Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Actualizarea interactiva a bazelor de date

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
COMENZILE SCATTER SI GATHER
TRANSFERUL DE PARAMETRI LA SI DE LA MODULE DE PROGRAM
Deschiderea si inchiderea unei baze de date
Organizarea datelor in fisiere
Crearea unei baze de date
Calcule statistice cu datele din bazele de date
Notiuni de programare structurata
VARIABILE GLOBALE SI LOCALE
Modificarea directa a valorilor memorate in anumite campuri ale bazei de date
STERGEREA INREGISTRARILOR


Actualizarea interactiva a bazelor de date

Actualizarea datelor din bazele de date se poate face direct de catre utilizator prin intermediul ecranelor de actualizare EDIT si BROWSE, deschise la comenzile cu acelasi nume. Prin intermediul acestor ecrane se pot vizualiza, introduce, edita si sterge date. Comanda EDIT are formatul general:
EDIT / CHANGE [NOINIT] [NOAPPEND] [NOMENU] [NOEDIT]

[NODELETE] <nr-articol>[FIELDS <lista-camp>]

[<domeniu>] [FOR <cond> ] [WHILE <cond>]

Comanda deschide ecranul EDIT afisand inregistrarea cu numarul <nr-articol> a bazei de date active. Structura va cuprinde toate campurile daca lipseste clauza FIELDS sau campurile enumerate in <lista-camp>. Dupa efectuarea corectiilor asupra articolului curent, se trece automat la urmatorul articol. Se poate iesi cu salvare <ctrl>w<> sau cu abandonare <ctrl><q>.

Clauza FIELDS permite limitarea editarii numai la campurile enumerate; in lipsa se vor afisa si manevra toate campurile din structura.

Clauza NOINIT permite folosirea clauzelor unei comenzi EDIT anterioara fara a le mai specifica in comanda curenta.

Clauzele care urmeaza sunt folosite in program in vederea limitarii actiunii unui utilizator oarecare la o baza de date. Astfel, clauza NOAPPEND interzice adaugarea de noi articole in fisier; in lipsa clauzei, acest lucru este posibil. NOMENU nu afiseaza linia de meniuri si impiedica accesul la meniuri. NODELETE impiedica stergerea accidentala de articole. Cu NOEDIT articolele sunt doar afisate, se interzice editarea lor.

Exemplul : avand baza de date mijloacef, vom deschide o ferestra de editare in care vom afisa doar campurile COD, VECHIME, STARE. Primul si ultimul sunt campuri simple ale bazei de date, VECHIME fiind un camp calculat in functie de data instalarii ( campul DATA_INST din baza de date ) si data curenta.

Exemplul:

CLOSE ALL

USE mijloacef

CHANGE FIELDS cod:R, stare

NOTE se afiseaza campurile cod si stare, dar se poate modifica doar campul stare

USE

Comanda BROWSE afiseaza articolele din baza de date sub forma unui tabel:

BROWSEE[FIELDS<camp1> [/R][/<dim>] [/camp-calc1>=<exp1>]

[, <camp2> [/R][/<dim>] [/<camp-calc2=<exp2>],..]

[LOCK <nr>] [WIDTH <exp2>] [FREEZE <nume-camp>]

[NOINIT][NOAPPEND][NOMENU][NOEDIT]

[NODELETE]

Comanda BROWSE permite deschiderea unui ecran special, numit ecran BROWSE, prin intermediul caruia se pot actualiza baza de date, cu toate operatiile ce tin de acest lucru.

Clauza FIELDS permite enumerarea campurilor care vor forma coloanele tabelului; in lipsa clauzei se retin toate campurile din baza de date, in ordinea structurii. Pentru un camp putem interzice editarea: /R, putem preciza dimensiunile la afisare /<dim>. In lista de campuri pot apare si campuri calculate care primesc un nume si o expresie de calculat. Campurile calculate nu sunt editate ci numai afisate; dar valorile din acestea se modifica odata cu modificarile in campurile care contin expresia de calculat.

Clauza LOCK <nr> permite inghetarea pe ecran a primelor <nr> coloane (campuri) in timpul defilarii tabloului BROWSE spre stanga sau spre dreapta.

Se recomanda ca in structura conceptuala sa se aranjeze la inceput informatiile de identificare a unui obiect. Daca acest lucru nu este realizat, putem schimba ordinea de afisare pe ecran a campurilor cu clauza FIELDS, astfel incat sa avem pe primele coloane succesive, informatiile necesare.

Clauza WIDTH <lung> da posibilitatea programatorului sa fixeze dimensiunea maxima a coloanelor. Desigur, daca lungimea campurilor este mai mica decat dimensiunea indicata in clauza WIDTH, aceasta din urma este ignorata.

Clauza FREEZE <nume-camp> permite mentinerea cursorului pe o singura coloana.

Clauzele celelalte sunt identice cu cele ale comenzii EDIT/CHANGE. Meniul ferestrei BROWSE este prezentat in caietul de laborator.

Observatii: Sunt cateva particularitati FoxPro legate de actualizare:

1. Comanda APPEND FROM are clauza FIELDS <lista-campuri> prin care se poate indica lista de campuri in care se vor introduce valori din fisierul sursa:

APPEND FROM <fis.dbf> [FOR <cond>] [FIELDS <lista-    camp>]

2. Comanda PACK are doua clauze in plus [MEMO] [DBF]. Clauza MEMO se foloseste atunci cand se doreste diminuarea spatiului disc nefolosit din fisierul memo asociat, fara a afecta fisierul bazei de date. Clauza DBF se foloseste pentru a sterge inregistrarile marcate pentru stergere din baza de date, fara a modifica fisierul memo.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 540
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site