Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Actualizarea bazelor de date

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
Actualizarea bazelor de date

Punerea la zi a bazelor de date se face prin diferite operatii grupate de obicei in termenul de actualizare. Astfel, la o baza de date se pot adauga articole noi, se pot insera articole inainte sau dupa o anumita inregistrare a bazei de date curente, se pot modifica valorile campurilor din baza de date, sau, in fine, se pot sterge logic sau fizic articole.
Adaugarea articolelor:

Completarea interactiva de date in continuarea celor existente intr-o baza de date se poate face prin comanda APPEND pe care am discutat-o la operatia de incarcare (vazuta in termenii bazelor de date ca o adaugare pe o structura vida).

O alta posibilitate de adaugare intr-o baza de date este data de comanda:

APPEND BLANK

La sfarsitul bazei de date activa se va adauga un articol vid urmand ca ulterior acesta sa fie completat cu valori potrivite. Reamintim ca un camp vid are una din valorile: zero pentru campul numeric, spatiu pentru campul caracter, .F. pentru campurile logice, valoarea sau pentru data calendaristica.

Adaugarea articolelor din alta baza de date se face prin comanda:

APPEND FROM <fis.dbf> [FOR <cond>]

Baza de date activa primeste in continuarea articolelor sale inregistrarile din alta baza de date specificata in clauza FROM. In mod implicit se preiau toate campurile. Conditia data in clauza FOR este testata dupa plasarea articolului pe noua structura, aceasta fiind explicatia pentru care expresia logica <cond> trebuie sa contina campuri ale bazei de date destinatie.

Exemplu

USE mijloacef

APPEND BLANK && adaugam un articol vidInserarea articolelor:

De multe ori avem nevoie ca noile articole care trebuiesc trecute intr-o baza de date sa fie plasate fizic intr-o anumita pozitie, intre articolele existente deja, sau inaintea primului, etc.

Comanda INSERT are urmitoarea sintaxa:

INSERT [BLANK] [BEFORE]

Comanda INSERT asigura deschiderea ecranului de introducere a datelor si permite operatorului trecerea directa a valorilor fiecarui camp in parte (ca la comanda APPEND; se completeaza un singur articola care va fi plasat dupa articolul curent). Clauza BEFORE permite ca articolul introdus de operator sa se aranjeze inaintea articolului curent. Clauza BLANK determina inserarea unui articol vid fara a deschide ecranul de introducere date.

Inserarea articolului vid se va face dupa (implicit) sau inaintea articolului curent (daca este prezenta clauza BEFORE).

Exemplu:

USE mijloacef_n

GOTO 2 && se pozitioneaza indicatorul de inregistrari pe inregistrarea 2

INSERT BEFORE && se insereaza o noua inregistrarein pozitia 2

USE


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 504
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site