Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Implementari ale obiectului XMLHttpRequest

html

+ Font mai mare | - Font mai micImplementari ale obiectului XMLHttpRequest

Microsoft a implementat obiectul IXMLHTTPRequest in MSXML incepand cu versiunea 2.0 a acestei interfete de programare. Acesta este utilizat in Internet Explorer (incepand cu versiunea 5 a acestui browser) ca un obiect ActiveX. Spre deosebire de versiunile anterioare (5 si 6), Internet Explorer 7 implementeaza XMLHttpRequest ca un obiect nativ JavaScript. In cadrul proiectului Mozilla s-a realizat o implementare nativa a obiectului incepand cu Mozilla 1.0 si Netscape 7, precum si in Mozilla Firefox. Apple a realizat acelasi lucru incepand cu Safari 1.2. Browserul Opera permite folosirea obiectului XMLHttpRequest incepand cu versiunile 7.6 (partial) si 8.0 (complet). Crearea unei instante a obiectului XMLHttpRequest IXMLHTTPRequest se face in mod diferit, in functie de browserul instalat in sistem. Astfel, pentru browserele Mozilla, Firefox, Opera si Internet Explorer 7, in care XMLHttpRequest este obiect nativ, se utilizeaza un apel al functiei constructor (conform specificatiilor W3C), ca in exemplul urmator:
var cerere = new XMLHttpRequest();

Pentru Internet Explorer 5 si 6, in care IXMLHTTPRequest este un obiect ActiveX, se transmite numele obiectului catre constructorul ActiveX:

var cerere = new ActiveXObject(“Msxml12.XMLHTTP”);

var cerere = new ActiveXObject(“Microsoft.XMLHTTP”);

Indiferent de browserul utilizat, metoda constructor intoarce un obiect abstract ale carui metode controleaza comunicarea dintre browser si serverul Web. Proprietatile obiectului intors de constructor furnizeaza datele returnate de server, precum si informatii de stare. Deoarece instantierea obiectului se face diferit, in functie de tipul browserului, la prima vedere ar rezulta ca – pentru folosirea tehnicii AJAX – ar trebui scrise scripturi JavaScript diferite pentru browsere diferite. Se poate evita acest lucru, punand la inceputul oricarui script care foloseste obiectul XMLHttpRequest secventa urmatoare, care genereaza o instanta a acestui obiect indiferent de tipul browserului utilizatorului si, in plus, realizeaza tratarea erorilor:var cerere;

try catch (e) catch (e)

if(!cerere && typeof XMLHttpRequest != ‘undefined’) catch (e)


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 521
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site