Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


FUNCTII DE GESTIONARE PENTRU BAZE DE DATE SI LISTE

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micFunctii de gestionare pentru baze de date si liste

Microsoft Excel include functii in foaia de calcul, care analizeaza datele stocate in liste sau baze de date. Fiecare dintre aceste functii, fiind referite in mod colectiv ca functii D, utilizeaza trei argumente: database, field si criteria. Aceste argumente se refera la zonele foii de calcul care sunt utilizate de catre functie.DAVERAGE   Intoarce media valorilor dintr-o baza de date

DCOUNT   Numara celulele care contin numere intr-o baza de date

DCOUNTA   Numara celulele care nu sunt necompletate intr-o baza de date

DGET   Extrage dintr-o baza de date o singura inregistrare care satisface criteriile specificate

DMAX   Intoarce valoarea maxima a articolelor selectate dintr-o baza de date

DMIN   Intoarce valoarea minima a articolelor selectate dintr-o baza de date

DPRODUCT   Inmulteste valorile dintr-un anumit camp de inregistrari care satisfac criteriile din baza de date

DSTDEV   Estimeaza abaterea standard pe baza unui esantion al articolelor selectate dintr-o baza de date

DSTDEVP   Calculeaza abaterea standard pe baza intregii populatii a articolelor selectate dintr-o baza de date

DSUM   Aduna valorile dintr-un camp coloana al inregistrarilor dintr-o baza de date care satisfac criteriile specificate

DVAR   Estimeaza varianta pe baza unui esantion al articolelor selectate dintr-o baza de date

DVARP   Calculeaza varianta pe baza intregii populatii a articolelor selectate dintr-o baza de date

Model de utilizare pentru functiile prezentate mai sus:

DAVERAGE : Calculeaza media valorilor dintr-o coloana a unei liste sau baze de date, care respecta conditiile specificate de dv.

Sintaxa : DAVERAGE(database;field;criteria)

Baza_date   este zona de celule care formeaza lista sau baza de date. O baza de date este o lista de date inrudite in care randurile cu informatiile inrudite sunt inregistrari, iar coloanele de date sunt campuri. Primul rand din lista contine etichete pentru fiecare coloana.

Camp   arata care coloana este utilizata in functie. Camp poate fi dat ca text, cu eticheta coloanei cuprinsa intre ghilimele, cum ar fi 'Varsta' sau 'Venit castigat' sau ca un numar care reprezinta pozitia coloanei in cadrul listei: 1 pentru prima coloana, 2 pentru a doua coloana si asa mai departe.

Criterii   este zona de celule care contine conditiile specificate de dv. Puteti utiliza orice zona pentru argumentul criterii, atata timp cat aceasta include cel putin o eticheta de coloana si cel putin o celula sub eticheta coloanei, in care este specificata o conditie pentru coloana.

Exemplu

A

B

C

D

E

F

Pom

Inaltime

Varsta

Venit obtinut

Profit

Inaltime

Mar

>10

<16

Par

Pom

Inaltime

Varsta

Venit obtinut

Profit

Inaltime

Mar

Par

Cires

Mar

Par

Mar

Formula

Descriere (Rezultat)

=DCOUNT(A4:E10;'Varsta';A1:F2)

Aceasta functie cauta inregistrarile cu meri de inaltimi cuprinse intre 10 si 16 si numara cate din campurile Varsta din aceste inregistrari contin numere. (1)

=DCOUNTA(A4:E10;'Profit';A1:F2)

Aceasta functie cauta inregistrarile cu meri de inaltimi cuprinse intre 10 si 16 si numara cate din campurile Profit din aceste inregistrari nu sunt goale. (1)

=DMAX(A4:E10;'Profit';A1:A3)

Profitul maxim de pe urma merilor si a perilor. (105)

=DMIN(A4:E10;'Profit';A1:B2)

Profitul minim de pe urma merilor cu inaltimea mai mare de 10. (75)

=DSUM(A4:E10;'Profit';A1:A2)

Profitul total de pe urma merilor. (225)

=DSUM(A4:E10;'Profit';A1:F2)

Profitul total de pe urma merilor cu inaltimea cuprinsa intre 10 si 16. (75)

=DPRODUCT(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:B2)

Produsul venitului castigat de pe urma merilor cu inaltimea mai mare de 10. (140)

=DAVERAGE(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:B2)

Venitul mediu castigat de pe urma merilor cu inaltimea peste 10. (12)

=DAVERAGE(A4:E10;3;A4:E10)

Varsta medie a tuturor pomilor din baza de date. (13)

=DSTDEV(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:A3)

Abaterea standard estimata pentru venitul castigat de pe urma merilor si a perilor, daca datele din baza de date reprezinta numai un esantion din populatia totala a livezii. (2,97)

=DSTDEVP(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:A3)

Abaterea standard reala pentru venitul castigat de pe urma merilor si a perilor, daca datele din baza de date reprezinta populatia totala. (2,65)

=DVAR(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:A3)

Varianta estimata pentru venitul castigat de pe urma merilor si a perilor, daca datele din baza de date reprezinta numai un esantion din populatia totala a livezii.

=DVARP(A4:E10;'Venit obtinut ';A1:A3)

Varianta efectiva pentru venitul castigat de pe urma merilor si a perilor, daca datele din baza de date reprezinta intreaga populatie. (7,04)

=DGET(A4:E10;'Venit obtinut';A1:A3)

Intoarce valoarea de eroare #NUM! deoarece mai multe inregistrari indeplinesc criteriile.

Indicatii

 • Puteti utiliza orice zona pentru argumentul criteria, atata timp cat aceasta include cel putin o eticheta de coloana si cel putin o celula sub eticheta coloanei, in care este specificata o conditie pentru coloana.

De exemplu, daca zona G1:G2 contine eticheta de coloana Income in celula G1 si suma 10.000 in celula G2, ati putea defini zona ca MatchIncome si utiliza acest nume drept argumentul criteria din functiile de baze de date.

 • Desi zona criteriilor poate fi localizata oriunde in foaia de calcul, nu o asezati sub lista. Daca adaugati informatii listei prin intermediul comenzii Macheta din meniul Date, noile informatii sunt adaugate in primul rand de sub lista. Daca randul de sub lista nu este gol, Microsoft Excel nu poate adauga noile informatii.
 • Asigurati-va ca zona criteriilor nu depaseste marimea listei.
 • Pentru a efectua o operatie asupra unei intregi coloane dintr-o baza de date, introduceti un rand gol sub etichetele de coloane din zona criteriilor.

Exemple de criterii

Conditii multiple intr-o singura coloana

Daca aveti doua sau mai multe conditii pentru o singura coloana, tastati criteriile unul sub altul pe randuri separate. De exemplu, urmatorul interval de criterii afiseaza randurile care contin fie "Marcu", fie "Florescu", fie "Ionescu" in coloana Vanzator.

Vanzator

Marcu

Florescu

Ionescu

O conditie in doua sau mai multe coloane

Pentru a gasi date care corespund unei conditii, in doua sau mai multe coloane, introduceti toate criteriile in acelasi rand din zona de criterii. De exemplu, urmatoarea zona de criterii afiseaza toate randurile care contin "Cereale" in coloana Tip, "Marcu" in coloana Vanzator si valorile vanzarilor mai mari de 1.000 LEI.

Tip

Vanzator

Vanzari

Produs

Marcu

>1000

O conditie intr-o coloana sau in alta

Pentru a gasi datele care satisfac fie o conditie intr-o coloana, fie o conditie in alta coloana, introduceti criteriile in randuri diferite ale zonei de criterii. De exemplu, urmatoarea zona de criterii afiseaza toate randurile care contin fie "Cereale" in coloana Tip, fie "Marcu" in coloana Vanzator, fie valorile vanzarilor mai mari de 1.000 LEI.

Tip

Vanzator

Vanzari

Produs

Marcu

>1000

Unul din doua seturi de conditii pentru doua coloane

Pentru a gasi randurile care satisfac unul din doua seturi de conditii, unde fiecare set include conditii pentru mai mult de o coloana, tastati criteriile in randuri separate. De exemplu, urmatoarea zona de criterii afiseaza randurile care contin si "Marcu" in coloana Vanzator si valorile vanzarilor mai mari de 3.000 LEI si afiseaza, de asemenea, randurile pentru vanzatorul Florescu cu valorile vanzarilor mai mari de 1.500 LEI.

Vanzator

Vanzari

Marcu

>3000

Florescu

>1500

Mai mult de doua seturi de conditii pentru o coloana

Gasirea randurilor care indeplinesc mai mult de doua seturi de conditii, include coloane multiple cu acelasi titlu de coloana. De exemplu, urmatorul interval de criterii afiseaza vanzarile care sunt intre 5.000 si 8.000 lei in completare la vanzarile care sunt mai mici de 500 lei.

Vanzari

Vanzari

>5000

<8000

<500

Conditii create ca rezultat al unei formule

Aveti posibilitatea de a utiliza o valoare calculata, care este rezultatul unei formule, drept criteriu. La folosirea unei formule pentru crearea unui criteriu, nu utilizati o eticheta de coloana pentru o eticheta de criteriu; sau pastrati necompletata eticheta de criteriu sau utilizati o eticheta care nu este o eticheta de coloana din lista. De exemplu, urmatorul interval de criterii afiseaza randurile care au in coloana C o valoare mai mare decat media celulelor C7:C10.

=C7>AVERAGE($C$7:$C$10)

Nota

 • Formula utilizata pentru o conditie trebuie sa utilizeze o referinta relativa pentru a face referire la eticheta coloanei (de exemplu, Vanzari) sau campul corespondent din prima inregistrare. Toate celelalte referinte din formula trebuie sa fie referinte absolute si formula trebuie sa evalueze TRUE sau FALSE. In formula exemplu, "C7" face referire la campul (coloana C) pentru prima inregistrare (randul 7) din lista.
 • Se poate utiliza in formula o eticheta de coloana in locul referintei relative la celule sau in locul numelui unei zone. Atunci cand Microsoft Excel afiseaza in celula care contine criteriul o valoare de eroare, ca #NUME? sau #VALUE!, se poate ignora aceasta eroare deoarece ea nu afecteaza modul de filtrare al listei.
 • Cand evalueaza datele, Microsoft Excel nu face deosebirea intre literele mari si literele mici.

GETPIVOTDATA   Obtine datele stocate intr-un PivotTable

GETPIVOTDATA : Obtine datele memorate intr-un raport PivotTable. Se poate utiliza GETPIVOTDATA pentru a regasi rezumatul de date dintr-un raport PivotTable, daca rezumatul de date este vizibil in raport.

Nota   Se poate introduce rapid o formula simpla GETPIVOTDATA prin tastarea = in celula in care se doreste intoarcerea valorii, apoi clic pe celula in raportul PivotTable care contine datele dorite pentru intoarcere.

Sintaxa :GETPIVOTDATA(data_field;pivot_table;field1;item1;field2;item2;)

Camp_date   este numele, inclus in ghilimele, pentru campul de date ce contine datele dorite pentru regasire.

Tabel_pivot   este o referinta la orice celula, zona de celule, sau zona de celule denumite intr-un raport PivotTable. Aceasta informatie este utilizata pentru determinarea raportului PivotTable care contine datele dorite pentru regasire.

Camp1, Element1, Camp2, Element2   sunt de la unu la 14 perechi de nume de camp si nume de elemente care descriu datele dorite pentru regasire. Perechile pot fi in orice ordine. Numele campurilor si numele pentru elemente altele decat date calendaristice si numere sunt incluse in ghilimele. Pentru rapoarte OLAP PivotTable, elementele pot contine numele sursa al dimensiunii si de asemenea numele sursa al elementului. O pereche formata din camp si element pentru un OLAP PivotTable poate arata astfel:

'[Produs]';'[Produs].[Toate produsele].[Alimente].[Produse brutarie]'

Observatii

 • In calculele functiei GETPIVOTDATA sunt incluse campuri sau elemente calculate si calcule utilizator.
 • Daca pivot_table este o zona care include doua sau mai multe rapoarte PivotTable, datele regasite vor fi din cel mai recent raport creat in acea zona.
 • Daca argumentul name descrie o singura celula, va fi returnata valoarea acelei celule, indiferent ca este un sir, un numar, o eroare si asa mai departe.
 • Daca un element contine o data, valoarea trebuie exprimata ca un numar serial sau ocupat prin utilizarea functiei DATE astfel incat valoarea va fi retinuta daca foaia de calcul este deschisa intr-un loc diferit. De exemplu, un element care face referire la data 5 martie 1999 poate fi introdus ca 36224 sau DATE(1999;3;5). Orele pot fi introduse ca valori zecimale sau utilizand functia TIME.
 • Daca pivot_table este o zona in care nu se gaseste un raport PivotTable, GETPIVOTDATA intoarce #VALUE!.
 • Daca argumentele nu descriu un camp vizibil, sau daca includ un camp pagina care nu este afisat, GETPIVOTDATA intoarce #REF!.

Exemplu

Zona care contine raportul PivotTable este:

GETPIVOTDATA('Vanzari',$A$4) obtine totalul general pentru campul Vanzari, 49.325 LEI.

GETPIVOTDATA('Suma vanzari',$A$4) obtine, de asemenea, totalul general pentru campul Vanzari, 49.325 LEI; numele campului poate fi introdus asa cum arata pe foaie sau ca radacina (fara "Suma", "Numarul de" s.a.m.d.).

GETPIVOTDATA('Vanzari',$A$4,'Luna','Martie') obtine totalul general pentru Martie, 30.337 LEI.

GETPIVOTDATA('Vanzari',$A$4,'Luna','Martie','Produs','Produse','Comerciant','Blebea') obtine 10.201 LEI.

GETPIVOTDATA('Vanzari',$A$4,'Regiune','Sud') obtine #REF! deoarece datele din regiunea Sud nu sunt vizibile.

GETPIVOTDATA('Vanzari',$A$4,'Produst','Bauturi','Comerciant','Davidescu') obtine #REF! deoarece nu exista nici o valoare de total pentru vanzarile de bauturi ale lui Marcu.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1573
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved