Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Microsoft Office

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micMicrosoft Office

Microsoft Office sau MS Office este o suita de programe de birou create de firma Microsoft Corporation, care sunt insotite si de o aplicatie speciala suprapusa lor pentru accesarea unitara simpla.

1 Aplicatiile de birou incluse in MS Office :

  • Microsoft Word (procesor de text)
  • Microsoft Excel (analiza de business si calcul tabelar)
  • Microsoft PowerPoint (program pentru prezentari grafice)
  • Microsoft Access (program pentru baze de date)
  • Microsoft Outlook (agenda si client de posta electronica)
  • Microsoft Frontpage (editor vizual de pagini web)
  • Microsoft Photo Editor (editor fotografic)


Microsoft Word

Microsoft Word este un procesor de text modern, care face parte din pachetul de programe Microsoft Office impreuna cu Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint si Microsoft Access. Programul va poate ajuta sa realizati documente, pagini de internet, rapoarte, desene sau puteti sa modelati texte (folosind subprogramul WordArt).

Ultima versiune a lui Microsoft Word este Microsoft Word 2000. Acesta, inca de la instalare prezinta unele avantaje, el determina cel mai bun tip de instalare in functie de programele si setarile existente pe calculatorul dumneavoastra.

Pentru a usura munca dumneavoastra programul este prevazut cu meniuri si butoane exterioare, care va sunt la indemana. Acestea contin cele mai folosite functii ale programului. De asemenea va puteti customiza chiar dumneavoastra aceste butoane, adaugand sau eliminand ceea ce gasiti necesar.

Microsoft Word va permite sa lucrati cu mai multe documente deodata. Folosind meniul Window puteti sa sariti dintr-un document in altul. In meniul File exista comenzile: Save (salveaza progresul dumneavoastra), Save As (salveaza munca dumneavoastra intr-un fisier ), Open (deschide alt document scris in Microsoft Word), New (Deschide un document gol), Print (listeaza documentul deschis in acel moment).

In afara de meniul File mai exista urmatoarele meniuri: Edit, View, Insert, Format, Tools, Table, Window, Help. Dintre cele mai importante functii existente in aceste meniuri se pot mentiona: Cut (sterge bucata de text selectata de dumneavoastra), Copy (copiaza bucata de text selectata), Paste (afiseaza textul copiat mai devreme), Insert: picture, page number, symbol (insereaza in locul unde se afla cursorul o poza, un simbol sau insereaza numarul paginii), Spelling and grammar (corecteaza textul in functie de limba in care a fost scris), Draw table (intra in alt meniu, ajutator, cu care puteti desena tabele) si help (deschide meniul help unde puteti sa invatati totul despre versiunea dumneavoastra de Microsoft Word).

Mai jos de aceste meniuri principale se afla tabla cu butoane. Printre acestea se afla: Copy, Cut, Paste, Undo (anuleaza ultima dumneavoastra actiune), un buton care va ajuta sa alegeti fontul preferat si un buton care selecteaza marimea dorita de dumneavoastra pentru font. Urmeaza butoanele B I U care au urmatoarele functii: B bold ingroasa scrisul, I italic inclina scrisul si U underline subliniaza scrisul. Inca patru butoane care reprezinta tipul de asezare in pagina: aliniere la stanga, la dreapta, pe mijloc si la stanga si la dreapta. Mai exista butoane pentru New, Save, Open, Print si Zoom (apropie scrisul, marindu-l).

Microsoft Word 2000 este prevazut cu un asistent, care va ajuta sa lucrati cu programul. Asistentul poate fi folosit, punandu-i intrebari. De exemplu: doriti sa creati un tabel. Deschide-ti asistentul si scrieti intrebarea dumneavoastra in locul precizat. Asistentul va va arata ce trebuie sa faceti pentru a crea tabelul. In caz ca nu va descurcati puteti sa apasati pe becul de langa asistent si acesta va va da un sfat.

In continuare veti observa cum se creeaza un document. Pentru inceput deschideti Microsoft Word. Dupa ce porniti programul va va aparea direct un document gol. In acest document dumneavoastra va scrieti textul dorit. Dupa ce a-ti terminat folositi butonul Save As pentru a-l salva sub forma unui fisier de tip Doc. Daca doriti sa si listati documentul dumneavoastra procedati in felul urmator: deschide-ti meniul File si selectati Page setup pentru a aranja pagina dupa placul dumneavoastra. In continuare selectati Print. Va aparea o fereastra, in care exista o serie de optiuni, care va permite sa listati cum doriti (in mai multe copii, listarea documentului intreg sau numai a unui numar de pagini). In textul dumneavoastra poate exista aproape orice: poze, simboluri, ecuatii matematice, tabele construite in Microsoft Excel, etc. Daca doriti sa inserati o poza in documentul dumneavoastra, mai intai construiti un text box folosind butonul existent in meniul cu butoane pentru desen, apoi inserati poza in acel text box. Pentru ecuatii matematice Microsoft Word are un meniu special, cu care puteti construi orice expresii matematice doriti.

Una din cele mai importante facilitati ale programului Microsoft Word este facilitatea de a corecta textul dumneavoastra, in caz ca are greseli gramaticale. Microsoft Word contine o mare varietate de alfabete.

Microsoft Word este un program foarte accesibil si in acelasi timp foarte folositor. Daca doriti sa il studiati mai mult, pentru a putea lucra mai bine cu acesta, puteti cumpara carti despre el, dar totusi nu este neaparat necesar deoarece cu ajutorul meniului Help si al asistentului puteti sa invatati foarte repede ce este esential despre acesta. Daca nu cunoasteti limba engleza va fi putin mai greu, dar Microsoft Word poate fi gasit si in varianta romana. Acest lucru va usureaza munca, putand sa lucrati foarte usor cu meniurile, deoarece intelegeti ce inseamna fiecare meniu.

Editarea unei ecuatii in WORD

Se realizeaza cu comanda equation editor

Ex: ax2+bx+c=0

2x2-5x-3=0

1.2 Microsoft Excel

Microsoft Excel este un program de calcul tabelar. Astazi este cel mai utilizat Software pentru calcul tabelar. Excel apartine grupei de programe Microsoft Office si este disponibila pentru Microsoft Windows cat si pentru Mac OS. Actuala versiune disponibila este pentru Microsoft Excel 2007 (din 30 noiembrie 2006 pentru firme respectiv 30 ianuarie 2007 fr utilizatori) ca si pentru Mac OS Microsoft Excel 2008 (din ianuarie 2008).

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint este un program de birotica, produs de Microsoft care face parte din suita de programe Microsoft Office, utilizat pentru efectuarea unor prezentari grafice.

1.4 Microsoft Access

Microsoft Access este un program pentru crearea si administrarea unei baze de date relationale, produs de Microsoft care face parte din grupa de programe Microsoft Office.

1.5 Microsoft Outlook

Microsoft Outlook este un client de posta electronica si face parte din Suita Office dezvoltata de compania Microsoft.

1.6 Microsoft Frontpage

Microsoft Frontpage este un program de editare HTML, produs de Microsoft care a facut parte din grupa de programe Microsoft Office din 1997 pana in 2006, incepand cu decembrie 2006 a fost inlocuit cu Microsoft Expression Web Designer.

2. Aplicarea unor figuri importante (scanate , capturate)

3. Inserarea unor simboluri

₤ ∩ ┌ ∂ Қ ш б ξ ς β λ η θ ζ Ώ Π Ψ Ǜ ə ŧ etc.

4. Inserarea unei diagrame si a unei capturi de tabel din fisierul xls :

A

BPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1731
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved