Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


ALEGEREA VERSIUNII DE JAVA PENTRU DEZVOLTARE

java

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CREAREA DE METODE CARE SUPRASCRIU METODE EXISTENTE
INCARCAREA SI FOLOSIREA IMAGINILOR
DESENAREA IMAGINILOR
PRECEDENTA OPERATORILOR
COMPORTAMENTUL UNEI CLASE DE OBIECTE
INCREMENTAREA SI DECREMENTAREA
FOLOSIREA METODELOR PENTRU INDEPLINIREA SARCINILOR
Pachetele limbajului Java
PORNIREA SI OPRIREA EXECUTIEI APPLETULUI
CASTINGUL SI CONVERSIA OBIECTELOR SI TIPURILOR PRIMITIVE

ALEGEREA VERSIUNII DE JAVA PENTRU DEZVOLTARE

In cazul crearii de applet-uri Java pentru web un programator mai are o problema suplimentara in afara de programarea propriu-zisa; programul sau trebuie sa poata rula pe toate browser-ele existente (mai realist vorbind pe cat mai multe dintre ele).

In acest moment Java 1.02 este singura versiune de limbaj suportata absolut complet atat de Netscape Navigator cat si de Microsoft Internet Explorer (aplicatii ce detin in jur de 90 de procente din piata browser-elor). Netscape si Microsoft au implementat si versiunile Java 1.1 si 2 (la momentul actual inceputul lui 2002 ultima versiune) dar implementarile mai produc anumite surprize neplacute, in unele cazuri existand applet-uri care nu functioneaza corect in cazul programarii lor folosind ultima versiune a limbajului.
Sun a gasit o modalitate de a ocoli aceste neajunsuri creand un program add-on (complementar) pentru browser-e, denumit Java Plug-in, care ne permite sa utilizam imbunatatirile aduse de Java 1.2 sau Java 2. Acest program add-on este continut in pachetul JDK 1.2 si in toate celelate versiuni ale mediului de dezvoltare: 1.3 si 1.4 (ultima versiune la momentul februarie 2002 a pachetului de dezvoltare al Sun pentru limbajul Java 2 numindu-se Java2 SDK 1.4.0).

In general in acest moment se aplica o formula destul de bizara:

-         applet-urile se scriu folosind elemente Java 1.02 deoarece functioneaza pe toate browser-ele compatibile Java

-         aplicatiile se scriu folosind Java 2 deoarece pot fi rulate pe orice sistem care contine un interpretor JavaJava 2 a fost proiectat astfel incat un program care foloseste numai facilitatile Java 1.02 sa se poata compila si sa ruleze cu succes in cadrul unui browser compatibil Java.

Daca un applet foloseste una dintre facilitatile introduse de Java 1.1 sau Java 2 programul nu va rula pe browser-ele care nu suporta aceste versiuni si care nu au instalat add-on-ul de care aminteam mai sus. De multe ori imbunatatirile aduse limbajului de versiunile 1.1 sau 2 nici nu sunt vitale pentru aplicatiile de tip applet, gasindu-si o utilitate mult mai mare in domeniul aplicatiilor Java independente.

In unele cazuri de applet-uri scrise pentru Java 1.02, compilatorul ne va atentiona ca anumite elemente au fost inlocuite si ca exista o solutie mai buna; aceste atentionari (warnings) nu sunt mesaje de eroare ale compilatorului, SDK-ul creand un fisier clasa compilat si atragand doar atentia programatorului.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 367
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site