Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


OBIECTE SI CLASE

java+ Font mai mare | - Font mai micOBIECTE SI CLASE

O clasa este un model (sablon) folosit pentru a crea mai multe obiecte cu aceeasi caracteristici.

Clasele inglobeaza toate caracteristicile unui anumit set de obiecte.Atunci cand scriem un program intr-un limbaj OOP nu definim obiecte ci classe de obiecte.

Clasele sunt folosite pentru a crea obiecte cu care vom lucra apoi direct in program.Cand scriem un program in Java proiectam si construim un set de clase.Atunci cand programul ruleaza din aceste clase sunt create obiecte si apoi acestea sunt folosite.Sarcina programatorului Java este de a crea seturile corecte de clase pentru ca programul sa se comporte corespunzator.

In practica nici macar nu trebuie pornit de la zero cu constructia claselor.Fiecare versiune de Java contine un grup de clase care implementeaza caracteristicile de baza de care au in general nevoie programatorii.Aceste grupe de clase se numesc biblioteci.

O biblioteca de clase este un grup de clase proiectate pentru a fi folosite impreuna cu alte programe.Biblioteca de clase Java standard contine mai multe zeci de clase (depinzand exact de versiunea limbajului).

Biblioteca standard Java se ocupa de mai multe sarcini uzuale, cum ar fi functii matematice, lucru cu text, imagini, sunet interactiune cu utilizatorul si lucru in retea.In multe cazuri bibliotecile Java sunt de ajuns pentru un program de nivel scazut.In acest caz programatorul are ca sarcina doar crearea unei singure clase, folosite pentru a crea obiecte pronind de la clasele Java standard si pentru a administra interactiunile dintre acestea.

Odata cu avansarea in programarea Java se poate crea un set complet nou de clase care sa aiba definite anumite interactiuni intre ele ; acestea pot fi folosite pentru a se alcatui eventual o biblioteca proprie de clase care poate fi reutilizata mai tarziu in alte programe.Aceasta capacitate de reutilizare este unul dintre avantajele majore ale programarii orientate obiect.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1140
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved