Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Adaugarea de inregistrari la o baza de date

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
Adaugarea de inregistrari la o baza de date

Completarea cu valori a articolelor bazei de date se poate face imediat cu proiectarea structurii conceptuale, prin raspunsul “y” la mesajul sistem afisat sau ulterior, prin comanda APPEND.
APPEND

Comanda APPEND este o comanda (mod ecran) care permite introducerea datelor de la tastatura. Standard, acest ecran prezinta pe o linie cate un camp cu numele lui si, in continuare, marcat invers-video, zona de introducere. Utilizatorul va introduce valorile articolului, camp dupa camp si va trece automat la completarea articolului urmator odata cu terminarea completarii ultimului camp.

Observatii

Completarea campurilor memo se face prin apasarea simultana a tastelor <ctrl><home>. Se deschide o fereastra de editare unde se poate introduce textul asociat campului memo, iar la sfarsitul editarii se apasa pe tastele <ctrl><end> (salvare) sau <esc> (abandon).

Datele introduse in zonele invers-video trebuie sa apartina tipului declarat la definirea structurii pentru campul respectiv. Se verifica de asemenea si incadrarea valorii campului in lungimea declarata.

Semnalizarea cazurilor de eroare se face, de regula, sonor. Exista o comanda comutator SET BELL ON/OFF care determina emiterea semnalului sonor de avertizare (ON) sau inhiba aceasta semnalizare (OFF).Comanda comutator SET CONFIRM ON/OFF asteapta confirmarea introducerii valorilor intr-un camp prin tasta <enter> (ON) sau trecerea automata la completarea valorilor campului urmator imediat ce dimensiunea unui camp a fost depasita (OFF). Implicit este pe OFF.

Verificarea apartenentei la tipul data calendaristica se face in functie de setarea existenta.

Comanda SET DATE da posibilitatea setarii in sesiunea curenta a formatului de data. Peste tot unde se lucreaza cu date calendaristice ele vor fi “vazute” in formatul respectiv. Deci daca a fost introdusa anterior o comanda SET DATE BRITISH (zz/ll/aa) se va verifica conditia ca primele 2 cifre sa fie incadrate in intervalul 1 , urmatoarele cifre intre 1..12. Alta va fi validarea aceleiasi valori introduse in camp daca anterior era setarea in format american (ll/zz/aa).

O facilitate la introducerea interactiva a datelor este oferita de comanda SET CARRY ON/OFF. Atunci cand introducem seturi de date grupate, unele informatii se vor repeta la mai multe articole.

De exemplu la toate facturile unui partener, numele, adresa, codul fiscal al partenerului sunt aceleasi si totusi aceste date trebuiesc trebute in fiecare articol.

SET CARRY ON copiaza in articolul curent valorile articolului precedent.

Implicit, cumparatorul este pe valoarea OFF; in aceasta situatie fiecare nou articol va avea campurile vide.

Un camp este vid daca are spatii (caracter), zero (numeric), .F. (logic) sau (data calendaristica).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 530
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site