Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Adaugari, actualizari si stergeri intr-o baza de date

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
Adaugari, actualizari si stergeri intr-o baza de date

Adaugarea de noi inregistrari in fisierul activ se realizeaza cu ajutorul comenzii APPEND, care poate fi utilizata in urmatoarele variante:

APPEND
efect APPEND permite adaugarea uneia sau a mai multor inregistrari la sfarsitul bazei de date curente, in mod conversational. Este deschisa o fereastra de editare, prin intermediul careia putem introduce valori in campurile bazei de date. Aceasta fereastra de editare are aspectul din Figura 6.7.

Exemplu: Pentru a adauga noi inregistrari in baza de date cu care am lucrat anterior, PERS.DBF, se va folosi urmatoarea succesiune de comenzi:

use PERS (este necesara mai intai deschiderea bazei de date)

append

In acest moment se tiparesc toate inregistrarile noi pe care dorim sa le introducem; la terminarea acestei operatii, pentru a inchide fereastra de editare si a salva datele introduse, se foloseste combinatia de taste

CTRL+W

Acelasi rezultat se poate obtine si activand butonul de inchidere al ferestrei de editare, din coltul dreapta-sus al acesteia (datele vor fi oricum salvate, spre deosebire de FOXPRO sub MS-DOS, la care folosirea combinatiei CTRL+W este obligatorie).

Figura 6.7 Fereastra pentru adaugare de inregistrari

intr-o baza de date

(de tip “Append”)

 

APPEND BLANK

efect : APPEND BLANK realizeaza adaugarea unei inregistrari goale, la sfarsitul bazei de date curente. Campurile de tip Character sunt umplute cu spatii goale (blanc-uri), cele numerice sunt initializate cu valoarea 0.00, iar cele logice cu valoarea .F. Inregistrarea poate fi completata si modificata ulterior cu comenzile EDIT, BROWSE sau REPLACE.

APPEND FROM

sintaxa: APPEND FROM <fisier >|? [FIELDS <lista campuri>]

[FOR <conditie>] [ [TYPE] [DELIMITED [WITH Delimitator | WITH BLANK | WITH TAB | WITH CHARACTER Delimitator]

| DIF | FW2 | MOD | PDOX | RPD | SDF | SYLK | WK1 | WK3 | WKS | WR1 | WRK | XLS | XL5] ]

efect: Adauga inregistrari la sfarsitul bazei de date curente, din alta baza de date. Sistemul compara structura fisierului sursa (din care se adauga datele) cu structura fisierului activ; campurile care apar in ambele structuri sunt preluate din fisierul sursa si adaugate in fisierul activ, realizandu-se trunchieri sau umpleri acolo unde este cazul. Daca se foloseste ? in loc de a preciza numele unei baze de date, se deschide automat o fereastra de tip “Open”, ca cea din Figura 3, care permite selectarea bazei de date din care urmeaza sa adaugam inregistrarile.

Parametri:

FROM < fisier > : se va indica numele fisierului (bazei de date) din care adaugam inregistrarile; nu este nevoie sa precizam extensia .DBF, deoarece sunt cautate implicit numai fisiere cu aceasta extensie.

FIELDS < lista campuri > : vor fi adaugate inregistrari numai in campurile precizate in aceasta lista.

FOR <conditie > : Daca nu folosim acest parametru, sunt adaugate in mod implicit, toate inregistrarile bazei de date selectate anterior. Altfel, vor fi adaugate numai acele inregistrari care satisfac conditia precizata; fiecare inregistrare este testata pentru verificarea acestei conditii, iar cele pentru care conditia nu este verificata, nu sunt adaugate.

TYPE : Este folosit pentru a preciza tipul fisierului sursa, din care se adauga datele, in cazul in care acesta nu este un fisier de tipul .DBF. Comanda permite adaugarea de date folosind numeroase formate de fisiere, inclusiv fisiere de tip text simplu ASCII, cu extensia .TXT, in care va trebui insa specificat un delimitator pentru campuri. De asemeni, in aceste situatii trebuie specificata obligatoriu si extensia fisierului din care se adauga datele. Datele se adauga in baza de date folosind corespondenta campurilor si respectarea structurii fisierului.

DELIMITED : Da posibilitatea de a adauga inregistrari preluate dintr-un fisier de tip .TXT, in care sirurile de caractere sunt delimitate prin ghilimele sau apostrofuri, iar campurile sunt separate prin virgula. Fiecare inregistrare se termina cu codurile speciale CR sau LF Sistemul elimina delimitatorii si virgulele si memoreaza datele pe structura fisierului activ. Dupa acest parametru pot fi specificate diferite tipuri de delimitatori:DELIMITED WITH Delimitator : Se va preciza caracterul folosit pentru a separa campurile, atunci cand acesta este altul decat virgula.

DELIMITED WITH BLANK : Folosit pentru a preciza ca in inregistrari, pentru separarea campurilor este folosit spatiul, si nu virgula.

DELIMITED WITH TAB : Folosit pentru a preciza ca in inregistrari, pentru separarea campurilor este folosit TAB, si nu virgula.

DELIMITED WITH CHARACTER Delimitator : Analog cu optiunea DELIMITED WITH Delimitator, se foloseste in situatii asemanatoare. Cele doua optiuni pot fi folosite impreuna.

Ceilalti parametri se refera la diferite formate de fisiere din care pot fi adaugate inregistrari in baza de date curenta:

DIF : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier de tipul VisiCalc .DIF (Data Interchange Format). Coloanele devin campuri in baza de date curenta, iar liniile devin inregistrari.

FW2 : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier creat cu FRAMEWORK II, si avand extensia .FW2.

MOD : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier creat in Microsoft Multiplan 4.01, avand extensia .MOD.

PDOX : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier creat in Paradox 3.5 sau 4.0, avand extensia .DB.

SDF : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier de tip System Data Format – fisier text ASCII in care inregistrarile au lungime fixata si se incheie cu CR sau LF; campurile nu sunt delimitate intre ele, iar fisierul are extensia .TXT.

SYLK : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier de tip Symbolic Link Interchange; fisierele de acest tip sunt folosite in Microsoft Multiplan si nu au extensie. Coloanele din aceste fisiere devin campuri in baza de date, iar liniile devin inregistrari.

WK1 Folosit pentru a importa date dintr-un fisier (foaie de calcul) creat in Lotus 1-2-3 – versiunea 2.x, avand extensia .WK1; coloanele devin campuri in baza de date, iar liniile devin inregistrari.

WK3 : Analog, pentru fisiere create in Lotus 1-2-3 versiunea 3.x.

WKS : Analog, pentru fisiere create in Lotus 1-2-3 revision 1-A.

WR1 : Analog, pentru fisiere create in Lotus Symphony versiunea 1.1 sau 1.2.WRK : Analog, pentru fisiere create in Lotus Symphony versiunea 1.0.

XLS : Folosit pentru a importa date dintr-un fisier (foaie de calcul) creat in Microsoft Excel, avand extensia .XLS; coloanele devin campuri in baza de date, iar liniile devin inregistrari.

XL5 : Analog, pentru fisiere create in Microsoft Excel versiunea 5.0.

Exemplu:

Sa presupunem ca mai avem o baza de date cu aceeasi structura ca PERS.DBF, din care dorim sa adaugam inregistrari in baza de date PERS.DBF, pe care am creat-o anterior; aceasta noua baza de date va avea numele PERS1.DBF.

Pentru a adauga toate inregistrarile din PERS1.DBF in PERS.DBF, se folosesc comenzile:

use PERS.DBF (trebuie deschisa baza de date destinatie)

append from PERS1.DBF

Pentru a adauga numai anumite inregistrari, de exemplu numai pacientii veniti din judetul Bacau, dupa deschiderea bazei de date destinatie, PERS.DBF, se va folosi o comanda de tipul:

append from PERS1.DBF for DOM_JUD = “BC”

Pentru a adauga, de exemplu, inregistrari numai in campul NUME_PREN al bazei de date destinatie, luate tot din baza PERS1.DBF, se va folosi o comanda de tipul:

append from PERS1.DBF fields NUME_PREN

INSERT

sintaxa INSERT [BEFORE] [BLANK]

efect: Insereaza o singura inregistrare in baza de date curenta imediat dupa inregistrarea curenta, in mod conversational, si o afiseaza pentru a o putea edita (pentru a introduce valorile efective in campurile inregistrarii), intr-o fereastra de tip “APPEND” – similara cu cea din Figura 5.7. Comanda are acelasi efect ca si APPEND, cu deosebirea ca inregistrarea nu este introdusa la sfarsitul bazei de date curente, ci intr-o anumita pozitie, in interiorul acesteia.

Parametri

BEFORE: inregistrarea noua este plasata imediat inaintea inregistrarii curente.

BLANK: in acest mod se insereaza o inregistrare goala in pozitia precizata in baza de date curenta (inainte sau dupa inregistrarea curenta), dar nu ni se mai da posibilitatea de a edita continutul acesteia – nu se mai deschide fereastra de editare.

Observatii:

Daca am ajuns la sfarsitul fisierului (de exemplu, in urma unei comenzi GO BOTTOM), comanda nu este executata.

Daca baza de date este indexata si deschisa cu fisierele de indecsii asociati, comanda actioneaza si asupra indecsilor.

De obicei aceasta comanda nu se foloseste, fiind mult mai inceata decat celelalte comenzi.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 888
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site