Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


ETICHETE

java+ Font mai mare | - Font mai micETICHETE

O eticheta este de fapt cea mai simplista componenta a unei intergete grafice, ea fiind implementata prin clasa Label.Etichetele se folosesc pentru a identifica rolul celorlalte componente si nu pot fi modificate direct de utilizator - de fapt reprezinta niste siruri afisate in dreptul celorlalte componente pentru a ne arata cu ce se ocupa componenta respectiva.

Folosirea etichetelor pentru text se foloseste in locul metodei drawString() din mai multe cauze:-         o eticheta este desenata automat si nu are nevoie de tratare explicita de catre metoda paint()

-         etichetele pot fi dispuse in fereastra conform cu administratorii de dispunere folositi si nu nevoie de o pozitionare prin coordonate date in pixeli

Pentru a crea o eticheta putem incerca mai multemetode:

-         Label() - aceasta instructiune creaza o eticheta goala, cu textul aliniat automat la stanga

-         Label(sir) - creaza o eticheta cu textul specificat prin variabila de tip String, alinierea textului fiind la stanga

-         Label(sir,argument2) - creaza o eticheta cu sirul dat ca text si cu alinierea indicata de argumentul al doilea.Pentru a seta alinierea se pot folosi variabilele de clasa:Label.RIGHT, Label.LEFT si Label.CENTER, care duc la alinierea textului la dreapta, la stanga si respectiv centrat.

Pentru a modifica textul etichetei dupa crearea acesteia putem folosi metoda setText(sir) ; noul sir dat ca parametru este afisat dupa reimprospatarea componentei. O alta metoda folositoare este si getText() care ne returneaza valoarea textului etichetei.

In continuare avem un exemplu de applet in care s-au creat trei etichete ; in codul sursa apare si un obiect de tip GridLayout - acesta este folosit pentru a putea vedea efectul alinierii etichetelor. In cazul in care nu l-am fi folosit Java ar fi apelat implicit administratorul FlowLayout care nu ne-ar mai fi permis sa aliniem etichetele. Administratorii de dispunere vor fi prezentati mai tarziu detaliat.

import java.awt.*;

public class Etichete extends java.applet.Applet

}Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 954
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved