Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Lucrare de atestat - Baletul

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Limbajul pseudocod
LUCRARE PENTRU ATESTAREA COMPETENTELOR PROFESIONALE TEMA LUCRARII: TIPURI DE DATE STRUCTURATE
Aplicatii ale postei electronice
Efecte aplicate diapozitivelor
Clase de grafuri
Administrarea datelor Undo Oracle9I
Construirea arborilor sintactici abstracti
STUDIUL TEHNOLOGIILOR INFORMATICE DE INTEGRARE A APLICATIILOR
Editorul de foi de calcul Microsoft Excel
Administrarea rolurilor Oracle9I

COLEGIUL NATIONAL “CONSTANTIN DIACONOVICI LOGA”
Lucrare de atestat

Baletul

Despre internet

Ce este Internet –ul?

Multe persoane cred ca Internet-ul este un loc unde se dicuta numai despre informatica, unde se intalnesc numai pasionatii de calculatoare si ca informatiile la care au acces sunt sub forma unor abrevieri criptice pe care numai specialistii le pot intelege. Aceasta impresie este total gresita. Usurinta cu care se pot distribui informatii, dar mai ales cu care orice utilizator, poate avea acces la informatii, a facut din Internet un mediu preferat. Structura Internet-ului a facut posibila nu numai distribuirea de informatii “statice”, ci si existenta serviciilor. De exemplu, pe baza unei carti de credit, se pot face toate rezervarile pentru petrecerea concediului de odihna intr-o frumoasa tara din lume, si se poate plati utilizand calculatorul de acasa

Prin urmare Internet-ul este:

cale de comunicare foarte rapida si atractiva intre oamenii acestei lumi.

o        Modalitatea prin care oamenii aflati oriunde pe Glob pot comunica si schimba informatii cu multa usurinta.

o        Oferta “de toate pentru toti”, remarcandu-se prin usurinta cu care orice utilizator, fie el si novice in informatica, poate avea acces la informatie.

o        INTERNET este o retea de retele .O retea este un grup de calculatoare care au fost conectate astfel incat sa poata comunica intre ele (sa faca schimb de informatii) Ele isi pot transmite mesaje unul altuia si pot folosi in comun informatiile sub forma de fisiere.

o        INTERNETUL asigura legatura intre peste 21.000 de astfel de retelesi, in permanenta, la acestea se adauga tot mai multe.

Unele dintre retele sunt administrate de institutii guvernamentale, altele de universitati, firme, biblioteci, scoli etc.

Alegerea temei

Mi-am ales ca tema pentru primul meu site baletul. Baletul este prin definite o arta, si anume arta de a dansa. Fiecare om isi doreste sa invete sa danseze inca din copilarie. Pot spune ca m-am numarat printre norocosii care au avut oportunitatea de a studia aceasta arta. Am inceput la o varsta foarte frageda (doar 4 ani), dar imprejurarile m-au determinat sa renunt 10 ani mai tarziu.

Baletul are menirea de a sustrage spectatorul din viata cotidiana, si de a-l proiecta intr-o alta lume. Desi la prima vedere pare un lucru banal, baletul necesita ore in sir de munca zi de zi, darurire completa si o adevarata pasiune pentru arta.

Prin intermediul acestui site doresc sa prezint cateva dintre lucrurile esentiale ce tin de balet, ca de exemplu cei mai renumiti compozitori si bine-cunoscutele lor capodopere. De asemenea, va voi prezenta si una dintre cele mai renumite balerine la nivel mondial, o romanca veritabila, ce a reusit sa farmece prin miscarile si gratia ei spectatori din intreaga lume, dansand pe marile scene ale Europei.

Nu in ultimul rand, doresc sa precizez si cateva aspecte ce tin de sfera baletului contemporan, caci odata cu trecerea timpului, si arta de a dansa a suferit mici modificari.

Cuprinsul lucrarii

Site-ul contine informatii despre marii compozitori, operele lor, precum si artisti ai baletului clasic si contemporan.

Navigarea este simpla si se face prin apasarea pe butoanele aflate in componenta meniului din partea stanga a ecranului; in orice moment va puteti intoarce la prima pagina sau la oricare alta pagina din componenta meniului.

Site-ul are 5 mari sectiuni:

v   Istoria baletului

v   Compozitori

v   Opere celebre

v   Artisti celebri

v   Balet contemporan

In cadrul primei sectiuni se gasesc informatii despre ce este

Baletul si despre inprejurarile in care a luat nastere.

In cea de-a doua sectiune veti gasi cate o scurta prezentare a unora dintre cei mai renumiti compozitori: Piotr Ilici Ceaikovski, Ludwig Minkus si Leo Delibes.

Sectiunea “Opere celebre” cuprinde 3 dintre cele mai cunoscute opera de balet clasic, veritabile capodopere: Lacul Lebedelor, Spargatorul de nuci si Giselle .

Urmeaza cea de-a patra sectiune, ce prezinta in cateva randuri viata si activitatea uneia dintre cele mai renumite balerine la nivel mondial: Alina Cojocaru.

Cea din urma sectiune cuprinde informatii referitoare la baletul contemporan si la modul in care baletul a reinviat prin creatiile lui Bejart.Realizarea site-ului

Pentru pagina de inceput am folosit ca fundal o imagine constand intr-o pictura ce infatiseaza mici balerine. Am scris si titlul fimului, sub care se gaseste un buton de intrare in site-ul propriu-zis.

<body background='https://www.dancers-closet.com/images/BalletPaint.jpg' >

<br><br><br>

<p align='center'><font color='white' SIZE='80' FACE='times new roman'>Baletul</font>

<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>

</p>

<center><a href='pagina1.html'><font color='pink' SIZE='40' FACE='times new roman'>arta de a dansa[intra in site]</font></a></center>

Paginile de site ce vor urma sunt formate din doua cadre, unul in care se gasesc butoanele si unul in care sunt prezentate temele sugerate de acestea.Legatura dintre ele a fost facuta astfel:

<frameset cols=30%,70% border='1'>

<frame src='cadru.html'>

<frame src='prezentare.html' name='showframe' >

</frameset>

Urmatoarea schimbare va aparea dupa apasarea butonului “compozitori ”. In cel de-al doilea cadru va aparea o lista formata din 3 compozitori, marcata prin butoane. In urma apasarii acestor butoane, se vor deschide pagini de prezentare pentru fiecare compozitor in parte.

<center>

<FONT size=5 color='purple' face='comic sans ms'>

<a href='ceaikovski.html'>Piotr Ilici Ceaikovski</a><br><br><br>

<a href='minkus.html'>Minkus</a><br><br><br>

<a href='delibes.html'>Leo Delibes</a><br><br><br>

</font></center>

La fel se va intampla si in cazul sectiunii “opera celebre”.

Tin sa mentionez ca in acest cadru, dupa apasarea butonului “Piotr Ilici Ceaikovski”, se va face o noua trimitere catre alte doua pagini, iar redirectionarea se va face prin apasarea unei poze:

<a href='lebede.html'><img src='https://badorgood.com/img/08-03-164596/lacul-lebedelor.jpg'>Lacul lebedelor</a><br><br><br>

<a href='nuci.html'><img src='https://www.thedctraveler.com/wp-content/uploads/2006/11/nutcracker-girl.jpg'>Spargatorul de nuci</a><br><br><br>

Trecerea de pe o linie pe alta am realizat-o cu <br>.

Iata in continuare exemplul unui paragraf:

<p align='center'><i>Baletul</i></p> <br>

</font>

<center><img src='https://www.boston.com/ae/theater_arts/exhibitionist/ballet.jpg'></center>

<br>

<font color='white' size='4.5' face='times new roman'>

<p align='center'><b>Cine vrea sa se orienteze in aspectele variate ale dansului clasic (baletului) nu o va putea face fara sa cunoasca cum a luat nastere aceasta arta, evolutia si etapele ei, interpretii, coregrafii si teoreticienii care au contribuit la dezvoltarea sa. …………</b></p></font>

Incheiere

Aceasta a fost o scurta prezentare a site-ului, a muncii depuse in realizarea sa, precum si a etapelor care au dus la finalizarea sa.

Inchei cu speranta ca lucrarea mea va reusi sa va capteze atentia, sa va incante privirile, si nu in ultimul rand sa va ofere informatii o arta care poate este uitata de unii in ziua de azi, dar care nu isi va gasi sfarsitul niciodata (baletul).

Bibliografie

Iata si cateva dintre sursele mele de inspiratie:

v   https://ro.wikipedia.org/wiki

v   www.alinacojocaru.com

v   https://www.eva.ro/divertisment/articol589.html

v   https://port.ro/

v   www.boston.com/ae/theater_artsloading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1331
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site