Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Date, informatii, cunostinte

baze de date

+ Font mai mare | - Font mai micDate, informatii, cunostinte

Auzim adesea vorbindu-se despre "Era informatiilor" sau "societate informationala" sau "tehnologia informatiei" insa de multe ori cuvantul 'informatie' este folosit fara a intelege clar sensul acestui cuvant, diferenta dintre date, informatii, cunostinte.In general, continutul gandirii umane opereaza cu urmatoarele concepte:

Date - constau in material brut, fapte, simboluri, numere, cuvinte, poze fara un inteles de sine statator, neintegrate intr-un context, fara relatii cu alte date sau obiecte. Ele se pot obtine in urma unor experimente, sondaje etc.

Informatii - prin prelucrarea datelor si gasirea relatiilor dintre acestea se obtin informatii care au un inteles si sunt integrate intr-un context. Datele organizate si prezentate intr-un mod sistematic pentru a sublinia sensul acestor date devin informatii. Pe scurt informatiile sunt date prelucrate. Informatiile se prezinta sub forma de rapoarte, statistici, diagrame etc.Cunostintele sunt colectii de date, informatii, adevaruri si principii invatate, acumulate de-a lungul timpului. Informatiile despre un subiect retinute si intelese si care pot fi folosite in luarea de decizii, formeaza judecati si opinii devin cunostinte. Cu alte cuvinte, cunostintele apar in momentul utilizarii informatiei .

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3284
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved