Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

ANLIZA COMPARATIVA A CALITATII LAPTOP-urilor

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micUNIVERSITATEA PETROL-GAZE PLOIESTI

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICEANLIZA COMPARATIVA A CALITATII LAPTOP-urilor

Cuprins

I.            Scurt istoric

II.         Prezentarea produsului si a grupei

A.     Prezentare firmelor

B.     Prezentarea produselor alese

C.     Alegerea produsului etalon

III.       Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului

IV.      Prezentarea caracteristicilor de calitate

V.         Metoda de analiza comparativa

A. Metoda clasica

B.     Calculul indicatorului sintetic al calitatii si eficientei pe baza metodei expertizei si metoda matricei

VI.      Concluzii

VII.            Bibliografie

I.           SCURT ISTORIC

Primul concept care s-a apropiat de ceea ce avea sa devina laptopul pe care il cunoastem azi a fost Dynabook. Conceput de Alan Kay si dezvoltat de Xerox PARC la inceputul anilor '70, Dynabook a constituit baza de plecare a laptopurilor. Un deceniu mai tarziu si-a facut aparitia primul model comercial. Lansat in 1981, Osborne 1 avea la baza sistemul de operare CP/M si era mult mai mare si mai greu decat laptopurile moderne. Din poza, se poate observa ca ecranul CRT de care beneficia era minuscul.In ciuda dimensiunilor si a greutatii mari, Osborne 1 a avut un impact major asupra industriei, fiind primul computer pe care oamenii il puteau lua cu ei. Insa Osborne 1 nu functiona pe baterii, trebuia alimentat la priza.

Un alt model notabil a fost Compaq Portable, lansat in 1983. La vremea aceea, IBM Personal Computer devenea platforma standard pe piata PC-urilor. Compaq Portable care avea la baza MS-DOS era intr-adevar mai usor de transportat decat Osborne 1, insa nici acesta nu functiona pe baterii. 1982 este anul in care Bill Moggridge, un designer industrial britanic, a lansat GRiD Compass 1101. Acesta este primul model care a beneficiat de designul de tip clamshell, in care laptopul se inchide prin suprapunerea ecranului cu tastatura. GRiD Compass 1101 costa la acea vreme intre 8.000$ si 10.000$. 

Vremea laptopurilor cu baterii avea sa vina in 1983, cand Epson a inceput sa comercializeze pe scara larga modelul HX-20 (anuntat initial in 1981). Acesta se alimenta cu baterii reincarcabile nickel-cadmium si dispunea de o tastatura cu numai 84 de taste. HX-20 avea un LCD mic, cu rezolutie de numai 120 X 32 pixeli, 4 linii de text si maxim 20 mde caractere pe o linie. Primul mare succes comercial din perioada de inceput a laptopurilor l-a constituit Kyocera Kyotronic 85, vandut la inceput numai in Japonia. Din portofoliul software al lui Kyocera Kyotronic 85 faceau parte un interpretator BASIC si un editor de text (furnizate de tanara pe atunci companie Microsoft), despre care legenda spune ca insusi Bill Gates ar fi pus umarul la scrierea codului.

Spre sfarsitul anilor '80 laptopurile erau deja populare in randul clientilor de business. Marea problema la acea vreme era ca prin reducerea inevitabila a dimensiunilor, se limita si functionalitatea produselor.Acesta a fost si cazul modelului NEC UltraLite care cantarea numai 2 Kg dar stoca informatiile pe discheta. In 1989 si-au facut aparitia modelele din seria Compaq LTE, primele laptopuri care includeau harddisk. 1989 a fost si anul in care Apple a intrat in scena. Macintosh Portable a fost apreciat la acea vreme pentru calitatea ecranului si durata de viata a bateriei, insa a dezamagit prin vanzarile reduse pe care le-a realizat. Apple s-a revansat doi ani mai tarziu cand a lansat seria PowerBook. Laptopurile din aceasta serie au avut marele merit de a introduce o serie de elemente ce aveau sa constituie standardul domeniului: trackball-ul, touchpad-ul, designul tastaturii si locul liber pentru odihna palmelor, placa de retea. Un an important in dezvoltarea laptopurilor a fost 1995, cand Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 95. Acesta era primul sistem de operare care includea functii de power management. Pana atunci fiecare producator avea propriul standard de optimizare a duratei de viata a bateriei. Windows 95 a avut meritul de a crea un standard comun, insa producatorii s-au plans ca, in acest fel, nu mai pot inova si dezvolta noi tehnologii care sa imbunatateasca viata bateriei. Tot Windows 95 este raspunzator de trecerea laptopurilor pe procesoare Intel Pentium si adoptarea unitatilor optice. Anii '90 au insemnat cresterea popularitatii laptopurilor si totodata scaderea treptata a preturilor.

Ultimul deceniu al celui de-al doilea mileniu a adus o serie de tehnologii ca senzorii de citire a amprentelor, imbunatatirea functiilor de conectivitate si stocare a datelor, calitatea superioara a ecranelor pe cristale lichide, baterii cu durata de viata mai mare si procesoare economice. Nu gresim daca spunem ca ultimii ani vor fi reprezentativi pentru istoria laptopurilor. Nu putem vorbi de o revolutie, dar pot fi mentionate anumite dotari care au schimbat perspectiva asupra portabilelor. Daca adaugam la aceasta faptul ca vanzarile de portabile au depasit vanzarile de sisteme desktop la nivel global, avem intr-adevar de-a face cu un moment important in istoria laptopurilor. Controversatul MacBook Air poate fi considerat un punct de referinta pentru calculatoarele portabile. Multi poate isi vor aminti de el ca fiind 'laptopul care a incaput intr-un plic'. Foarte subtire si usor, ultraportabilul de la Apple include cateva tehnologii de ultima generatie, cum ar fi ecranul iluminat cu LED-uri si harddisk-ul SSD. Anul acesta va marca si introducerea primului procesor quad-core construit special pentru laptop-uri. Intel Core 2 Extreme QX9300 isi va face aparitia in trimestrul trei si nu ne-am mira sa-l vedem integrat intrun laptop chiar inainte de sfarsitul anului. Nu stiu daca trebuie sa ne grabim sa numim tendinta dimensiunile atipice ale noilor Gemstone de la Acer. Producatorul a trecut de la formatul wide 16:10 consacrat la formatul 16:9 specific rezolutiilor HD 720p si 1080p. In consecinta, noile dimensiuni ale diagonalei ecranului sunt de 16' si 18'.

De pe scena actuala nu pot sa lipseasca si 'monstri' precum Alienware Area-51 m15x care dispune de procesor Intel Core 2 Extreme X9000, 4 GB RAM si placa video Nvidia GeForce 8800M GTX. O astfel de configuratie poate depasi 5.000$, o suma care se adreseaza doar celor care doresc performanta mobila extrema. Este interesant de urmarit ce ne va rezerva in viitor dinamicul domeniul al laptopurilor. La capitolul portabilitate nu cred ca mai pot fi aduse multe imbunatatiri. Performanta si durata de viata a bateriilor sunt domeniile pe care producatorii ar trebui sa se concentreze. Scaderea preturilor este inevitabila, ca in orice segment IT, in timp ce extinderea Internetului wireless nu poate avea decat un rol pozitiv in popularizarea laptopurilor.

II. PREZENTAREA PRODUSULUI SI A GRUPEI

A. Prezentarea firmelor

ACER

Acer se clasifica printre primii 10 producatori de renume mondial , ce creaza si promoveaza solutii IT ce ajuta oamenii sa-si atinga telurile si sa-si imbunatateasca viata.In anul 2000 isi concentreaza productia spre promovarea globala a propriilor produse sub numele Acer :Desktopuri si PC-uri mobile , servere si solutii de stocare, ecrane , periferice si solutii de e-business pentru afaceri, guvern, educatie si utilizatorii de acasa.

Numarul 2 mondial la handheld-uri

Numarul 3 mondial la servicii IT.

IN 2006, ACER CELEBREAZA 30 DE ANI DE EXISTENTA IN INDUSTRIA IT.TRIZECI DE ANI DE EXISTENTA IN DEZOLTAREA RAPIDA A INDUSTRIEI IT ARATA CA ACER S-A INDREPTAT IN DIRECTIA CORECTA.STRATEGIILE SALE DE CONCENTRARE ASUPRA CERCETARII PE R&D SI A DEZOLTARII MARKETINGULUI REPREZINTA FUNDAMENTUL PE CARE S-A DEZVOLTAT COMPANIA GATA SA FACA FATA PROVOCARILOR VIITORULUI.

IN TRIMESTRUL 3 AL ANULUI 2066, ACER A FOST DECLARAT LIDER IN REGIUNEA EMEA IN SECTORUL DE NOTEBOOK-URI, DETINAND 20,9% DIN VANZARI.ACER DETINE SUPREMATIA IN PRIMUL RAND IN 11 TARI(ITALIA, FRANTA, SPANIA, GERMANIA, RUSIA, CEHIA, AUSTRIA, BELGIA, POLONIA, GRECIA, OLANDA), IN AL DOILEA RAND IN AFRICA DE SUD, FINLANDA, DANEMARCA, NORVEGIA, TURCIA SI SUEDIA, IAR ASTAZI IN UNGARIA.

PRODUCTIA ACER CUPRINDE NOTEBOOK-URI PC, DESKTOP-URI, SERVERE, SISTEME DE MEMORARE, MONITOARE, ELEMENTE PERIFERICE, APARATE DIGITALE, TELEVIZOARE LCD SI SOLUTII IN TEHNOLOGIA IT PENTRU AFACERI, GUVERN, EDUCATIE SI PENTRU UTILIZATORII DE ACASA.

FIRMA ACER ARE 5600 DE ANGAJATI IN TOATA LUMEA CARE AU CREAT SI AU REALIZAT VANZARI SI SERVICII DE RETEA IN MAI MULT DE 100 DE TARI, EI REVENINDU-I O CIFRA DE AFACERI DE 9,7 MLD$ IN 2005.

FUJITZU

FUJITSU SIEMENS:Ca si companie IT de varf, avem o responsabilitate deosebita:Calitatea, siguranta si gradul de rezistenta al produselor noastre reprezinta cheia spre productivitatea si succesul clientilor nostri.

Suntem puternic reprezentati pe toate pietele importante din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, deservind necesitatile marilor corporatii, ale intreprinderilor mici si mijlocii si ale uitlizatorilor privati.

Cu un portofoliu impresionant, oferta noastra cuprinde de la handhelds la desktops pana la solutii de infrastructura la nivel de intreprindere. Suntem orientati spre generatia viitoare. Mobilitatea si produsele Business Critical Computing, serviciile si solutiile vin in intampinarea necesitatilor crescande ale societatii noastre informatizate.

Pentru a-i satisface pe clientii nostri, noi dezvoltam cele mai bune solutii de afaceri care leaga domeniile noastre de competenta cu experienta partenerilor nostri in tehnologie de varf, software si servicii. Colaborare stransa cu actionarii, Fujitsu Limited si Siemens AG ne ajuta sa sintetizam curentul inovator al ambelor companii. Acest aspect ofera clientilor nostri beneficiul unor servicii complexe si asigurarea unor solutii IT de incredere. We make sure. Suntem o prezenta puternica pe toate pietele importante din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, deservind corporatii mari, intreprinderi mici si mijlocii si utilizatori privati.

Avand o gama extraordinar de variata, oferta nostra cuprinde de la handheld-uri si calculatoare de birou, pana la solutii de infrastructura pentru intreprinderi.

Va oferim o gama variata de produse si solutii special create pentru nevoile afacerilor mici si mijlocii. Axandu-ne in principal pe flexibilitate si accesibilitate, noi va oferim un raport excelent pret/performanta si siguranta totala

Companiile de aceasta marime beneficiaza de politica noastra de a ne canaliza pe aceasta arie. 35.000 de parteneri locali ofera o buna cunoastere a industriei si o implicare activa pentru a pune la dispozitia acestor companii solutii, servicii si suport adaptate nevoilor lor specifice.

Noi suntem distribuitorul numarul unu in Europa de computere pentru acasa si pentru birou. Gama noastra de produse extrem de inovatoare, care cuprinde de la calculatoare multimedia la calculatoare portabile, sunt special create pentru a veni in intampinarea utilizatorilor privati. Noile modele cum este Pocket LOOX sau centrul media ACTIVY confirma faptul ca suntem cei mai inventivi in acest domeniu. Oferind o calitate excelenta in raport cu pretul, produsele noastre fac viata mai usoara si mai confortabila pentru milioane de utilizatori privati.

Politica mediului inconjurator la Fujitsu Siemens Computers:

'Ne folosim creativitatea si talentul tehnologic inovator pentru a proteja mediul inconjurator'

Bernd Bischoff (CEO)

Inovatiile tehnice stimuleaza dezvoltarea produselor si a proceselor minimalizand impactul asupra mediului. Acestea includ metode de fabricare, materiale, utilizarea zilnica si reciclarea. Am fost primii producatori care am scos pe piata un calculator distins cu premiul

Managementul mediului inconjurator

Grija fata de mediul inconjurator trebuie inclusa in fiecare ciclu de viata al unui produs. Aceasta este sustinuta de principiile de baza ale managementului ecologic.

HP

HP este furnizor de solutii tehnologice pentru consumatorii casnici, firmele si institutiile din intreaga lume. Investitiile noastre anuale de 4 miliarde de dolari stimuleaza inventarea de produse, solutii si noi tehnologii pentru a putea astfel deservi mai bine clientii si a intra pe noi piete. Noi inventam, producem si furnizam solutii tehnologice care conduc la valoare in afaceri, creeaza valoare sociala si imbunatatesc viata clientilor nostri.

Bill Hewlett si Dave Packard, colegi de grupa la Universitatea Stanford, au fondat in 1939 compania HP. Primul produs al companiei, construit intr-un garaj din Palo Alto, a fost un oscilator audio - un instrument electronic de testare folosit de inginerii de sunet. Unul din primii clienti ai HP au fost Studiourile Walt Disney, care au cumparat opt oscilatoare pentru a dezvolta si testa un sistem de sunet inovator pentru filmul 'Fantasia'.

Corporatia Compaq Computer a luat fiinta in 1982, dupa o sedinta intr-o patiserie din Houston, Texas. Impreuna, angajatii noului HP impartasesc pasiunea pentru satisfacerea clientilor, o concentrare intensa pe munca in echipa, viteza si flexibilitatea, precum si increderea si respectul fata de fiecare individ in parte.

Fuziunea din anul 2002 cu Compaq Computer Corporation a dat nastere unei echipe dinamice si puternice de 140,000 angajati cu posibilitatea de a actiona in 178 de tari, operand cu peste 40 de valute si peste 10 limbi straine. Veniturile companiilor astfel combinate au fost de 72 miliarde dolari pentru anul fiscal care s-a incheiat pe 31 octombrie 2002. Mark Hurd, presedinte si CEO, conduce compania HP, care are sediul central in Palo Alto, California. Solutiile companiei acopera infrastructura IT, dispozitivele personale de calcul si acces, servicii globale precum si imagistica si tiparire pentru clienti, intreprinderi si companii mici si mijlocii. Accesibilitate, sediile centrale ale companiei HP, obiectivele companiei, diversitate, servicii guvernamentale si publice, istoric si date, carti HP, locuri de munca la HP si sponsorizari.

Inca din primul nostru an de afaceri, in 1939, HP a rasplatit comunitatile in care ne desfasuram activitatile sub forma de donatii filantropice in bani, echipament si timp. Chiar daca amploarea si scopurile afacerii noastre s-au modificat in ultimii 60 de ani, angajamentul nostru fata de comunitate a ramas acelasi.

Provocarea este aceea de a continua sa accentuam rolul companiilor ca forta constructiva, folosind ca instrumente actiunile noastre si cunostintele dobandite. Astazi folosim noi modele de angajament si noi solutii tehnologice si de afaceri pentru a permite cat mai multor oameni sa participe la economia mondiala prin intermediul tehnologiei informatiei.

Numarul 1 mondial in domeniul imprimantelor cu cerneala, integrate si uni-functionale, imprimantelor cu laser alb-negru si color, al tiparirii in format mare, scanerelor, serverelor de imprimare precum si consumabilelor pentru imprimantele cu cerneala si laser

Numarul 1 mondial la totalul veniturilor si livrarilor de servere

Numarul 1 mondial la numarul total de sisteme de stocare, sisteme de stocare pe discuri externe si retele publice de stocare

Numarul 1 mondial la software pentru management de retea si de sistem

Numarul 1 mondial la notebook-uri

Numarul 1 mondial la Pocket PC-uri

Numarul 2 mondial la livrarea de PC-uri

Numarul 2 mondial la venituri din vanzarea de PC-uri

TOSHIBA

Toshiba este prezenta in Europa de peste 30 de ani si are in jur de 4000 de angajati in aceasta regiune. Toshiba of Europe Limited, cu sediul la Londra, Anglia, este reprezentanta europeana a companiei. Pe langa activitatile comerciale, Toshiba are in Europa si o organizatie de cercetare-dezvoltare - una dintre numeroasele companii de cercetare-dezvoltare ale Toshiba din afara Japoniei. Excelenta Toshiba vizibila in tehnologii, produse, sisteme si servicii, precum si calitatea si fiabilitatea pentru care suntem cunoscuti si respectati, deriva toate din pasiunea si hotararea pe care angajatii Toshiba le aduc in sprijinul demersului nostru de cautare a inovatiei si progresului.

Ca persoane, cautam peste tot noutatea, dezvoltam concepte si cunostinte originale. Aducem pasiune si implicare la locul de munca si acceptam din toata inima responsabilitatea. Luam decizii rapid si actionam cu hotarare.

Eforturile noastre imbinate ii inspira pe clientii nostri. Capacitatea noastra de inovatie ofera confort, siguranta si prosperitate. Lucrand impreuna, indeplinim vise, contribuim la imbogatirea stilurilor de viata si la construirea unei lumi mai bune.

Excelenta Toshiba vizibila in tehnologii, produse, sisteme si servicii, precum si calitatea si fiabilitatea pentru care suntem cunoscuti si respectati, deriva toate din pasiunea si hotararea pe care angajatii Toshiba le aduc in sprijinul demersului nostru de cautare a inovatiei si progresului.

Ca persoane, cautam peste tot noutatea, dezvoltam concepte si cunostinte originale. Aducem pasiune si implicare la locul de munca si acceptam din toata inima responsabilitatea. Luam decizii rapid si actionam cu hotarare.

Eforturile noastre imbinate ii inspira pe clientii nostri. Capacitatea noastra de inovatie ofera confort, siguranta si prosperitate. Lucrand impreuna, indeplinim vise, contribuim la imbogatirea stilurilor de viata si la construirea unei lumi mai bune.

Timp de peste un secol si un sfert, Toshiba a fost un lider printre cele mai mari si mai energice intreprinderi industriale din Japonia. De la centrale electrice si trenuri de mare viteza, la telefoane mobile si tehnologii sub-micronice, suntem cunoscuti in intreaga lume pentru aparatura noastra de ultima generatie: televizoare, PC-uri portabile, dispozitive de redare si unitati DVD, dispozitive electronice de suport. Cu tehnologii care sosesc la noi de la peste treizeci de laboratoare de cercetare-dezvoltare diferite si de la peste 300 de companii subsidiare din intreaga lume, avem un profil impunator si o pozitie de lider in tehnologie care s-a reflectat in multe premiere mondiale.

In ciuda reputatiei noastre mondiale pentru excelenta in cercetare-dezvoltare, lucram impreuna cu marcile noastre internationale pentru a ramane in prima linie a inovatiei si pentru a fi prezenti pe pietele economice importante. NEC, Panasonic, SanDisk, Samsung, Sony si IBM sunt numai cateva dintre companiile cu care am incheiat recent aliante. De la originea noastra ca producatori de echipamente electrice in 1875, pana la pozitia noastra predominanta, globala, in tehnologia de varf, ne-am condus dupa un set universal de valori care stau la baza identitatii noastre - "Dedicati oamenilor, dedicati viitorului".

Toshiba a furnizat cele mai rapide lifturi din lume pentru cea mai inalta cladire din lume, Taipei Financial Center. Doua dintre cele 63 de lifturi sunt lifturi de foarte mare viteza, ajungand la viteza incredibila de 1000 metri pe minut - in liniste si confort fara vibratii.

In Japonia furnizam peste 70% dintre componentele electrice cheie ale "Tsubame", trenul de mare viteza Kyushu. O alta demonstratie a vastelor noastre capacitati de promovare a unor mijloace de transport sigure, de mare viteza, care bat orice recorduri.

Qosmio exemplifica modul in care utilizam experienta noastra in domeniul echipamentelor de calcul si al produselor electronice de consum pentru a veni in intampinarea cererii tot mai mari de solutii de divertisment simple si personale. Insemnand "cosmosul meu personal", acesta este primul model de acest fel, oferind consumatorilor o experienta unica "4-in-1" cu televiziune, audio, dispozitiv de inregistrare DVD si functionalitate de PC. Promovam in mod activ televizoare cu ecran plat LCD si cu ecran cu plasma, in timp ce dezvoltam, impreuna cu Canon, urmatoarea generatie de ecrane pentru continut de inalta definitie, SED (surface-conduction electron-emitter display - ecran cu emitator de electroni si conductie de suprafata).

Toshiba este unul dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume si inventator si lider mondial in domeniul memoriei flash NAND. Chip-urile NAND produse de Toshiba sunt utilizate pe scara larga in diverse tipuri de cartele memorie precum SD Card, SmartMedia si CompactFlash.De asemenea, compania detine mai multe brevete pentru tehnologii decat orice alt producator de PC-uri.

Aflandu-se pe o pozitie ridicata la nivel international, activitatea noastra in domeniul sistemelor pentru sectorul energetic isi va face tot mai mult simtita prezenta pe piata globala. In 2003 Toshiba a obtinut peste 15% din comenzile pentru turbine de aburi la nivel mondial

B. Prezentarea produselor alese

ACER

LAPTOP ACER 3003WLMI XP

Model

Categorie

Procesor

RamDDR

Placa video

Placa retea

HDD

Pret de achizitie

(RON)

Laptop

1600 GHz

512 Mb

64 Mb

10/100

80 Gb

2,679.45

TESTUL ADAC LAPTOP ACER 3003

Pret : 2,679.45 MEDIA 1.9

+

Wireless Wireless, 15,4'' WXGA CrystalBrite, DVD+-RW DL

Display 2.7

Claritate 2.3

Putere memoriei 1.2

Legatura prin fir  1.2

Kensington lock 1.4

Design 1.4

Putere procesor 2.9

Ergonomicitate  1.8

-

Windows Xp Home Edition

Modelele seriei Acer Aspire 3003

inglobeaza noua tehnologie mobila TurionT

64 cu AMD PowerNow!T care ofera

o autonomie de foarte mare acumulatorului,

iar tehnologia HyperTransportT asigura cea

mai buna rata de comunicare intre componentele notebook-ului.

FUJITZU

LAPTOP Fujitsu Amilo PA1510 TURION TL50 OFFICE ST.

Model

Categorie

Procesor

RamDDR

Placa video

Placa retea

HDD

Pret de achizitie

(RON)

Laptop

1500 GHz

512 Mb

64 Mb

10/100

80 Gb

3,299.9

TESTUL ADAC LAPTOP Fujitsu Amilo PA1510

Pret : 3,299.9  MEDIA 1.8

+

Wireless Wireless, DVD+-RW DL15,4'' WXGA Crystal

View (1280 x 800), Cititor card memorie

Display  2.5

Claritate  2.3

Putere memoriei  1.3

Legatura prin fir  1.4

Kensington lock  1.3

Design  1.5

Putere procesor 2.4

Ergonomicitate 1.7

-

Windows Xp Home Edition

AMILO Pa 1510 15,4' WXGA, CPU Sem 3200+ S1 Socket, 512M DDR533, DVD Multi Format DL Burner, PowerDVD (2-channel sound), HDD 80GB SATA, Countrykit US /international, Windows XP Home Edition SP2 us/int, Works engl./Int., Symantec Norton IS Suite 2006 english, Symantec Norton IS Suite 2006 english, Keyboard US, Modemcable RJ11,w/o Splitter, Amilo

Dell

LAPTOP DELL INSPIRON 6400 T2300

Model

Categorie

Procesor

RamDDR

Placa video

Placa retea

HDD

Pret de achizitie

(RON)

Laptop

2500 GHz

1024 Mb

256 Mb

10/100

120 Mb

5,059.9

TESTUL ADAC DELL INSPIRON 6400 T2300

Pret : 5,059.9 MEDIA 2.0

+

Wireless Wireless, DVD+-RW DL15,4'' WXGA Crystal

View (1280 x 800), Cititor card memorie

Display  3.0

Claritate  2.3

Putere memoriei 1.3

Legatura prin fir 1.0

Kensington lock 1.4

Design  1.5

Putere procesor 3.2

Ergonomicitate 2.6

-

Windows Xp Home Edition + Media

Intel Core Duo Processor T2300 (1.66 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB), memorie: 1024MB, 667MHz DDR2 SDRAM (2x512), placa video: 256MB ATI MOBILITY RADEON X1400, HyperMemory, unitate optica: DVD+/-RW, Wireless: Intel ProWireless 3945 802.11a/b/g Mini PCI Wireless LAN Card,

secure Digital (SD) and SD/IO compliant 5-in-1 Combo Card connector, stereo headphones/speakers mini-connector (same as line-out), microphone mini-connector

HP

LAPTOP HP 6125 TURION ML-34

Model

Categorie

Procesor

RamDDR

Placa video

Placa retea

HDD

Pret de achizitie

(RON)

Laptop

1800GHz

512 Mb

128 Mb

10/100

80 Mb

3,409.4

TESTUL ADAC LAPTOP HP 6125 TURION ML-34

Pret : 3,491.4 MEDIA 2.0

+

Wireless Wireless, DVD+-RW DL15, AMD Turion 64

Mobile Technology processor ML-34

Display  2.3

Claritate  2.3

Putere memoriei 1.6

Legatura prin fir 1.1

Kensington lock 1.8

Design 2.0

Putere procesor 3.1

Ergonomicitate 2.5

-

Windows Xp Home Edition , audio incorporat

Procesor: AMD Turion 64 Mobile Technology processor ML-34 1,8 Ghz

Width 32.8 cm Depth 26.7 cm Height 3.1 cm

HDD 80GB (5400 rpm),Memorie: 512MB

DDR, expandabil 2GB, Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, Bluetooth, IEEE 802.11b,

Placa video: ATI Mobility Radeon X300, 128MB share

Unitate optica: DVD?RW (+R double layer)

TOSHIBA

LAPTOP TOSHIBA L100-121 T2400 OFFICE ST.

Model

Categorie

Procesor

RamDDR

Placa video

Placa retea

HDD

Pret de achizitie

(RON)

Laptop

1830GHz

512 Mb

64 Mb

10/100

80 Mb

2,679.45

TESTUL ADAC LAPTOP TOSHIBA L100-121 T2400 OFFICE ST

Pret : 2,609.45 MEDIA 2.1

+

Wireless Wireless, DVD+-RW DL15, AMD Turion 64

Mobile Technology processor ML-34

Display  2.7

Claritate  2.4

Putere memoriei 1.5

Legatura prin fir 1.5

Kensington lock 1.3

Design 1.4

Putere procesor 3.8

Ergonomicitate 3.4

-

Windows Xp Home Edition , audio incorporat

SATELLITE L100-121,procesor: Intel Core Duo T2400,

1.83Ghz, 2MB L2 667Mhz,memorie:   512 Mb

HDD: 80 Gb S-ATA 5400 RPM,display: 15''

XGA (1024x768),placa video: onboard Intel 945GM 128MB max.,sunet: Toshiba Bass Enhanced Sound System,unitate optica: DVD-/+ RW DL,wireless: 802.11b/g,conectori: 4 x USB 2.0, VGA , PC Card type II, TV-out

C. Alegerea produsului etalon

Din cele cinci produse am ales modelul firmei DELL,adica "INSPIRON 6400 T2300

Imi motivez alegerea deoarece gama de modele DELL este mare, pachetul de componente standard si cel optionale este mare iar raportul calitate/pret este rezonabil.

III.PREZENTAREA PROPRIETATILOR GENERALE ALE LAPTOP-URILOR

DISPLAY=Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare

CLARITATE=Insusirea a ceea ce este clar; limpezime, limpeziciune, puritate.

DESIGN = Domeniu multidisciplinar interesat de ansamblul factorilor (social-economici, functionali, tehnici, ergonomici, estetici ) care contribuie la aspectul si calitatea produsului de mare serie

IV. PREZENTAREA CARACTERISTICILOR DE CALITATE

Caracteristici direct proportionale cu calitatea

C1 -  Puterea procesorului

C2 -  Motorul grafic

C3 -  Memoria interna

Caracteristici invers proportionale cu calitatea

C4 -  Diagonala monitorului

C5 -  Numar taste

C6 -  Greutatea

Nr. crt.

Caracteristici

Produse

C.D.P.C.

C.I.P.C.

Pret in RON

C1

C2

C3

C4

C5

C6

ACER 3003WLMI XP

2,679.45 RON

Fujitsu Amilo PA1510

RON

DELL INSPIRON 6400

5,059.9 RON

HP 6125 TURION ML-34

3,491.4 RON

TOSHIBA L100-121 T2400

2,609.45 RON

V. METODE DE ANALIZA COMPARATIVA

C1 - Puterea procesorului

Din acest grafic rezulta ca produsul firmei Dell este pe primul loc, produsul firmei Toshiba este pe locul doi, HP pe locul trei, pe locul patru Acer,iar ultimul loc este ocupat de firma Fujitsu.

C2 - Motorul grafic

Din acest grafic rezulta ca produsele firmelor Dell si HP sunt pe primul loc, iar ultimul loc este ocupat deprodusele firmelor Acer, Fujitsu si Toshiba.

C3 - Memoria interna

Din acest grafic rezulta ca primul loc este ocupat de produsul firmei Dell, iar locul doi este ocupat de Acer, Fujitsu, Hp si Thoshiba

C4 - Diagonala monitorului

Din acest grafic rezulta ca pe primul loc a iesit produsul firmei Fujitsu, pe locul doi Acer si HP, iar pe locul trei Dell si Thosiba.

C5 - Numar taste

Din acest grafic rezulta ca produsul firmei Acer a iesit pe primul loc, produsul firmei Fujitsu pe locul doi, iar pe loc trei produsele firmelor Dell, HP si Thosiba.

C6 - Greutate

Din acest grafic rezulta ca pe locul intai a iesit produsele firmelor Acer si HP, pe locul doi produsul firmei Fujitsu, pe locul trei Toshiba, iar pe ultimul loc patru produsul firmei Dell.

Concluzii :

In scopul obtinerii unor informatii complete asupra produselor analizate reprezentarile grafice efectuate pentru caracteristicile direct proportionale cu calitatea si invers proportionale cu calitatea vor fi analizate fiecare in parte.

Din reprezentarile grafice direct proportionale cu calitatea rezulta ca pe primul loc se situeaza produsul firmei DELL, pe locul doi produsul firmei HP, pe locul trei produsul firmei TOSHIBA,pe locul patru produsul firmei FUITZU, iar pe ultimul loc produsul firmei ACER.

Din reprezentarile grafice invers proportionale cu calitatea rezulta ca pe primul loc se situeaza produsul firmei HP, pe locul doi produsul firmei DELL, pe locul trei produsul firmei ACER, pe locul patru produsul firmei FuJITZU, iar pe ultimul loc produsul firmei THOSHIBA.

In ansamblu prin analiza graficelor reprezentate rezulta ca pe primul loc se situeaza produsul firmei DELL.

CARACTERISTICI

ACER FUJITZU DELL HP TOSHIBA

C1 - Puterea procesororului

10 10 10 10 10

C2 - Motorul grafic.

5 8 9 6 9

C3 - Memoria interna

7 6 6 7 7

C4 - Diagonala monitorului

6 7 7 7 6

C5 - Numar taste

8 6 9 9 8

C6 - Greutate

9 9 9 9 9

TOTAL

45 46 50 48 49

CONCLUZII

In aceasta analiza s-a urmarit comparatia calitativa a produsului Dell cu celelalte produse concurente existente pe piata.

Caracteristici direct proportionale cu calitatea pe baza carora s-a facut aceasta analiza sunt:

C1 -  Puterea procesorului

C2 -  Motorul grafic

C3 -  Memoria interna

Caracteristici invers proportionale cu calitatea pe baza carora s-a facut aceasta analiza sunt:

C4 -  Diagonala monitorului

C5 -  Numar taste

C6 -  Greutate

Din   analiza comparativa rezulta urmatoarele :

Din primul grafic rezulta ca la capitolul puterea procesorului produsul firmei Dell este pe primul loc, produsul firmei Toshiba este pe locul doi, HP pe locul trei, pe locul patru Acer,iar ultimul loc este ocupat de firma Fujitsu

Din al II-lea grafic rezulta ca la capitolul motor grafic produsele firmelor Dell si HP sunt pe primul loc,  iar ultimul loc este ocupat deprodusele firmelor Acer, Fujitsu si Toshiba.

Din al III-lea grafic rezulta ca la capitolul memorie interna primul loc este ocupat de produsul firmei Dell, iar locul doi este ocupat de Acer, Fujitsu, Hp si Thoshiba

Din al IV-lea rezulta ca la capitolul diagonala monitorului produsul firmei Fujitsu ocupa primul loc, pe locul doi Acer si HP, iar pe locul trei Dell si Thosiba

Din al V-lea grafic rezulta ca la capitolul numar taste produsul firmei Acer a iesit pe primul loc, produsul firmei Fujitsu pe locul doi, iar pe loc trei produsele firmelor Dell, HP si Thosiba.

Din ultimul grafic rezulta ca la capitolul greutate produsele firmelor Acer si HP, pe locul doi produsul firmei Fujitsu, pe locul trei Toshiba, iar pe ultimul loc patru produsul firmei Dell.

BIBLIOGRAFIE

1.Dictionar explicativ al limbii romane

2.https://dex.infoportal.ro/

3.www.dell.com

4.www.toshiba.com

5.www.acer.com

6.www.hp.com

7.www.fujitzu.comCertificatul ADAC: Baza certificatelor de testareeste evaluarea facuta pe baza a aproximativ 300 de criterii de verificare a centrului de testare ADAC. Cele mai importante evaluari care se abat de la medie sunt prezentate intr-un tabel separat (+/-). Certificatul se da pe opt categorii. Aceste categorii contin diverse subpuncte.

SCARA DE NOTARE:

Foarte bine  0,6 - 1,5

Bine  1,6 - 2,5

Satisfacator  2,6 - 3,5

Suficient  3,6 - 4,5

Insuficient   4,6 - 5,5

Certificatul ADAC: Baza certificatelor de testareeste evaluarea facuta pe baza a aproximativ 300 de criterii de verificare a centrului de testare ADAC. Cele mai importante evaluari care se abat de la medie sunt prezentate intr-un tabel separat (+/-). Certificatul se da pe opt categorii. Aceste categorii contin diverse subpuncte.

SCARA DE NOTARE:

Foarte bine  0,6 - 1,5

Bine  1,6 - 2,5

Satisfacator  2,6 - 3,5

Suficient  3,6 - 4,5

Insuficient   4,6 - 5,5

Certificatul ADAC: Baza certificatelor de testareeste evaluarea facuta pe baza a aproximativ 300 de criterii de verificare a centrului de testare ADAC. Cele mai importante evaluari care se abat de la medie sunt prezentate intr-un tabel separat (+/-). Certificatul se da pe opt categorii. Aceste categorii contin diverse subpuncte.

SCARA DE NOTARE:

Foarte bine  0,6 - 1,5

Bine  1,6 - 2,5

Satisfacator  2,6 - 3,5

Suficient  3,6 - 4,5

Insuficient   4,6 - 5,5

Certificatul ADAC: Baza certificatelor de testareeste evaluarea facuta pe baza a aproximativ 300 de criterii de verificare a centrului de testare ADAC. Cele mai importante evaluari care se abat de la medie sunt prezentate intr-un tabel separat (+/-). Certificatul se da pe opt categorii. Aceste categorii contin diverse subpuncte.

SCARA DE NOTARE:

Foarte bine  0,6 - 1,5

Bine  1,6 - 2,5

Satisfacator  2,6 - 3,5

Suficient  3,6 - 4,5

Insuficient   4,6 - 5,5

Certificatul ADAC: Baza certificatelor de testareeste evaluarea facuta pe baza a aproximativ 300 de criterii de verificare a centrului de testare ADAC. Cele mai importante evaluari care se abat de la medie sunt prezentate intr-un tabel separat (+/-). Certificatul se da pe opt categorii. Aceste categorii contin diverse subpuncte.

SCARA DE NOTARE:

Foarte bine  0,6 - 1,5

Bine  1,6 - 2,5

Satisfacator  2,6 - 3,5

Suficient  3,6 - 4,5

Insuficient   4,6 - 5,5Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4945
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved