Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Frame-uri HTML

html+ Font mai mare | - Font mai micFrame-uri HTML

Frame-urile sunt noi facilitati incluse in limbajul HTML care permit realizarea de pagini web cu un continut mai complex, permitand o imbricare a acestora. Aparute in versiunea HTML 3.2 acestea ofera proiectantului posibilitatea structurarii paginii web in mai multe parti componente, fiecare fiind tratata separat, permitandu-se o defilare separata a acestora in cadrul paginii de web. Utilizarea lor este frecventa in homepaginile de inceput, pentru ca realizeaza o structurare evidenta si permite abordarea unei viziuni sistematice.Fiind introduse in ultimele versiuni a limbajului HTML este necesara folosirea unui navigator care suporta frame-uri, astfel rezultatul va fi o pagina goala. Pentru definirea unui set de frame-uri se foloseste tag-ul <FRAMESET>, alaturi de perechea sa </FRAMESET> ca si tag de sfarsit.

Parametrul FRAMEBORDER se utilizeaza pentru a defini o margine vizibila a frame-ului. In cazul in care nu se doreste afisarea unei margini, se poate preciza ca si valoare 0. De asemenea un alt parametru care se poate utiliza este BORDER care defineste marginea intre doua frame-uri.

In documente se pot utiliza doua tipuri de frame-uri: verticale sau orizontale. Tipul acestora este stabilit de cei doi parametrii care se pot folosi, COLS (pentru frame-uri verticale) si respectiv ROWS (pentru frame-uri orizontale).

Pentru includerea efectiva a unui frame in setul de frame-uri se utilizeaza tag-ul <FRAME>, care este un tag vid. Ca si parametrii acesta poate avea:

NAME - defineste numele unui frame care intr-un set trebuie sa fie unic

SRC - precizeaza numele documentului sursa HTML care va fi inclus in frame-ul respectiv

SCROLLING - parametru care poate lua doua valori: no (nu permite o derulare a frame-ului, aceasta in cazul micsorarii ferestrei) si auto (permite realizarea derularii in functie de marimea documentului)BORDER - precizeza o margine proprie a frame-ului si ia valori in numar de pixeli.

Frame-urile permit realizarea de imbricari, intr-o pagina fiind posibila includerea unui numar nelimitat. Frame-urile reprezinta o abordare placuta si moderna in realizarea de prezentari. Mai jos se prezinta structura unui frame al aplicatiei finale.

<frameset frameborder=0 border=0 framespacing=0 cols='100,*'>
<frame name='left' src='content.html' scrolling=no noresize border=0>
<framesetrows='50,*'>
<frame name='timer' src='header.html' scrolling=no noresize border=0>
<frame name='right' src='main.html' name='test' scrolling=auto>
</frameset>
</frameset>
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1529
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved