Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Adaugarea unui invelis (Envelope)

corel draw

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Adaugarea unui invelis (Envelope)
Grafica vectoriala
Alinierea obiectelor
Instrumentul Zoom (lupa)
Ce este culoarea?
Corel DRAW! Animated GIFs
Instrumentul Polygon
Grafica Bitmap
Ordonarea obiectelor
Instrumentul de lucru Fill (Umplere)


Adaugarea unui invelis (Envelope)

Acest efect permite adaugarea unui invelis obiectului selectat, iar obiectul se modifica odata cu modificarea invelisului. Inchipuiti-va ca obiectul este pus pe o suprafata elastica, iar aceasta se poate intinde in toate directiile. Odata cu deformarea ei, se deformeaza si obiectul ales.

La alegerea comenzii, se deschide un meniu tip RollUp (jaluzea) care contine toate efectele speciale. Selectati din fereastra lui efectul Envelope.
In functie de tipul liniei dintre doua noduri ale invelisului, exista patru moduri de infasurare a unui obiect:

In modul linie dreapta, se pastreaza o linie dreapta intre fiecare dintre cele opt puncte de control. Acest mod de lucru seamana cu deformarea in perspectiva, doar ca aveti cateva puncte de control in plus si nu puteti misca punctele decat pe orizontala si verticala. Ex: IMAG

In modul arc simplu, se permite formarea unui singur arc intre fiecare pereche de puncte de control. Si in acest caz, punctele de control se pot deplasa doar pe orizontala sau verticala. Acest mod functioneaza bine cand vreti sa dati obiectelor o forma de clepsidra sau balon. Ex: IMAG

Modul arc dublu permite formarea unui “val” intre fiecare noduri. Puteti crea deformari ondulate, de parca ati vedea obiectul sub apa. Punctele de control pot fi trase doar pe orizontala sau verticala. Ex: IMAG

Modul fara constrangere puteti prelucra conturul ca si cand ar fi o cale oarecare, desenata cu instrumentul creion. Punctele de control sunt adevarate noduri in acest caz, pe care le puteti misca in orice directie doriti. Puteti chiar adauga sau sterge noduri.Ex: IMAG

Pentru a prelucra imaginea:

Apasati butonul Add New

Selectati un mod de prelucrare

Trageti de punctele de control, dupa cum doriti.

Exercitiu

Sa se creeze deformarea de mai jos. Incarcati fisierul Baby2.cdr din directorul F:PracticaCorelProfesor.

Indicatii:

Puteti utiliza modurile de de prelucrare a invelisurilor in tandem. De exemplu, puteti selecta pictograma linie dreapta si puteti trage de un punct de control, dupa care puteti selecta alta pictograma si puteti trage de alt punct de controlIn modul fara constrangere, tastele SHIFT si CTRL actioneaza la fel ca si in cazul modificarii unei cai trasate cu creionul. Executati SHIFT+clic pe un nod pentru a-l selecta, fara a deselecta alte noduri. CTRL+trageti de un nod pentru a-l deplasa pe orizontala sau verticala.

In alte moduri, CTRL+tragerea unui punct de control deplaseaza punctul de control opus pe aceeasi distanta si in aceeasi directie ca si punctul de control de care trageti

Executati SHIFT+trageti pentru a deplasa punctul de control opus pe aceeasi distanta ca si punctul de control de care trageti, dar in directia opusa.

Executati CTRL+SHIFT+trageti de un punct de control lateral, pentru a deplasa toate punctele de control laterale pe aceeasi distanta, dar in directii opuse. Executati CTRL+SHIFT+trageti de un punct de control din colt, pentru a deplasa toate punctele de control din colturi.

Puteti anula o deformare in orice moment inaintea apasarii butonului Apply. Executati clic pe butonul Reset.

Dupa ce ati aplicat cateva deformari, conturul poate deveni nespus de sinuos. Pentru a restabili conturul punctat la forma dreptunghiulara, apasati butonul Add New.

Pentru a suprima cea mai recenta runda de prelucrari aplicate asupra unui obiect, din meniul Effects, alegeti Clear Envelope.

CorelDRAW! va poate ajuta in aplicarea anvelopei prin apasarea butonului Add Preset (adauga efecte prestabilite). Se deschide o lista cu infasuratori, pe care le puteti aplica direct, dupa ce apasati butonul Apply.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 517
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site