Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Conectorii ATA de intrare/iesire (l/O)

hardware

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Arhitectura 6x86
Circuite numaratoare - Numaratoare sincrone
PROCESORUL DUAL-CORE
BIOS - Press DEL to enter SETUP
Dispozitive periferice de intrare / iesire
Configurare router broadband
Structura calculatorului
Memoria DRAM
INSTRUCTIUNI DE PRELUCRARE A DATELOR SI INSTRUCTIUNI DE CONTROL AL PROGRAMULUI (SALTURI PROPRIU-ZISE) PENTRU MICROPROCESOARELE INTEL
Imprimante laser


Conectorii ATA de intrare/iesire (l/O)

Conectorii de interfata ATA sunt in general conectori tip header, cu distanta intre pini de 1 modul (2,54 mm) si, de cele mai multe ori sunt prevazuti cu cheie, pentru a preveni posibilitatea montarii necorespunzatoare (pe dos); a se urmari figurile 7.1 si 7.2. Pentru a crea un conector cu cheie, producatorul elimina, de obicei, pinul 20 din conectorul-tata si blocheaza pinul 20 pe conectorul-mama, ceea ce impiedica montarea (cuplarea) inversa a conectorilor. Unele cabluri au o proeminenta in capatul conectorului-mama, care patrunde intr-o crestatura facuta in invelisul izolator care inconjoara conectorul-tata pereche de pe placa. Este foarte indicata utilizarea conecto­rilor si a cablurilor cu cheie. Montarea inversa a unui cablu IDE nu produce, in mod obisnuit, defecte permanente; totusi, montarea necorespunzatoare poate sa produca blocarea sistemului.

Figura 7.1 Conectori de unitate ATA (IDE)


Unitatile de 2 1/2' din notebook-uri sau laptop-uri, folosesc de obicei un conector cap de 50 de pini, cu distanta intre pini mai mica, de doar 0,079 inch (2 mm). Se pastreaza configuratia celor 40 de pini de pe conectorul standard ATA (cu exceptia distantei dintre pini), dar exista Text Box: suplimentar niste pini de alimentare si jumperi. in mod obisnuit, cablul care intra in acest conector are 44 de pini, asigurand alimentarea ca si semnalele ATA standard. Pinii pentru jumper-i au de obicei jumperii montati (pozitiile jumperilor controleaza selectia prin cablu si setarile de master/slave). In figura 7.3 este prezentat conectorul de 50 de pini folosit pe unitatile ATA de 2 1/2' din notebook-uri si laptop-uri.Text Box: Figura 7.3 Conectorul ATA de 50 de pini, la distanta de 2mm (al unitatilor ATA de pe notebook-uri si laptop-uri, cu cabluri de 44 de pini)Text Box: Figura 7.2 Conectori de interfata ATA (IDE) de 40 de pini (detaliu)

Observati ca jumperii sunt montati pe pinii A-D, iar pinii de pe pozitiile E si F sunt indepartati. De obicei este plasat un jumper intre pozitiile B si D pentru a seta unitatea sa accepte selectia prin cablu. Pe acest conector, pinul 41 asigura tensiunea de +5 V unitatii logice (circuitului electronic), pinul 42 asigura tensiunea de +5 V pentru motor (unitatile de 2 1/2' folosesc motoare de 5 V, fata de unitatile mai mari care folosesc de obicei motoare de 12 V), iar pinul 43 este un pin de semnal de masa. Pinul 44 este rezervat si neutilizat.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1104
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site