Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


MODIFICAREA ELEMENTELOR TABLOURILOR

java+ Font mai mare | - Font mai micMODIFICAREA ELEMENTELOR TABLOURILOR

Dupa cum am vazut mai sus putem atribui o valoare unei anumite pozitii a tabloului prin introducerea operatorului de atribuire dupa numele tabloului si al indexului:

noteleMele[4]=10;

propozitai[0]="Aici";

propozitia[10]=propozitia[0];

Un lucru important de retinut este ca un tablou de obiecte, in Java, este un tablou de referinte la obiectele respective.Atunci cand atribuim o valoare unei pozitii dintr-un astfel de tablou nu se va copia valoarea dintr-o pozitie in alta ci se va atribui referinta.In schimb, tablourile de tipuri de date primitive copiaza valorile dintr-o locatie in alta.Tablourile sunt relativ simplu de creat si modificat insa ofera foarte multe avantaje si sunt foarte utile in Java.

01: class TestTablou ;

04: String[] numeDeFamilie=new String[prenume.length];

05:

06: void afiseazaNume()

20:

21: public static void main (String argumente[])

31: }

In acest program cream o clasa TestTablou, cu doua variabile de instanta care pastreaza tablouri de obiecte String.Primul, prenume, este declarat si initializat in linia 3 pentru a contine patru siruri.A doua variabila, numeDeFamilie, este declarata si creata in linia 4, insa nu contine nici o valoare initiala.Tabloul acesta are acelasi numar de pozitii ca si tabloul prenume, deoarece foloseste valoarea prenume.length.Atunci cand este folosita pentru un obiect tablou, variabila de instanta length intoarce numarul de pozitii din tablou.

Clasa TestTablou mai contine si doua metode:afiseazaNume si main.Metoda afiseazaNume(), definita in liniile 6 - 19, parcurge succesiv tablourile prenume si numeDeFamilie, afisand continutul fiecarei pozitii.

Metoda main creaza o instanta initiala a clasei TestTablou (in linia 22) asa incat sa I se poata folosi variabilele si metodele de instanta.

Linia 23 apeleaza metoda afiseazaNume(), pentru a prezenta cum arata initial obiectul.Rezultatul este dat in primele patru linii afisate.

Liniile 25 - 28 seteaza valorile fiecarei pozitii din tabloul numeDeFamilie.

Linia 29 apeleaza inca o data metoda afiseazaNume() pentru a arata noile valori din tabloul numeDeFamilie.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 816
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved