Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

ScanAIR 2000-Air Quality Software Manager - Dinamica

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Utilitarul Norton Commander
Interfete programabile
NOMENCLATOARE
Lucrare de atestat informatica Oceanele Terrei
Drumuri in grafuri (II) (Networks - Minimum Spanning Tree)
Testarea structurala
Realizarea unei aplicatii si posibilitati de dezvoltare ulterioara
NOTIUNI DE SISTEME DE OPERARE
Program care permite manipularea unui obiect 3D complex
Principalele tipuri de diagrama de frecvente - Biostatistica


Dinamica

Folositi articolul dinamica din meniul principal pentru a selecta diverse afisaje dinamice.  Afisajele dinamice arata informatiile actuale si actualizate automat ca date noi primite de la statii. Cand selectati dinamica sub-meniul aratat in figura 5-1 va aparea:

Figura 5-1

Urmatorul tabel descrie comenzile disponibile in meniul dinamic Software manager Enview 2000:

Functie

Afisaj tabelar

Afiseaza datele in timp real de la statii in format textual tabelar

Paginare tabelara

Afiseaza datela in timp real de la statii in format tabelar si permite paginarea la alte date si ore

Ultimul receptionat

Da data si ora la care datele si calibrarile au fost receptionate ultima oara de la fiecare statie.

Harta dinamica

O harta care afiseaza valorile actuale pentru toate statiile, cate un parametru odata. Indicatiile meteorologice sunt aratate de asemenea

Harta retelei

O harta a unei zone cu datele curente de la statii pentru toti parametrii

GIS(optiune)

Harta GIS cu vizualizare si nivele de afisare GIS

Afisaj tabelar


Pentru a selecta Afisaj Tabelar, clickati pe meniul Dinamica. O fereastra, cum este aratata in figura 5-2, va aparea:

Figura 5-2

Apoi clickati Afisaj tabelar. Alegeti tabel al valorilor actuale. Tabelul valorilor dinamice actuale va aparea dupa cum e ilustrat in figura 5-3. dimensiunea ferestrei si dimensiunea coloanelor sunt toate schimbabile prin tragerea de fereastra sau marginile coloanei. Data viitoare cand veti deschide fereastra va aparea la aceeasi dimensiune ca atunci cand a fost inchisa ultima oara.

Figura 5-3

Datele afisate sunt mereu cel mai recent colectate. Daca aceste date sunt mai vechi decat o perioada numite de utilizator numele statiei va fi afisat in rosu. Daca nu s-au primit date de la o statie valorile vor avea un fundal albastru.

De la acest afisaj puteti primi grafice zilnice de la toate monitoarele in statii prin dublu-click pe nume. Graficele vor aparea aranjate orizontal in fereastra completa a documentului. Grafice standard pentru pornire la miezul noptii din ziua curenta si datele de pe afisaj pana in momentul actual. La 1 AM puteti vedea doar un punct din grafic daca colectati date in fiecare ora.

Paginare tabelara


Pentru a selecta afisaj paginare tabelara clickati pe meniul dinamic. O fereastra, cum este aratata in figura 5-4, va aparea:

Figura 5-4

Schimbati

Luna Ziua Anul Ora Year

 
Then click on Tabular paging. Choose Current Values, as shown in Figure 5-4. Apoi clickati pe paginare tabelara. Alegeti valorile curente, asa cum arata figura 5-4. afisajul paginare tabelara a valorilor curente va aparea. Folositi simbolul anterior si urmator pentru a pagina prin datele unui interval odata. Setati baza de timp intr-o casuta text drop down din dreapta. Schimbati la o luna specifica, zi, an si ora folosind casutele de data si timp. Dimensiunea ferestrei si marimea coloanelor sunt toate schimbabile prin tragere de marginile ferestrei sau coloanei. Data viitoare cand se deschide fereastra va aparea la aceeasi dimensiune ca atunci cand a fost ultima oara inchisa.

afiseaza datele anterioare

 

baza de timp

 

afiseaza datele anterioare

 Figura 5-5

Ultimul receptionat

Pentru a vizualiza dinamica ultimul receptionat, clickati pe meniul dinamic. Alegeti ultimul receptionat din sub-meniul dinamica.
O fereastra, asa cum arata figura 5-6, va aparea:

Figura 5-6

Toate numele statiilor sunt listate impreuna cu data si ora la care datele au fost receptionate ultima oara de la acea statie. Pentru statiile care efectueaza si inregistreaza calibrari automate, se afiseaza de asemenea ultima calibrare receptionata.

Datele afisate sunt mereu cele mai recent colectate. Daca aceste date sunt mai vechi decat perioada definita de utilizator numele statiei vor fi afisate in rosu. Daca nu s-au primit date de la o statie valorile vor avea un fundal albastru.

Harta dinamica

Pentru a incarca o harta dinamica precum cea afisata in figura 5-7, urmati acesti pasi:

Alegeti harta dinamica de la sub-meniul dinamic. Va aparea o harta. Selectati monitorul ale carui valori se vor afisa folosind casuta text drop down din stanga sus. Valorile afisate pe harta sunt langa locatiile statiilor. In plus indicatoare meteorologice ca studiaza directia vantului si viteza sunt mereu aratate. Valorile de pe harta se vor actualiza atunci cand noile valori sunt colectate de la statii. Puteti schimba dimensiunea si pozitia ferestrei hartii. Cand inchideti si re-deschideti fereastra va aparea in aceeasi pozitie si dimensiune ca atunci cand a fost inchisa.

 

Figura 5-7

Harta retelei

Pentru a incarca o harta a retelei precum cea afisata in figura 5-8, urmati acesti pasi:

Alegeti harta retelei din sub-meniul dinamica. Va aparea o harta. Fiecare statie este afisata pe harta cu casuta text pentru a afisa toate valorile actuale la o statie. Folositi bara de navigare pentru a vedea valori suplimentare. Puteti schimba dimensiunea si pozitia ferestrei harta. Cand inchideti si redeschideti fereastra va aparea in aceeasi pozitie si dimensiune ca atunci cand a fost inchisa.

Figura 5-8

Fundalul numelui statiei si al valorilor va varia in culoare depinzand de starea curenta a datelor. Legenda culorilor este afisata in stanga jos al figurii de mai sus.

Harta GIS

Pentru a incarca o harta GIS precum cea afisata in figura 5-9, urmati acesti pasi:

Alegeti harta GIS din sub-meniul dinamica. Va aparea o harta. Harta GIS utilizeaza motorul ESRI pentru a afisa nivelurile hartei GIS in conformitate cu standardele ESRI. Toate nivelurile trebuie sa foloseasca Lat. Si Lon pentru referinta.

In mod normal, un strat al statiei este creat pentru indicarea simbolurilor locatiei statiei de monitorizare. Alte niveluri dorite trebuie obtinute local. Nivelurile normale vor arata:

autostrazi si strazi

scoli, spitale, crese

granite geopolitice

granitele zonei de administrare a calitatii aerului

teren

Enview 2000 poate suprafixa valorile statiei actuale in pana la patru pozitii ce inconjoara simbolul statiei. In plus un indicator al vantului poate fi afisat. Vezi sectiunea configuratie pentru mai multe informatii despre setarea GIS.

Cand selectati GIS un afisaj similar cu figura de jos va aparea:

Figura 5-9

Butoanele de control ale hartii sunt in stanga sus. De la stanga la dreapta sunt:

micsorare

Clickati pe zona hartii pentru a vedea zonele mai mici

marire

Clickati pe zona hartii pentru a vedea zonele mai mici

depresiune

Trageti simbolul mana la pan stanga, dreapta, sus, jos

mouse

Selectati si trageti la micsorare in zona inclusa in tragere

Vedere globala

Vedere in intreaga zona a hartii

Nivelurile pot fi adaugate sau sterse din harta si trasaturile in fiecare nivel pot fi adaugate sau sterse. Culorile si fonturile trasaturilor pot fi de asemenea modificate dinamic. Clickati dreapta in zona hartii pentru a afisa controlul dinamic afisat mai jos.

Figure 5-10

Cu tab editare harta puteti adauga sau sterge niveluri, seta culoarea si dimensiuena simbolurilor si culoarea si dimensiunea etichetelor in nivelurile individuale. Pe tab canalelor aratate mai jos puteti porni afisajul si seta dimensiunea valorilor statiei care vor fi afisate la pozitiile cardinal din jurul simbolului statiei. Si de la tab indicatoare puteti porni afisajul pentru indicatorul de vant pentru fiecare statie. Care monitoare si indicatoare vor fi afisate se determina in meniul configuratie al Enview.

 

Figura 5-11 Figura 5-12


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1192
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site