Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Aplicatii ale postei electronice

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micAplicatii ale postei electronice

a) Listele de distributie:

Unul dintre conceptele de baza in jurul caruia a fost dezvoltat Internetul este schimbul liber de idei si informatii, pe cele mai variate subiecte de interes. In acest scop functioneaza listele de distributie, care pot acoperi cele mai variate domenii. O lista de distributie este alcatuita practic dintr-o lista de adrese de e-mail ale unor utilizatori care doresc sa primeasca in mod regulat informatii despre un anumit subiect, si s-au abonat in acest scop la lista respectiva.Pentru abonare la o lista de distributie, utilizatorul trebuie de obicei sa completeze un formular si sa il trimita (operatia "Submit") unei persoane reale care va prelucra cererea respectiva, sau unui program care va prelucra cererea automat, de tipul Listserv. Apartenenta la o lista de distributie este gratuita.

b) Grupurile de discutii:

Un grup de discutie este alcatuit dintr-un numar variabil de mesaje, care sunt primite regulat de la un program de tipul Listserv, sau de la un administrator al unei liste de distributie.

Atunci cand cineva este interesat de subiectul analizat de un grup de discutii oarecare, el se aboneaza la acel grup trimitand un mesaj de e-mail la "adresa de abonare" a grupului respectiv. Incepand din acel moment, el va primi regulat in contul sau de e-mail toate informatiile care circula in cadrul grupului de discutii si va putea trimite propriile sale mesaje, exprimand opiniile sale, folosind in acest scop "adresa de difuzare" a grupului. Prin urmare, este esential sa nu se faca confuzii intre adresa de abonare si adresa de difuzare, pentru a se impiedica trimiterea de mesaje inutile si suparatoare la toti membrii grupului.

c) Grupurile de stiri (USENET):

Grupurile de stiri sunt foarte asemanatoare cu grupurile de discutii, si functioneaza avand ca suport reteaua USENET (Users Network) - conectata la Internet.

Reteaua USENET este in principal, mediul prin care stirile sunt transmise rapid intre diferite adrese Internet (catre un numar mare de utilizatori), fiind, de asemeni, o colectie de grupuri de discutii care functioneaza ca un buletin informativ gigantic. Este de asemeni gratuita si publica, in sensul ca oricine poate face adnotari sau comentarii pe marginea stirilor citite.

Grupurile de stiri se bazeaza insa doar partial pe serviciul de e-mail (numai pentru a se contacta direct abonatii), in rest, fluxul de stiri putand fi accesat prin rularea unor programe speciale in acest scop, numite "newsreaders".

Grupurile de stiri sunt caracterizate de cate un nume, format din mai multe componente, separate prin ".", care descriu categoriile in care se integreaza grupul respective, incepand cu cea mai generala categorie (indicat la inceput, in stanga, si continuand spre categorii din ce in ce mai particulare). Cateva exemple de categorii generale (aflate pe cel mai inalt nivel ierarhic) sunt:

alt

Grupuri alternative

biz

Afaceri

comp

Despre computere

k12

Despre educatia copiilor

miscDiverse

news

Stiri Usenet si informatii

rec

Recreative

sci

Stiinta

soc

Sociale

talk

Subiecte controversate

bionet

Biologie

hiv

Virusul HIV

ieee

Institutul inginerilor din domeniul electric si electronic - organizatia de elaborare a standardelor

cnn

Cable News Network
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2259
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved