Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

PROGRAMUL DE TASTARE 'SCRIPTA'

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micPROGRAMUL DE TASTARE 'SCRIPTA'

Regulile de tastare la computer

Pentru a invata tastarea corecta la computer, este nevoie sa respectam cateva principii/reguli de tastare.

IMPORTANT: Regulile de tastare exista pentru ca procesul de tastare sa fie usor . De aceea este important sa respectam principiile de mai jos.

 1. In timpul tastarii la computer este important sa invatam de la inceput pozitia corecta mainilor. Aceasta necesita timp, dar este important sa invatam pozitia corecta de la primele lectii. Pianistilor le ia cateva ore sa invete pozitia corecta a mainilor, in caz contrar vor avea dificultati la tastare in viitor.
 2. Relaxati mainile si tineti spatele drept. Tineti bratele sub unghiul de 90o. Degetele sa fie puse pe tastatura. Va trebuie sa mentineti aceasta pozitie in tot procesul de invatare.
 3. Important este sa tinem minte ca tastatura se imparte in 2 parti cu o linie invizibila (vezi linia rosie de pe imagine ). Fiecare mana activeaza doar in jumatatea ei a tastaturii si nu trece in jumatatea celeilalte maini.

Imaginea

 

 1. Pe tastatura, in afara de celelalte randuri de litere(3 randuri), sunt si un rand de cifre si taste functionale pe care puteti vedea scris F1, F2 , etc. De asemenea sunt si taste ajutatoare: Enter, Shift, Alt, Ctrl, Caps Lock si Tab. Amplasarea lor poate fi putin diferita, de la un tip de tastatura la alta (in dependenta de tara unde au fost produse), dar componenta tastelor nu se schimba.
 2. Pe fiecare tastatura sunt niste semne de pozitionare a degetelor. Ele sunt amplasate pe tastele F si J si servesc la pozitionarea mainilor pe tastatura fara a privi la ea. Gasiti-le si atingeti-le.
 3. Urmatoarea insarcinare este sa pozitionati degetele pe tastatura. Degetele aratatoare ale ambelor maini trebuie sa fie pe tastele F si J. Apoi deplasati fiecare deget la tasta urmatoare, dupa schema de mai jos:
  1. Mana stanga:

i. F-degetul aratator

ii. D-degetul mijlociu

iii. S-degetul inelar

iv. A-degetul mic

  1. Mana dreapta:

i. J-degetul aratator

ii. K-degetul aratatoriii. L-degetul inelar

iv. S-degetul mic

 1. Degetele mari ale fiecarei maini trebuie sa fie pozitionate doar pe tasta SPACE BAR.
 2. Pozitionati degetele pe tastatura in felul acesta. Veti avea impresia ca aveti sub maini niste mingi mici. Degetele se ating usor pe tastatura. Tineti mainile deasupra tastaturii si nu le puneti pe tastatura sau pe masa. Contactul mainilor cu tastatura se face doar cu capetele degetelor. Trebuie sa ne obisnuim cu aceasta si pe viitor vom obtine o viteza foarte mare de tastare. (vezi imaginea 2)
 1. Imaginea 2

   
  Degetele sa fie pozitionate perpendicular si nu inclinat (vezi imaginea

 1. Fiecare deget efectueaza o miscare rapida, dar nu cu putere. Astfel zgomotele tastarii pe butoane seamana cu zgomotul ploii.(vezi imaginea 4)

Imaginea

 

Imaginea

 


 1. Limitele de culoare arata zonele de pe tastatura de care raspunde fiecare deget in parte. Treptat veti largi aria de tastare pentru fiecare deget. Dupa cum se vede pe imagine, degetul mic al mainii drepte raspunde de cel mai mare grup de taste.
 1. Cand veti trece nemijlocit la exercitii este important sa tineti minte ca dupa ce terminati de tastat un cuvant cu o mana, tasta SPACEBAR se tasteaza cu degetul mare de la cealalta mana si invers. Acest principiu se repeta permanent si astfel degetele mari se vor randui.
 2. Important este sa nu desprindem degetele de la tastiera.
 3. In procesul de studiere a tastarii veti afla mai multe reguli de tastare. Dar, va veti reintoarce des la aceste reguli pentru a le putea memoriza mai bine si pentru a le practica in insusirea tastarii.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2916
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved