Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


INCARCAREA SI FOLOSIREA IMAGINILOR

java

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Problematica Design Patterns in ABAP Objects
DECLARAREA VARIABILELOR TABLOU
TIPURI DE VARIABILE
SUPRASCRIEREA METODELOR
METODE DE FINALIZARE
ACCESAREA SI STABILIREA VARIABILELOR DE CLASA SI DE INSTANTA
CICLURI FOR
INCARCAREA SI FOLOSIREA IMAGINILOR
VARIABILE SI TIPURI DE DATE
Meniuri flotante in JavaScript


INCARCAREA SI FOLOSIREA IMAGINILOR

Lucrul cu imagini in Java se realizeaza in principal prin intermediul clasei Image, inclusa in pachetul java.awt.Cand lucram cu un applet vom folosi pentru incarcare si afisare a imaginilor metode ale claselor Applet si Graphics.

Pentru a afisa o imagine in appletul nostru trebuie intai sa o incarca in program din World Wide Web.Imaginile se vor pastra in fisiere grafice separate de fisierele sursa si compilate Java, asa ca trebuie specificat clar locul in care le putem gasi.Cand folosim clasa Image fisierele grafice pe care le utilizam trebuie sa fie de tip.GIF sau.JPG.
O adresa web este reprezentata printr-un obiect URL.Clasa URL face parte din pachetul java.net care va trebui deci importat pentru a-l pune la dispozitia programului nostru.

Obiectul URL este creat prin transmiterea adresei paginii web ca argument pentru metoda constructor a clasei URL, ca in exemplul de mai jos:

URL u=new URL (https://www.site.com/imagini/imagine1.gif);

Dupa ce am creat obiectul URL il putem folosi pentru a crea un obiect Image care reprezinta propriu-zis fisierul grafic.

Pentru a incarca o imagine noua intr-un obiect Image clasa Applet contine o metoda numita getImage(), care poate fi folosita in doua moduri:

-         cu un singur argument - obiect URL, localizandu-se imaginea de la adresa exacta

-         cu doua argumente:adresa URL de baza ca obiect URL si un sir care reprezinta calea relativa sau denumirea fisierului care contine imaginea.

Ultima metoda este putin mai complicata dar ofera o mai mare flexibilitate.

Clasa Applet poseda doua metode care pot fi folosite pentru a crea o adresa URL de baza fara a folosi in program o adresa fixa explicita (lucru care ar face ca la orice modificare a adresei necesitate de applet sa fie necesara si o recompilare a appletului):-         metoda getDocumentbase() returneaza obiectul URL care reprezinta directorul ce contine pagina web care prezinta appletul

-         metoda getCodeBase() care returneaza obiectul URL care reprezinta directorul unde se afla fisierul cu clasa principala a appletului.

Calea relativa catre o resursa se foloseste ca al doilea argument pentru metoda getImage() si se modifica in functie de ce s-a folosit in primul argument.

Sa luam un exemplu cu o pagina web cu adresa:https://www.site.com/index.html, care incarca o imagine din acelasi director, imagine numita imagine1.gif.Pentru a folosi aceasta imagine in appletul nostru ne trebuie o instructiune de genul:

Image imagine=getImage(getDocumentBase(),'imagine1.gif');

Practic, folosirea metodelor getDocumentBase() si getCodeBase() depinde de locul in care avem fisierele grafice:in subdirectoarele appletului Java sau in subdirectoarele paginii web care apeleaza appletul.Datorita folosirii acestor metode putem reloca pagina web cu tot cu applet fara a aparea probleme legate de eventuala necesitate de a recompila clasele Java.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 544
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site