Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Prezentare generala a tehnicii AJAX

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Titlul sau Antetul unui document
Culori, RGB, exprimarea culorilor in hexazecimal
HTML - IMAGINI - Adresa URL a unei imagini
Blocuri <nobr>
Formatarea textului
Inserarea unei imagini - Cum se poate insera o imagine?
Elementul CENTER
Inserarea cadrelor (frame)
Blocuri de titlu
Atributul ALT - text alternativ


Prezentare generala a tehnicii AJAX

O contributie importanta la dezvoltarea Web 2.0 a fost, si este adusa de AJAX (Asynchronous JavaScript and XML).

Anul 2005 va ramane in istoria Web-ului ca anul afirmarii AJAX. Acest termen a fost introdus de catre Jesse James Garrett in articolul sau Ajax: A New Approach to Web Applications (publicat la 18 februarie 2005). In scurta sa istorie, AJAX nu a ramas numai o tehnica, ci a devenit un fenomen destul de complex. Pentru utilizatori, AJAX este echivalent cu site-uri moderne, ce prezinta o interactivitate ridicata, interfete bogate, responsivitate si utilizabilitate crescute. Pentru programatori, inseamna o tehnica prin care se realizeaza implementarea in aplicatiile Web a unor facilitati deosebite cu un efort suplimentar relativ mic.
AJAX s-a nascut ca urmare a necesitatii de a mari viteza de navigare in site-urile Web, prin micsorarea timpilor de raspuns la actiunile utilizatorilor. In cazul site-urilor clasice, bazate pe comunicarea sincrona dintre clientul si serverul Web, fiecare actiune a utilizatorului necesita reincarcarea intregii pagini pentru a o actualiza cu noi date, chiar si in situatiile in care schimbarile survenite sunt minore. Utilizand tehnica AJAX, continutul unor fragmente ale paginii Web poate fi actualizat, fara ca intreaga pagina sa fie reincarcata. Aceasta actiune implica o comunicare asincrona intre clientul si serverul Web.

Este important de inteles ca AJAX nu este o noua tehnologie. Ea reprezinta mai degraba o tehnica, adica un mod inteligent de a aduna la un loc o serie de tehnologii, si de a le pune sa lucreze impreuna. Ceea ce rezulta inseamna, totusi, mai mult decat o suma a tehnologiilor implicate. Este deja un stil de programare.

Tehnica AJAX utilizeaza urmatoarele tehnologii si limbaje:

HTML/XHTML si CSS (Cascading Style Sheets), pentru prezentarea datelor

DOM (Document Object Model) pentru afisarea dinamica si interactiunea cu dateleXML sau JSON, precum si XSLT (Extensible Stylesheet Language Transformation), pentru schimbul de date si manipularea acestora

Obiectul XMLHttpRequest pentru transferul asincron al datelor

JavaScript pentru procesarea informatiilor.

Ideea fundamentala care sta in spatele tehnicii AJAX consta in comunicarea asincrona dintre client si server, astfel incat datele sunt transferate si procesate in background. In felul acesta pot fi actualizate numai unele fragmente ale paginii curente, in timp ce utilizatorul poate interactiona cu celelalte. Cu alte cuvinte, intr-o aplicatie ce utilizeaza AJAX sunt actualizate numai fragmentele relevante ale paginii si numai atunci cand este necesar.

Comunicatia asincrona determina un trafic scazut, dar cvasicontinuu intre browser si server, necesitand o largime de banda relativ mica.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 581
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site