Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Deschiderea unei baze de date create anterior:

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
Deschiderea unei baze de date create anterior:

USE

sintaxa: USE [< fisier > | ?] [IN <expN>]
efect: USE deschide o baza de date in zona de lucru curenta. Daca folosim comanda fara a preciza numele nici unei baze de date, efectul este contrar: baza de date care era deja deschisa in zona de lucru curenta va fi inchisa.

Parametri:

< fisier > | ? : Numele bazei de date care urmeaza a fi deschisa este precizat in <fisier>. Daca nu cunoastem numele bazei de date pe care dorim sa o deschidem, vom folosi in locul sau “?”; in acest mod este activata o fereastra cu titlul “Use” si cu aspectul din Figura 6.6, initiindu-se un dialog prin care suntem invitati sa alegem baza de date care urmeaza a fi deschisa dintr-o lista de fisiere disponibile.

Figura 6.6. Fereastra pentru deschiderea unei baze de date

(de tip “Use”)

 

IN <expN> : Putem deschide o baza de date in alta zona de lucru decat cea curenta, precizand in mod explicit numarul acesteia in <expN>. In mod similar, poate fi inchisa o baza de date din alta zona de lucru decat cea curenta, folosind comanda USE fara nume de fisier, si specificand numarul zonei de lucru respective.

Exemplu:

Pentru deschiderea bazei de date INFORM.DBF in zona de lucru 2, folosim

use INFORM.DBF in 2

Pentru inchiderea aceleiasi baze de date, folosim

use in 2

Dupa ce baza de date a fost deschisa, avem acces complet la inregistrarile ei. Prin urmare, devin disponibile operatiile de modificare, adaugare sau stergere.

O alta posibilitate de deschidere a unei baze de date este simultan cu fisierele index (de ordonare a acesteia) asociate ei. In acest caz, comanda de deschidere a bazei de date va fi:

USE [<fisier> | ?] [INDEX <lista fisiere index> | ? [ORDER [<expN> | <nume fisier index>] [ASCENDING | DESCENDING]]]

efect Deschide o baza de date si fisierele de indecsi asociate.

INDEX <lista fisiere index> | ? : Se va preciza lista fisierelor de    indecsi pe care le vom deschide pentru baza de date (este suficienta precizarea numai a numelor acestora, extensiile fiind adaugate in mod automat). Se poate deschide un singur fisier de index folosind INDEX ? – se activeaza o fereastra de dialog, similara cu cea din Figura 3, cu lista de fisiere index disponibile. In cazul in care indicam mai multe fisiere index, si nu precizam alti parametri, indexul activ este in mod automat primul.ORDER [<expN>] : Se foloseste pentru a specifica un fisier de indecsi care sa devina activ, altul decat primul; se va indica numarul de ordine al fisierului din lista INDEX <lista fisiere index>, sau    numele acestuia.

ASCENDING | DESCENDING : Se foloseste ASCENDING sau DESCENDING dupa parametrul ORDER pentru a preciza modul in care vor fi accesate si afisate inregistrarile bazei de date: in ordine crescatoare sau descrescatoare. Fisierul de indecsi nu este modificat, ci numai ordinea in care sunt accesate inregistrarile.

Exemplu: Presupunem ca am definit anterior doua fisiere de indecsi pentru baza de date PERS.DBF: IDPERS1 si IDPERS2. Pentru deschiderea acestei baze de date si a fisierelor de indecsi asociate, se pot folosi comenzile:

use PERS index IDPERS1, IDPERS2

In acest mod, sunt deschise ambele fisiere de indecsi, dar primul devine in mod implicit activ, lucru care se verifica prin comanda

list

use PERS index IDPERS1, IDPERS2 order 2    sau

use PERS index IDPERS1, IDPERS2 order IDPERS2

In acest mod sunt deschise ambele fisiere de indecsi, dar al doilea este activ.

use PERS index IDPERS1, IDPERS2 order 2 DESCENDING

Sunt deschise ambele fisiere de indecsi, al doilea este activ, iar inregistrarile sunt accesate si listate in ordine descrescatoare.

Observatii:

Pentru o baza de date se pot deschide simultan maximum 7 fisiere de indecsi.

Lansarea comenzii USE atunci cand o alta baza de date este deschisa in zona curenta de lucru are drept efect inchiderea primei baze de date inainte de deschiderea celei de a doua.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 575
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site