Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Ordonarea unei baze de date

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
Ordonarea unei baze de date
Multe din cererile de informatii ale utilizatorului unei baze de date necesita parcurgerea ordonata a articolelor. Ordonarea datelor poate fi impusa de un timp scurt de regasire a unui anumit articol: o cautare (LOCATE) secventiala se poate face intr-un timp rezonabil pentru fisiere mici, dar pentru colectii mari de date tipul de raspuns la solicitate poate deveni inacceptabil de lung.

Operatia de ordonare presupune compararea articolelor intre ele si, in functie de valorile cheilor de ordonare, accesul la un articol inaintea altuia.

Criteriul de comparare intre doua articole poate fi crescator (asimilat cu un operator >) sau descrescator (asimilat cu operatorul >). Aplicat la doua valori ale unei expresii, fiecare corespunzand uneia din inregistrarile bazei de date, criteriul va da ca rezultat adevarat (da, articolele se gasesc in relatia ceruta si putem sa ne folosim asa cum se gasesc ele ca pozitie!) sau fals (nu, articolele nu verifica relatia, deci va trebui sa facem in asa fel incat sa avem acces la cel de-al doilea articol inaintea primului !).Operatia de ordonare a unei baze de date se poate face prin doua comenzi SORT si INDEX, pe care le vom prezenta pe rand.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 477
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site