Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Inserarea unei imagini - Cum se poate insera o imagine?

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Blocuri <center>
Elementul DIV
Atributul SRC - prezentarea notiunii de URL
Legaturi HTML - Ancore, Atributul title, catre fisiere de sunet
Titluri
Linii orizontale - HR
Creearea unui site
Liste neordonate
Titlul sau Antetul unui document
Culorile cu care putem lucra - codurile hexa (hexazecimal)


Inserarea unei imagini

- Cum se poate insera o imagine -
Grafica este unul dintre lucrurile cele mai atractive la un sit. Chiar daca situl dumneavoastra prezinta informatii importante, este posibil ca o grafica incarcata sau plasata necorespunzator, sa va alunge vizitatorii.

   Inainte de a incepe, trebuie sa stiti ca o pagina complexa din punct de vedere grafic, se incarca mai greu, deci va recomandam sa inserati doar imaginile care sunt necesare. Nu uitati sa verificati formatul imaginilor si calitatea lor. Din aceasta perspectiva, noi va recomandam imagini in format *.gif sau *.jpeg . Ca sa va hotarati mai bine, iata un tabel util cu comparatiile dintre aceste formatele grafice pentru Internet:

1=Da 0=Nu

GIF87a

GIF89a

JPEG

P-JPEG

PNG

Profunzime de culoare

8-bit

8-bit

24-bit

24-bit

48-bit

Tipul compresiei

Fara pierderi

Fara pierderi

Cu pierderi

Cu pierderi

Fara pierderi

Intretesere

Animatie

Transparenta

Transparenta variabilaCorectie Gamma

Navigatoare

Explorer, Navigator

Explorer3, Navigator2

Explorer2, Navigator2

Explorer4, Navigator4

Explorer4, Navigator4

   Dupa ce ati prelucrat si ati ales imaginile pe care sa le inserati in pagina, creati pentru o organizare buna, in directorul in care sunt paginile dumneavostra, un subdirector numit 'imagini', in care copiati imaginile mentionate mai sus. ATENTIE: Imaginile trebuie sa fie in directorul sitului in momentul inserarii lor, si nu trebuie sa le fie ulterior modificata pozitia. Inserarea imaginii se face prin selectarea comenzii 'Image' din meniul 'Insert'.

    Ca urmare a comenzii de mai sus, va apare o fereasta (vedeti figura de mai jos) in care va putea fi specificata calea imaginii respective. Dupa cum se vede, puteti accesa optiunea 'From File', avand astfel acces la o imagine din directorul cu imagini care l-ati facut, asa cum v-am recomandat mai sus, daca lucrati in modul 'Offline' (nu aveti acces direct la Internet). Daca lucrati in modul 'Online', puteti accesa optiunea 'From Location' si astfel puteti insera o imagine de oriunde de pe Internet daca-i specificati calea corecta.

    Daca ati trecut cu bine si de acest pas, aveti posibilitatea de a prelucra imaginea in document, dupa cum se vede mai jos. In prima imagine este prezentat modul de redimensionare a imaginii. Trebuie doar sa selectati imaginea si sa va pozitionati cursorul pe unul din punctele imaginii. Dupa aceasta veti putea repozitiona imaginea, cum doriti fara a se modifica fisierul initial, dar schimbandu-se considerabil calitatea grafica, dupa cum veti observa si dumneavoastra. O alta facilitate este meniul de optiuni ale imaginii, accesabil in momentul in care apasati butonul drept al mouse-ului. Asa cum se vede si in Figura 2, aveti posibilitatea de taiere ('Cut'), de copiere ('Copy') si de lipire ('Paste'), in functie de doleante. La apasarea simultana a testelor Alt+Enter sau la selectarea comenzii 'Image Proprieties' va apare o fereastra cu optiuni de setare a proprietatilor imaginii.

Figura1: Exemplu de redimensionare a imaginii

Figura2: Meniu de prelucrare a imaginii

    Fereastra 'Image Proprieties' (prezentata in imaginea de mai jos), va ofera posibilitatea de a integra mai bine imaginea inserata in pagina dumneavoastra de web. In lista 'General' se poate configura comportamentul imaginii in pagina HTML. Daca introduceti un text in casuta 'Alternative Representation/Text', in momentul in care va veti pozitiona cu cursorul pe imagine, in browser, mesajul va fi afisat. De  asemenea aveti posibilitatea de a introduce un link in pagina, astfel incat in momentul accesarii cu un simplu clic a imaginii in browser, sa fiti directionati spre o alta pagina sau spre alt fisier. Inserarea acestui link se face in casuta 'Default Hyperlink/Location'. Tot in aceasta fereastra, dar in lista 'Appearance', puteti configura dimensiunile imaginii, marginile, si chenarul imaginii.

Text inserat in casuta 'Alternative Representation'

    Daca doriti, puteti lucra la inserarea unei imagini, direct in codul html dupa cum urmeaza:

<p align='center'><a href='ajutor.html'><img border= src='imagini/poza.gif' alt='Apasati aici' width= height= ></a></p>

   Codul de mai sus descrie imaginea 'poza.gif' din directorul 'imagini', centrata in mijlocul paginii, cu dimensiunile 388/336, directionata spre pagina 'ajutor.html' si cu textul alternativ 'Apasati aici'.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 819
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site