Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

PROIECTAREA SISTEMELOR INFORMATICE

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micPROIECTAREA SISTEMELOR INFORMATICE

TEMA DE PROIECT - 2Enuntul problemei

Firma X are ca obiect de activitate asamblarea de calculatoare. Se doreste realizarea unui sistem informatic care sa permita gestiunea articolelor (componente, piese, accesorii etc), evidenta lucrarilor efectuate, a facturarilor si incasarii prestatiilor.

Aprovizionarea

Aprovizionarea cu componente hardware se face de la un furnizor extern MaxMany. Accesoriile si piesele se aprovizioneaza de la trei distribuitori interni si anume: Atomic, Forte si Nova. Mafurile sunt livrate pe baza de factura. Si anume factura externa de la furnizorul MaxMany caz in care pretul produselor este facturat in USD si facturi interne in cazul celorlalti distribuitori.

In sistem se vor retine urmatoarele date despre furnizori: cod de identificare (unic la nivelul sistemului informatic), nume, adresa, tara, cod fiscal, cod registrul comertului (pentru furnizorii interni), tipul (intern, extern), cont bancar, banca, persoana de contact.

Din cauza aprovizionarii directe de la furnizorul extern este necesara retinerea zilnica in sistem a cursului BNR RON - USD. Facturile externe se introduc in sistem la valoarea in RON calculata la cursul zilei (ridicarii din vama) dar si la valoarea in USD, de aceea in sistem se introduc datele referitoare la documentele de vamuire: numar document, data, valoarea taxei vamale.

La primirea facturilor se intocmesc Note de Receptie si Constatare de Diferente pentru inregistrarea articolelor in magazia firmei. Aceste documente prezinta numar unic, data, cantitatea si pretul de intrare pentru fiecare articol.

Firma dispune de un nomenclator al articolelor care cuprinde urmatoarele date:

in cazul componentelor hardware: tip componenta (placa de baza, procesor, modul de memorie etc), marca, model, fabricant, an fabricatie, durata garantiei (nr. luni).

in cazul consumabilelor: tip consumabil (suruburi, cabluri adaptoare, prelungitoare, cabluri de date etc), denumire, bucati per set.

Fiecare articol prezinta un cod unic indiferent de tipul sau.

Plata facturilor furnizorilor

Se realizeaza prin Dispozitie de plata externa (prezinta : numar, data, suma achitata, moneda, cont platitor, contul beneficiar, nume beneficiar, explicatii) in cazul firmei MaxMany si prin ordine de plata in cazul distribuitorilor interni. Ordinul de plata contine: numar, data, cont platitor, cont beneficiar, obiectul platii, suma.

Activitatea firmei

Pentru asamblarea de calculatoare, firma primeste comenzi de la clientii persoane fizice si incheie contracte in cazul clientilor persoane juridice. Comanda primeste un numar unic, data si cuprinde o specificatie care descrie principalele componente solicitate de client.

Contractele prezinta numar, data, obiectul contractului si data limita de finalizare. Obiectul contractului este reprezentat de calculatoare asamblate dupa specificatii precizate, pentru fiecare configuratie definita (prin lista componentelor hardware cerute de client) se retine numarul de calculatoare contractate.

Realizarea contractelor si comenzilor

Presupune deschiderea unor fise de lucru care prezinta numar, data deschiderii, comanda/contractul la care se refera, data inchiderii. Fiselor de lucru li se ataseaza bonurile de materiale pe baza carora se ridica din magazie articolele necesare.

Facturarea

La inchiderea fiselor de lucru se intocmesc facturi. Pretul de facturare al calculatoarelor este dat de valoarea totala a articolelor consumate la care se adauga un procent de 2% la valoarea articolelor reprezentand manopera. Factura va prezenta cate un rand pentru fiecare tip de calculator asamblat (configuratie) si numarul de bucati aferente.

Facturile se genereaza automat, ecranul proiectat pentru fisele de lucru prezentand un buton a carui functie este de generare a facturii.

Incasarea

Facturile se incaseaza prin ordine de plata, bilete la ordin sau in numerar caz in care se intocmeste chitanta.

Biletul la ordin va prezenta ca informatii obligatorii: Numele emitentului, adresa, cod fiscal, nr. cont, banca, suma, moneda, data emiterii, locul emiterii, data scadentei, locul platii, avalist, nume girant, data operatiei de girare (nu este obligatorie operatia de girare).

Ordinul de plata prezinta: numar, data emiterii, beneficiar, platitorul, suma, moneda, cont platitor, cont baneficiar. In plus se va retine in sistem data incasarii efective.

CERINTE

Elaborarea modelului conceptual al datelor.

Stabilirea restrictiilor de integritate.

Elaborarea modelului conceptual al prelucrarilor.

Elaborarea modelului logic al datelor.

Elaborarea modelului organizational al prelucrarilor.

Elaborarea modelului logic al prelucrarilor.

Implemetarea modelului logic al datelor sub forma unei baze de date relationale utilizand Microsoft Access.

Crearea unei aplicatii care sa permita introducerea datelor si obtinerea rezultatelor dorite sub forma de rapoarte, formulare, grafice. Aplicatia va oferi o interfata care sa permita accesarea functiilor de actualizare si exploatare a bazei de date.

Nota: pentru a retine in sistem toate datele necesare din documentele precizate prin enuntul problemei se vor consulta documente primare, Normele Metodologice pentru intocmirea si utilizarea formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si modelele acestora elaborate de Ministerul Finantelor Publice si/sau Ordinul MFP nr. 1850/14.12.2004.

Vor fi realizate formulare pentru introducerea datelor cu asigurarea verificarii restrictiilor de integritate.

SET MINIM DE IESIRI ASIGURATE DE APLICATIE:

Setul A:

Ø      Situatia lunara a comenzilor si contractelor inregistrate de firma

Ø      Situatia platii facturilor externe primite

Ø      Jurnalul cumpararilor

Ø      Situatia facturilor interne de plata (grupate pe furnizori)

Ø      Situatia facturilor externe neachitate

Setul B:

Ø      Valoarea intrarilor de articole in luna...

Ø      Situatia consumului de articole pe fise de lucru

Ø      Jurnalul vanzarilor

Ø      Situatia facturilor emise si neincasate

Ø      Lista contractelor care nu au inca deschise fise de lucru

Setul C:

Ø      Situatia comenzilor/contractelor in lucru

Ø      Situatia stocurilor si soldurilor articolelor aflate in stoc

Ø      Situatia pe luni a consumurilor de articole

Ø      Situatia incasarilor pe luni si clienti in cadrul acestora

Ø      Situatia facturilor care nu au fost achitate in numerar

Fiecare echipa va proiecta si implementa alte trei rapoarte in afara celor deja precizate prin cerintele din cele trei seturi.

Formulare vor fi realizate si pentru functia de consultare a bazei de date, continutul acestora fiind proiectat de catre Dvs.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1655
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved