Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Folosirea formulelor matriciale (VLOOKUP si HLOOKUP)

excel

+ Font mai mare | - Font mai micFolosirea formulelor matriciale (VLOOKUP si HLOOKUP)

Crearea unei sintaxe:
=VLOOKUP(lookup_value;table_array;col_index_num;range_lookup)

Functia VLOOKUP cauta valoarea din prima coloana a tabelului matrice (de ex: A1:F30). Bazat pe asa numita valoare de lookup sau criteriul de comparatie ( de ex: numarul specific al articolului), functia returneaza o valoare in aceasi linie din alta coloana in tabelul matrice.

=HLOOKUP(lookup_value;table_array;row_index_num;range_lookup)

Functia HLOOKUP cauta valoarea din prima linie a tabelului matrice (de ex:A1:F30). Bazata pe asa numita valoare de lookup sau criteriul de comparatie (de ex: numarul specific al articolului), functia returneaza o valoare in aceasi coloana intr-o linie pe care o specificati in tabelul matrice.

Numarul de index al coloanei este numarul coloanei in tabelul matrice din care trebuie sa returneze valoarea care se potriveste. Numarul de index al coloanei 1 returneaza valorea din prima coloana in tabelul matrice; numarul de index al coloanei 2 returneaza valorea din a-2 coloana a tabelului matrice, si asa mai departe. Coloana in care este localizata valorea de lookup sau criteriul de comparatie trebuie sa fie prima coloana a tabelului matrice. Retineti ca numarul de indez al coloanei nu trebuie sa fie mai mare decat numarul din coloane a tabelului matrice.

Valorile pentru gama de cautare pot fi indicate dupa cum urmeaza

FALS sau 0:

O valoare este returnata numai daca o potrivire exacta este gasita. Valorile din prima coloana a tabelului matrice pot fi sortate sau nu.

ADEVARAT sau 1:

Valorile din prima coloana a tabelului matrice ar trebui sortate in ordine ascendenta.

O valoare aproximata este returanta. Cu alte cuvinte, daca o valoare exacta nu este gasita, cea mai mare valoare apropiata care este mai mica decat valoarea de cautare este returnata.Daca valoarea de cautare sau criteriul de comparate sunt gasite de mai multe ori in prima coloana a tabelului matrice, prima valoare care se potriveste este returnata.

Exercitiu:

Titlul fisierului „lookup1.xls“ include o lista de articole si un formular de cotatie necompletat.

Completati formularul astfel incat sa aveti de introdus (pe langa datele cumparatorului) doar sumele si numerele articolelor.

Sfat

Valorile de cautare si seria de date trebuie sa fie formatate identic. Acest lucru este dificil cand datele de la diverse sisteme electronice de prelucrare a datelor sunt cautate deoarece nu poti schimba diferite formate doar facand click pe meniul Format si apsand pe coamanda Format Cells.

Puteti aplica urmatoarea metoda: Pentru a aloca un format al numarului la seria de date sau la aria de cautare, scrieti numarul 1 intr-o celula cu un format al numarului si copiati celula peste intreaga serie de date facand click din meniul Edit pe PasteSpecial si facand click pe Multiply.

Nota:

Functia de cautare este potrivita pentru transferul datelor, printr-o cheie primara, ceea ce inseamna ca fiecare valoare de cautare apare o singura data in seria de date sau in aria de cautare. Pentru a va desemna propria cheie primara, puteti folosi functiile practice de text Right, Left, MID si CONCATENATE.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1011
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site