune o instalatie de produs zapada artificiala in decembrie 2002 pe Partia Sorica - Azuga. Realizarea acestui proiect a determinat atragerea unui numar mare de turisti pe partia din Azuga pentru ca domeniul schiabil este elementul indispensabil practicarii sporturilor de iarna si are un rol hotarator in definirea ofertelor si produselor turistice de iarna si, prin extensie, a calitatii si marcii oricarei statiuni turistice montane. Astfel, Azuga a obtinut statutul de statiune turistica de interes national.

- Promovarea unui nou loc de agrement "Lac de Verde" din Breaza unde s-au amenajat terenuri de golf care respecta cele mai stricte standarde mond Baza tehnico-materiala a zonei Valea Prahovei a intrat in perioada 2001-2004 intr-un proces de renovare si modernizare. Exemple:

- Au fost renovate:

Hotel Palace - Sinaia, in urma renovarii are camere de 3 si 4 stele;

Hotel International Sinaia - in urma modernizarii are camere de 4 stele;

Hotel Irish House Sinaia - nou construit;

Hotel Marami Sinaia - in urma renovarii are camere de 4 stele;

Hotel Sinaia - in urma renovarii are camere de 3 stele;

Hotel Anda Sinaia - nou construit;

Pensiunea Florina Busteni - renovata;

Hotel Rozmarin si Alexandros Busteni - in urma modernizarii au camere de 3 stele;

Hotel Silva si Margaritar Busteni - in urma renovarii au camere de 2 stele;

Hotel New Montana Sinaia - in urma renovarii are camere de 4 stele.

Modernizarea structurilor de primire din Valea Prahovei a determinat turistii sa opteze pentru aceasta destinatie turistica in ultimii ani.

Infrastructura generala s-a reamenajat:

s-au refacut drumurile urbane din Busteni;

s-a consolidat podul peste Valea Alba de 2,3 km;

s-a realizat punerea in functiune a unei instalatii de produs zapada artificiala pe partia Sorica - Azuga;

s-a dat in folosinta partia de schi Kalinderu la 18 decembrie 2004 care are ca dotari un sistem de transport pe cablu ultramodern, instalatie de zapada artificiala si utilaje pentru intretinerea partiei;

s-a amenajat zona platou Izvor - Sinaia;

s-au reabilitat partiile de schi si instalatiile de transport pe cablu din Sinaia si Predeal.

Pentru promovarea serviciilor turistice de pe Valea Prahovei, va fi prezentat un hotel cu toate facilitatile si serviciile oferite de acesta, din statiunea Sinaia , numita si "Perla Carpatilor".

10

HOTEL SINAIA 3*

Prezentare

Hotelul Sinaia este gazduit in mijlocul peisajului fascinant al muntilor Carpati in centrul statiunii Sinaia.

Este un hotel si un centru de conferinte de 3*, oferind clientilor 242 camere decorate in stil occidental, centre de frumusete, recreere precum si facilitati moderne pentru conferinte, sala de internet si jocuri pe calculator.

Hotelul ofera gazduirea a diferite activitati de recreere pentru toate varstele.

De asemenea, toata lumea este invitata sa viziteze statiunea deoarece cu siguranta toti vor adora frumusetea pura a statiunii Sinaia si a imprejurimilor sale.

Oferta de cazare

Cele 242 camere elegant decorate se situeaza la cel mai inalt nivel de confort si comoditate.
Hotelul ofera camere single, duble si triple (unele cu balcon) precum si apartamente.
Toate camerele de 3 stele includ cablu TV, frigider, uscator de par, telefon international, cada, balcoane, aer conditionat, si alte facilitati necesare satisfacerii nevoilor clientilor.

11

Centru de conferinte

Hotel Sinaia este centrul de conferinte principal din statiunea Sinaia.
Salile de conferinta ale hotelului, insumand un total de 915 metri patrati, pot gazdui pana la 400 de oaspeti simultan.
Aceste sali de conferinta gazduiesc orice tip de conferinta, expozitii si intalniri comerciale si ofera un mediu de lucru productiv la un nivel superior al calitatii personalului de servire.
Salile de conferinta sunt echipate cu aparatura moderna cum ar fi: proiector multimedia, flip chart-uri, PC-uri cu conectare la Internet, copiator, scanner si sistem de sonorizare.

Restaurant

La restaurantul hotelului, deschis toata saptamana, se serveste micul-dejun, pranzul si cina, oferind o larga varietate de preparate ce apartin bucatariei internationale precum si bucatariei traditionale romanesti.

Bucataria si personalul hotelului pot servi pana la 600 de persoane. De asemenea organizeaza evenimente speciale la cererea clientilor.

12

Facilitati de relaxare

Facilitatile hotelului includ o piscina acoperita, sauna umeda, sauna uscata, camere de tratament si o sala de sport.
De asemenea ofera o varietate tratamente de infrumusetare si intretinere efectuate de personal calificat si cu experienta solida in aceste domenii.
Personalul din cadrul centrului de relaxare al hotelului consta in maseuri profesionisti, cosmeticieni, coafori si un instructor de sport.
Un masaj de relaxare, un tratament facial de reintinerire sau o manicura sunt garantia unei experiente de neuitat in centrul de relaxare din Hotel Sinaia.

Promovarea serviciilor turistice pe Valea Prahovei adduce un beneficiu major acestei zone, aceasta avand potential turistic foarte ridicat.

Datorita faptului ca au fost modernizate toate unitatile de cazare si bazele de agrement din statiunile turistice de pe Valea Prahovei, agentii hotelieri isi pot promova ofertele de cazare cu usurinta.

De asemenea statiuni ca Sinaia, Predeal, Azuga si Busteni pot fi incluse intr-un circuit turistic atat intern cat si international dat faptul ca au potentialul turistic dezvoltat, iar resursele naturale sunt exploatate in mod pozitiv.

Agentii hotelieri isi mai pot promova ofertele si atrage clienti prin faptul ca practica preturi avantajoase, pentru ca orice client sa poata apela la serviciile unitatilor de cazare de pe Valea Prahovei.

Si faptul ca acestia folosesc aparate de ultima tehnologie pentru dotarea salilor de fitness, sau bazelor de agrement din cadrul unitatilor de cazare face ca promovarea ofertelor sa atraga cat mai multi clienti.

Agentii hotelieri promoveaza ofertele atat prin brosuri, pliante si afise, cat si pe internet, unde creeaza website-uri cu oferta de cazare, facilitatile oferite de hoteluri si bazele de agrement din cadrul hotelurilor.

13

2.3. Comercializarea pachetelor turistice pe Valea Prahovei

Agentia de turism "Event Tour" S.R.L.

Prezentare

Agentia EVENT TOUR este o agentie de turism cu statutul de tour-operatoare, a carei activitate consta in comercializarea si oferirea unor servicii variate avand ca principala preocupare stabilirea, dezvoltarea si diversificarea de relatii de colaborare cu cat mai multi parteneri atat din tara cat si din strainatate.

Echipa EVENT TOUR este formata din profesionisti, cu experienta in toate domeniile legate de organizare conferinte, evenimente, team buildinguri , in si out door, promovarea si valorificarea unei zone turistice.

Ofera servicii complete pentru organizare de seminarii si traininguri, calatorii de relaxare, vacante si sejururi, cea mai buna oportunitate de a fideliza clientii fiind faptul ca are cei mai eficienti angajati , atat in tara cat si in strainatate, la tarife deosebit de atractive, transport, petreceri, lasari de produse, evenimente speciale.

Pentru toti clientii care vor vacanta sau sejur pe Valea Prahovei, agentia dispune de o baza de date completa cu toate unitatile de cazare si agreement din zona, de asemenea rezervari bilete avion pe toate liniile aeriene, sejururi si circuite in intreaga lume, oferte litoral, munte si balneo .
EVENT TOUR este deosebit de onorata sa gaseasca in toti clientii un partener profesionist, astfel ca impreuna sa dezvolte un turism profitabil.

Va fi prezentat unul dintre putinele pachete turistice comercializate de catre agentia Event Tour, un circuit turistic pe ruta Sinaia-Predeal-Ploiesti-Azuga-Busteni.

14

CIRCUIT TURISTIC

Durata: 12 zile

Perioada: 1.11.2009- 31.12.2009

Ruta: Bucuresti-Sinaia-Predeal-Ploiesti-Azuga-Busteni

Transport: CFR, Autocar Transeven, microbuz Linen Trans.

Cost: 1600 RON

Categorie sejur: 3*

Cazare:

Sinaia - Hotel Sinaia 3*, Hotel Palace 3*;

Azuga - Hotel Cautis 4*;

Busteni - Hotel Sarah 3*;

Predeal - Hotel Roua 3*.

Ploiesti - Hotel

Servicii incluse in pachetul turistic: excursii organizate, pastrarea obiectelor de valoare in seifurile de la receptiile hotelurilor, facilitati de relaxare, transport, mic dejun.

Servicii neincluse in pachetul turistic: animale de companie, comanda taxi, pranz si cina, servicii suplimentare nementionate in pachetul turistic.

Ziua I: Plecarea se va face din Bucuresti , Piata Victoriei, ora 09.00 cu metroul pana la Gara de nord Bucuresti de unde turistii vor lua trenul pe ruta Bucuresti-Brasov-Sinaia. La ora 16:00 turistii vor ajunge in Sinaia, se vor caza la hotel si se vor odihni.La ora 20:00 turistii vor beneficia de serviciul de SKI, costurile fiind suportate de agentie. Cazare in Sinaia, hotel Palace.

Ziua II: Mic dejun. Ora 10:30, turistii vor vizita Castelul Peles - unul dintre cele mai frumoase casteluri din Romania - cu toate atractiile acestuia: sala de teatru, muzeul din cadrul castelului, sala florentina, sala de consiliu, sala de arme si sala oglinzilor.La ora 13:30 turistii vor lua pranzul, iar apoi vor merge sa viziteze Castelul Pelisor - construit de Karel Liman, acesta detine o colectie de arta decorativa apartinand Art-Nouveau-ului printre care lucrari ale unor artisti ca E. Galle, fratii Daum, J. Hoffmann. Vor vizita intreg castelul cu toate vestigiile acestuia: "Dormitorul de aur", "Capela" si "Camera de aur". La ora 17:00 turistii vor vizita Cladirea Cazinoului Sinaia - monument de arhitectura laica - si vor putea face fotografii cu monumentul aflat in fata cazinoului, si anume, bustul artistului I. Brezeanu. Cazare in Sinaia, hotel Palace.

Ziua III: Mic dejun. Ora 10:00, vizita Manastirea Sinaia - monument istoric de arhitectura religioasa - edificiu construit in stil brancovenesc. La 12:30 turistii vor lua pranzul la hotel, iar apoi se vor odihni. Ora 18:30 vor vizita Casa memoriala "George Enescu" - cu o arhitectura deosebita, specifica reliefului montan, unde vor putea face fotografii. Cazare in Sinaia, hotel Sinaia.

Ziua IV: Mic dejun. Ora 11:00, turistii vor vizita Rezervatia naturala Aninisul, unde vor vedea cele mai speciala vegetatie, bine intretinuta de personalul angajat al rezervatiei, si vor putea face fotografii. La ora 14:00 turistii vor lua pranzul, si se vor odihni. La ora 20:00 se organizeaza concert in aer liber unde turistii vor putea participa daca doresc, costurile pentru concert fiind suportate de agentie. Cazare in Sinaia, hotel Sinaia.

Ziua V: Mic dejun. Ora 9:30, turistii vor pleca catre statiunea Predeal cu trenul. La ora 11:00 vor ajunge in Predeal, se vor caza la hotel si se vor odihni. La ora 16:00 turistii vor vizita cabanele si restaurantele cu specific tipic montan de la Clabucet plecare, pana acolo urcand cu telecabina, vor putea schia, si vor putea face fotografii.

Cazare in Predeal, hotel Roua.

Ziua VI: Mic dejun. La ora 11:00 turistii vor vizita Clabucet-Sosire, se vor organiza excursii catre Sinaia si Azuga cu telecabina sau cu autocarul. La ora 16:00 turistii vor vizita rezervatiile naturale din Predeal si vor putea achizitiona suveniruri si face fotografii. Seara la ora 21:00 va avea loc un concert in aer liber , pe partia Clabucet Sosire, unde vor concerta cativa dintre cei mai cunoscuti artisti romani, si va avea loc si un concurs cu "Cel mai bun schior" , unde turistii vor putea sa se inscrie daca au abilitati de schiat si vor fi premiati. Cazare in Predeal, hotel Roua.

Ziua VII: Mic dejun. La ora 10:30 turistii vor pleca spre orasul Ploiesti. Ora 15:00 turistii vor vizita monumente reprezentative ale acestui oras cum ar fi Monumentul Vanatorilor; de asemenea vor vizita si Casa memoriala "Nichita Stanescu". Cazare in Ploiesti, hotel

Ziua VIII: Mic dejun. Ora 11:00 turistii vor vizita muzeele din orasul Ploiesti: Muzeul Ceasului Nicolae Simache, Muzeul Judetean de Arta, Muzeul Memorial "Paul Constantinescu", Muzeul memorial "I.L. Caragiale" si Muzeul de Istorie si Arheologie. Cazare in Ploiesti, hotel

Ziua IX: Mic dejun. Turistii vor pleca spre statiunea Azuga , vor ajunge la hotel si se vor odihni. Ora 18:00 turistii au program de schiat, cu instructori calificati, la partiile de incepatori si avansati. Cazare in Azuga, hotel Cautis.

Ziua X: Mic dejun. Ora 16:00, turistii vor pleca spre statiunea Busteni, vor ajunge la ora 16:45 si se vor caza la hotel. La ora 21:30 vor merge in cel mai cunoscut club din Busteni, unde vor avea parte de o noapte plina de distractii. Cazare in statiunea Busteni, hotel Sarah.

Ziua XI: Mic dejun. Ora 10:00, turistii vor merge sa viziteze una dintre cele mai cunoscute cascade din Romania - Cascada Urlatoarea - iar apoi vor vizita, Sfinxul si Babele, unde vor putea face fotografii. La ora 18:00 turistii vor vizita Castelul Cantacuzino, unde vor putea face poze si achizitiona suveniruri. Cazare in zona Busteni, hotel Sarah.

Ziua XII: Mic dejun. Relaxare si recreere pentru turisti la partiile de ski pana in momentul in care vor parasi statiunea. Ora 16:00, plecare din statiunea Busteni pe ruta Busteni-Sinaia-Brasov-Ploiesti-Bucuresti, turistii vor fi transportati cu autocarul de la Gara de Nord pana in Piata Victoriei de unde au plecat la inceputul sejurului.

Agentia de turism "Event Tour" are contracte atat cu hoteluri cunoscute in toata tara, cat si cu hoteluri internationale: Hotel "Sinaia" - Valea Prahovei, Hotel "International" -Sinaia, Hotel "Roua" - Predeal, hotel "Sarah" - Busteni; hoteluri de pe litoralul Marii Negre: Hotel "Ferdinand" - Constanta, hotel "Rex" - Mamaia, hotel "Complex Vile Mediterraneo" - Neptun; hoteluri internationale: lanturile hoteliere Marriott, Intercontinental, Majestic, Holiday Inn Resorts.

De asemenea agentia are contracte cu companii aeriene atat nationale cat si internationale cum ar fi: Lufthansa, American Airlines, Tarom, French Airlines, British Airlines.

Agentia Event Tour asigura servicii de cea mai buna calitate clientilor, si lucrul cel mai mult visat de catre toti clientii: vacante de vis la munte, mare sau internationale. Circuitele turistice comercializate si vandute de agentie au pret accesibil , iar, in cazul circuitelor turistice in tara, cel mai mult clientii doresc sejur la munte, mai ales pe Valea Prahovei, datorita potentialului turistic ridicat al zonei si datorita numarului mare de unitati de cazare, numar care in alte zone ale tarii nu este ridicat.

Pe viitor zona Vaii Prahovei poate fi inclusa intr-un circuit international datorita potentialului turistic al zonei. Acesta trebuie valorificat in mod pozitiv si promovat si in alte tari.

17

CAPITOLUL 3: Norme privind sananatea si securitatea in munca in

domeniul Turism.

3.1. Norme de sanatate si securitate in munca - Turism

In conformitate cu "Legea securitatii si sanatatii in munca" nr. 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.

Angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru:

a)      asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor;

b)      preveniera riscurilor profesionale;

c)      informarea si instruirea lucratorilor;

d)      asigurarea spatiului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca;

e)      adaptarea la prograsul tehnic;

f)        inlocuirea a ceea ce este periculos, cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai putin periculos;

g)      adoptarea, in mod particular, a masurilor de protectie colectiva fata de masurile de protectie individuala;

h)      furnizarea de instructiuni corespunzatoare lucratorilor.

INSTRUIREA LUCRATORILOR

Angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specific locului de munca si postului sau:

a)      la angajare;

b)      la schimbarea locului de munca sau la transfer;

18

c)      la introducerea unui nou echipament de munca sau a unor modificari ale echipamentului existent ;

d)      la introducerea oricarei tehnologii sau proceduri de lucru ;

e)      la executarea unor lucrari speciale.

OBLIGAȚIILE LUCRǍTORULUI

Fiecare lucrator trebuie sa-și desfașoare activitatea, in conformitate cu pregatirea și instruirea sa, precum și cu instrucțiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidententare sau imbolnavire profesionala atat propria persoana, cat și alte persoane care pot fi afectate de acțiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.

In mod deosebit, in scopul realizarii obiectivelor prevazute in articolul de mai sus, lucratorii au urmatoarele obligații:

a)             sa utilizeze corect mașinile, aparatura, uneltele, substanțele periculoase, echipamentele de transport și alte mijloace de producție;

b)            sa utilizeze corect echipamentul individual de protecție acordat și, dupa utilizare, sa il inapoieze sau sa il puna la locul destinat pentru prestare;

c)             sa nu procedeze la scoaterea din funcțiune, la modificarea, schimbarea sau inlaturarea arbitrara a dispozitivelor de securitate proprii, in special ale mașinilor, aparaturii, uneltelor, instalațiilor tehnice și a cladirilor și sa utilizeze corect aceste dispozitive;

19

d)            sa comunice imediat angajatorului și/sau lucratorilor desemnați orice situație de munca despre care au motive intemeiate sa o considere un pericol pentru securitatea și sanatatea lucratorilor, precum și orice deficient al sistemelor de protecție;

e)             sa aduca la cunoștința conducatorului de munca și/sau angajatorului accidentele suferite de propria persoana;

f)              sa iși insușeasca și sa respecte prevederile legislației din domeniul securitații și sanatații in munca vor fi folosite mijloace, metode și metode de aplicare a acestora;

g)             sa dea relațiile solicitate de catre inspectorii de munca și inspectori sanitari.

INSTRUIREA PERSONALULUI IN DOMENIUL SECURITǍȚII ȘI SǍNǍTǍȚII IN MUNCǍ

Pentru instruirea personalului in domeniul securitații și sanatații in munca vor fi folosite mijloace, metode și tehnici de instruire, cum ar fi : expunerea, demonstrația, studiu de caz, vizionarea de filme, diapozitive, proiecții, instruire asistata de calculator.

Instruirea lucratorilor in domeniul securitații și sanatații in munca cuprinde trei faze :

a)      instruirea introductiva generala ;

b)      instruirea la locul de munca ;

c)      instruirea periodica.

20Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2156
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved